Widok

Kandydaci na sołtysa

Czy znacie kandydatów na sołtysa . Kiedy wybory .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może Pan Witek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

my również NIE zagłosujemy na kandydata z poprzedniej rady tym bardziej na tego pana
- skłócanie mieszkańców, dezintegracja
- postawa konfliktowa niesprzyjająca współdziałaniu, skutecznej komunikacji
- pomysły pod publiczkę /siłownie, skateparki, centrum rekreacyjne/ podczas gdy centrum wsi "ozdabia się" starymi oponami (inicjatywa pani sołtys) i już 3 lata musimy na to patrzeć
- skupianie się na załatwianiu spraw na własnych ulicach
zagłosujemy na Inicjatywę Mieszkańców dla Banina
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kogo wystawiacie na sołtysa?

Wiem na kogo juz nie zagłosować. A na kogo oddać głos.

Gdzie jest jakaś informacja o kandydatach na sołtysa.Jutro głosowanie A mieszkańcy nie mają wiedzy na ten temat.Masakra
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To startuj na sołtysa "pijaczyno", a nie słodkie żale wylewasz na forum. Wówczas będziesz kimś znaczącym i asfalt będziesz miał pod dom pociągnięty wraz z oświetleniem i całą resztą skoro uważasz, że tak to działa. Tak samo mieszkańcy KP płacą podatki jak i inni mieszkańcy więc z czym masz problem? Nikogo nie utrzymujesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

zamiast marudzić proszę wybrać się na zebranie jutro na 18.30. Wszyscy marudzą a na zebraniu będzie jak zwykle 100-150 mieszkańców. Potem możecie mieć tylko do siebie pretensje.

Czyli będzie jak zawsze . Jeden kandydat jedna słuszna partia.

Kazdy może kandydować więc w czym problem. Przyjdz przedstaw wizję na Banino i może zostaniesz wybrany. Z tego co wiem będzie kilka osób kandydować.

Będzie wiecej kandydatów ale mają na zebraniu przedstawić program z tego co wiem cto jeden to były radny z Gdańska

Czyli jedna partia jeden kandydat . I wszystko jasne.

Może znajdzie się ktoś nowy nie uwikłany w lokale spory. Ja oczekuje rozliczenia poprzednikow.

Ja tez proszę o jasne rozliczenie poprzedników!!! Kto trochę się interesuje naszym podwórkiem ten wie na kogo NIE głosować. Moim zdaniem przyda się ktoś zupełnie nowy.

Chciałbym zadać pytanie p. WKZ: czy anons wyborczy na stronie www.radabanino. Pl pana osoby, opłacanej z funduszu sołeckiego ( 1000 zł rocznie), która NIE jest prywatną stroną w rozumieniu utrzymania jej z budżetu sołeckiego (pieniądze całej wspolnoty) --- jest wporządku??? Taki zabieg dyskwalifikuje pana na starcie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza się że wszyscy płacimy podatki. I w związku z tym oczekujemy że będą one rozdysponowane w sposób zrównoważony. W sposób wspierający wszystkich mieszkańców. W równy sposob traktujący wszystkich. Więc z jednej strony pilnie potrzebne są drogi zbiorcze z chodnikami. Zaś z drugiej wiele jest dróg prywatnych, którym gmina arbitralnie jak widac wsparcia odmawia. Na bycie sołtysem trzeba miec czas a skoro nie potrafię go znaleźć to nie będę skladac mieszkańcom obietnic ktorych nie jestem w stanie dotrzymać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiem tak. Gmina nie chce żeby Wojtek został Sołtysem bo wyciąga dużo błędów Gminy przykładem było spotkanie w sprawie wody. Dla tego poszą tu złe opimie. Gdyby nie rada sołecka dalej bysmy mieli wszędzie błoto a jesnak jest corqz więcej plyt. Dla tego popieram Pana Wojtka !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wojtek KZ wytyka błędy!!! kpina , zrobił SHOW z prokuraturą, no niestety polska to taki dziwny kraj ze mozna sobie oskarżać kazdego bez dowodów. Tak tez zrobił WKZ , żeby narobić szumu to złożył jakies bezsensowne doniesienie do prokuratury, ktora to oczywiście odrzuciła. Obecne sołectwo i rada to dramat, tylko patrzą na własne interesy, WKZ w funduszu sołecki zamieścił projekt oświetlenia na całej swojej ulicy, wza rok za pewne zrobi tam oświetlenie, a za dwa lat asfalt. Tak ma wyglądać Banino? A dlaczego Ten Pan Wojtek usuwa komentarze ze strony sołectwa? jak ludzie piszą prawdę, nie podoba mu sie to usuwa. Czy Sołectwo to jego prywatna firma?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

WKZ uważa że zarówno strona jak i profil na FB to jego własnosć. Ciekawe jakim prawem przywłaszcza to sobie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko alternatywy brak,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jak? Są już wyniki?
Ja bym nie powiedział że sąsiad WKZ zrobił cokolwiek ponad normę dla swojej ulicy. Oświetlenie to ma być chyba tylko jeden czy 2 punkty od Pszennej a nie na całej KP... Mieszkańcy sami się składali na płyty, a z funduszu sołeckiego robiona będzie Jasia i Małgosi 2 całości! Czyli całkowicie droga wewnętrzna... A WKZ ma pod domem błoto i kałuże, więc jakoś nie widzę tutaj asfaltów pod sam dom...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry