Widok

Karta sopocka

Chcę poruszyć temat ''Karty sopockiej''. Dlaczego kartę dostają tylko zameldowani w Sopocie. Przecież jest ogromna rzesza rodowitych Sopocian, którzy urodzili się w Sopocie. Ci nie mają tego przywileju posiadania ''Karty sopockiej''. Pytam, czemu tak jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgodnie z nazwą - karta sopocka jest dla Sopocian. Popatrz na to z innej strony - jeśli każdy kto urodził się w Sopocie dostawał kartę to spadłyby wpływy do budżetu miasta. Być może inne miasta mają też jakieś profity dla swoich mieszkańców.
Choćbym zgłupiał to życia nie zrozumiem, poza tym jestem aktorem i najlepiej wychodzi mi granie skończonych idiotów.
Avatar w pełnej krasie: http://plfoto.com/zdjecie,ludzie,tyle-dobrego-z-tych-mistrzostw,935474.html
Z prostego powodu. Mieszkasz w Sopocie, to znaczy że w większości przypadków płacisz tu podatki. W zamian dostajesz Kartę Sopocką.

Jak urodziłaś się w Sopocie a mieszkasz np. w Gdańsku, to dlaczego masz mieć kartę?

Wiem że ktoś może być zameldowany w Sopocie, a mieszkać np. w Warszawie i wtedy też ma kartę, ale niestety nie da się inaczej tego ewidencjonować jak na podstawie meldunku.
Może nie do końca zrozumiano moje pytanie. Mnie chodzi o rodowitych sopocian - którzy urodzili się w Sopocie i mają wpis w dowodzie osobistym , urodzony w Sopocie. Czy tych ludzi jest aż tak dużo,(może trzysta osób z kawałkiem), że nasze miasto straciłoby ogromne sumy pieniędzy. Może ten wpis powinien dawać do myślenia. TRÓJMIASTO. Aglomeracja jak nazwa wskazuje ''zbudowana'' z trzech samorządnych i samodzielnych miast. A może - my Sopocianie - powinniśmy g ł o ś n i e j domagać się wybudowania porodówki!!!. Szpitala co się zowie. Trzeba nad tym poważnie pomyśleć, bo czasu jest coraz mniej.

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (112 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry