Widok

Kamica nerkowa

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
właśnie się dowiedziałam, ze nie mogę jeść czekolady :( :( :(
i wielu innych produktów które uwielbiam, poza tym mam takiego doła, ze szkoda gadać! dwa dni temu miałam kolkę nerkową, i do tej pory nie doszłam do siebie... czy ktoś mnie rozumie??
buuu

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rozumiem :)
sama się pół roku męczyłam, zanim dostałam się na zabieg ESWL... ech ciężko było ..
pisz na maila, jak coś :)
i się trzymaj!

ja mam kamień 4 mm więc sam ma się wydostać... :( nie wiem czy dam radę drugi raz przechodzić przez taki ból okropny... non stop pije wode, w ogóle nie chce mi się jeść ani nic robić... nic nie jest w stanie mi humoru poprawić a musze sukienkę teraz juz kupić :(:(:(:(
jeśli można zapytać jak duże miałaś kamyczki? i ile razy miałaś tę kolkę nerkową?

image
Paloma dokonale Cie rozumiem .Ja juz przechodzilam to 2 razy i wiem co to za bol.Kiedys lekarz zapytal mnie na pogotowiu czy juz rodzilam dzieci .Zaczelam go wypytywac dlaczego o to pyta a on tylko powiedzial ze doskonale mnie rozumie bo ten bol przypomina poczatku porodu.Ja mialam dwa razy ataki i moje kamienie byly wielkosci 5,5 mm wiec same sie wydostaly .

Trzymaj sie i glowa do gory.Dobra rada i skutewczna podczas ataku bolu wejdz do bardzo goracej wanny i siedz tam z 30 min mi zawsze pomagalo i sami lekarze nawet to zalecaja.Mam kolegow lekarzy wiec ...;):)

pozdrawiam
image
Czesc,nie martw sie-wszystko będzie dobrze.Pomyśl sobie,jak świetnie będziesz się czuła jak już będzie po wszystkim.Wiem co mówię:-) Także głowa do góry.Trzymam kciuki.

image
image
idz do lekarza i wez skierowanie na zabieg rozbijania kamieni ESWL o ktorym napisano powyzej.twoj kamien sie kwalifikuje do rozbicia.a potem mzoe go juz wydalisz bo bedzie duzo mniejszy :)pozdrawiam :)

------------------------------------------------------------------------------------
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue

www.rozowoniebieskie.vot.pl - tam bywam :)
Nie martw sie ja przy drugim ataku nie miałam już tak źłe :) mogłam nawet normalnie funkcjonować. Tylko jak już zaczynało boleć to brałam leki rozkurczoew i p. bólowe i grzałam się na poduszecce elektyrycznej i w końcu się wydostał. Trzymaj się cieplutko

[url=http://www.ezticker.com/]
image
[/url]
Znam doskonale Twój ból, bo jestem świeżo po.
Na szczęście udało mi sie wysiusiać kamyk, ale na myśl, ze znów mógłby wrócić ten cholerny ból, chce mi się wyć..
Wymiotowałam z bólu i schudłam w oczach, bo ni cnie mogłam jeść...
Wyłam przez 5 dni..
Byłam na kroplówce w szpitalu, dostałam pełno zastrzyków przeciwbólowych, nic nie pomagało. :(
MASKARA! I strasznie Ci współczuję.
To, co mogę poradzić.
Po pierwsze piwko. Musisz pić duużo piwa, żeby nerki zaczęły funkcjonować w miarę sprawnie.
Soczek żurawinowy, duuzo wody, pasta fitolizyna (ohyda, ale czyni cuda) do picia. Nospa rozkurczowa, termofor na plecki i brzuch, gorące kąpiele.
CHROŃ NERKI!mocno opatulone ( szalik, kocyk, jakiś plec).
Skarpety na nogi, nie wolno Ci dopuszczać zimna do organizmu.
Broń Boże leżeć. Musisz chodzić po domu, najlepiej biegać po schodach w górę i na dół, wtedy kamyczek będzie mógł schodzić niżej..
I duuuzo, duużo siusiać.
Trzymam kciuki. Powodzenia!
a powiedzcie jakie objawy sa????

Nie kazdy kamien nadaje sie do takiego rozbijania. Nie pij wody minealnej tylko zrodlana i nie jedz nic co ma kwas szczawinowy no i bron boze gazowanego...

pogodna
Mój mąż ma kmicę i przy każdym ataku zwija się z bólu. Pierwszy miał jeszcze w LO, wtedy rozbili mu kamień w Giżycku. Drugi atak miał jakieś 2 lata temu, przez tydzień praktycznie co noc jeździliśmy na Zaspę, leżał pod kroplówką i rano do domu. W końcu dostał skierowanie do urologa i na Zaspie próbowali mu mu wyciągnąć kamień - nie udało się - założyli na 3 miesiące cewnik. Po wyjęciu cewnika kamień jakimś cudem się rozpłynął. Przez dwa lata był spokój, ale miesiąc temu znów atak, skierowanie na Zaspę. Okazało się, że tym razem ma 2 kamienie, średnica 4mm, ale nic nie zrobili, bo kamienie takiej średnicy nadają się do wysiusiania. No i oczywiście lekarz powiedział, że trzeba się przyzwyczaić, bo to choroba na całe życie.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Paloma, ja bym chętnie napisała więcej, ale nie masz maila w profilu... A tu na forum nie chcę :)
Napisz do mnie, jeżeli chcesz.
Mogę Ci podać parę ciekawych linków.

A tak ogólnie to napiszę, że mój kamień miał ok. 2 cm , usuwałam go w Kościerzynie, bo tamtejsza urologia / nefrologia są bardzo chwalone ... A kolki powodowane tym kamlotem były makabryczne!!! Jednego razu trzy dni leżałam bez ruchu, nie mogłam wstać ... nic ... straszne to dla cżłowieka, który na co dzień biega z miejsca na miejsce :)

Mnie złapał okropny ból rok temu jak podniosłam cięzką torbe, wymioty miałam z bolu, coś trrasznego, moj organizm nie przyjmował zadnych tabletek przeciwbolowych. co najlepsze jak pogotowie przyjechalo to stwiersdzili ze to korzonki a jak poszłam do swojej lekarz oglonej to po badanich wyszło ze to piasek w nerkach. od tamtej pory jest spokoj, barlam zastrzyki przez 10 dni i na razie jest ok ale boje sie.nie chce zeby sie to powtorzylo. okropny bol az mi sie na sama mysl nie dobrze zrobilo
Czy w ciąży stosuje się leczenie operacyjne kamicy?
Nie stosuje się ponieważ może być to groźne dla kobiety. Operacje oczywiscie sa przeprowadzane ale w sytuacji kiedy jest to już naprawdę konieczne...
Zerknij sobie tutaj:
http://kamicanerkowa.net.pl/
Na stronie jest opis choroby.

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry