Widok

Karmienie piersią a praca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Karmie piersia. Mam 6 miesiecznego syna. Musiałam wrócić do pracy. Jest to praca zmianowa. Zgodzilam się na nocki. Zdarza się ze będąc na pierwszej zmianie muszę zostać do 6-18 z jedną przerwa. Obecnie mam grafik ustawiony na święta ze w pracy. Jako jedyna z ekipy mam dzieci. Czemu nie dali na zmianę kogoś kto nie ma zobowiązań tylko mnie?czy jest kp który to reguluje jakoś?Dałam zasw ze karmię a i tak zostaje w pracy po 12h a piersi mi rozrywa wtedy. Proszę o pomoc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja ciebie rozumiem ale z tymi żalami to już do pracodawcy bo na forum raczej nic w tej kwesti nie załatwisz,porozmawiaj a jak nic nie załatwisz musisz zacząć się rozglądac za inną pracą jak warunki w obecnej ci nie odpowiadają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proste- jesteś nowa. Zazwyczaj nowi mają gorzej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok. Tylko dlaczego młodym bez dzieci daje wolne a ja do pracy a oni w domu. W wigilię też byłam w pracy oni w domu. Nowy rok ja w pracy...czy to w porządku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie każdy pracodawca jest jest wyrozumiały i empatyczny ,no i nie każdy przestrzega kodeksu pracy,może mu się wydawało ,że skoro decydujesz się na taką pracę to jesteś w pełni dyspozycyjna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ustalałaś z nim przed podpisaniem umowy czy tez na rozmowie warunków pracy?Ja tu nie bronię pracodawcy ale chyba wiedziałaś ,że to praca zmianowa w świątek i piątek ,takie rzeczy trzeba wcześniej ustalać i pytać tym bardziej jak ma się tak małe dzieci .
Zmusiło mnie życie do powrotu. Poprzedni pracodawca nie przedłużył mi umowy a już m się kończyła. Obecny pracodawca wiedział ze mam małe dziecko i drugie w wieku szkolnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czytałam,że kobietą ,które karmią piersią i przyniosły zaświadczenie lekarskie o tym fakcie przysługują 2 przerwy po pół h w przypadku pracy powyżej 6h,u nas w pracy dziewczyna wychodziła o 1 h wcześniej z pracy po 7h ale nie wiem jak to wygląda w przypadku pracy zmianowej.Z tego co ja kojarzę to chyba też jest jakiś przepis ,że kobiecie która ma dziecko bodajże do 5 r.ż. pracodawca nie powinien proponowac pracy zmanowej no ale przepisy jedno a indywidualne ustalenia i życie to drugie.A musiałaś wracać po 6mc do pracy,czy chciałaś?Powinnaś wcześniej się zorientować i ustalić takie sprawy z pracodawcą przed powrotem z urlopu macierzyńskiego.
Kodeks pracy nie reguluje kto zostaje w święta w pracy. Osoby posiadające rodzinę nie mają przywilejów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry