Widok

Kaszel u 3 latniego dziecka - POMOCY

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Już nie wiem co mam robić, córka od miesiąca ma kaszel (mokry) i nic poza tym żadnej gorączki, kataru.
lekarka zapisała syrop i inhalacja nabbud (jakoś tak się pisze) do tego 6 kropli cebion multi, dawałam wg zaleceń i nic, byłam na kontroli - lekarka zdziwiona że nie minęło (zawsze pomagała i uważam że jest dobrym lekarzem) i stwierdziła że może córka jest troszkę przesuszona (ogrzewanie), staram się dobrze wietrzyć pomieszczenia i też przed spaniem. kazała odstawić syrop i robić tylko inhalacje z soli fizj., oraz krople do nosa (brak kataru?) oraz 2x po 10kropli vitc
jakoś nie bardzo wierzę że tak samo przejdzie no i daję jej flegaminę (2x10ml) bo boję się że dostanie zapalenia oskrzeli lub płuc (teraz są czyste)
może poradzicie, co robić bo już sobie nie radzę?????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej my mieslimy tak samo moj 3latek az sie dusił nie raz zdażyło mu sie zwymiotować cos strasznego dzien i noc.jak pojechalismy do przychodni to pani doktor powiedziała ze nic mu nie jest kazała robic inhalacje z soli fizj ,3xdziennie lipomal 5ml,dexa pico 2x 2,5ml i na noc clemastinum 5ml.ja mu tydzien dawałam swoje syropy a pozniej tydzien to co ona zaleciła i miaał ze 2,5tygodnia
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mojej córy ( 3 lata) to samo :/ od ponad miesiąca walczyliśmy z kaszlem :/ syropki, inhalacje nic nie dawały.
na początku miała dodatkowo katar więc myślałam, że od tego ten kaszel, że katar spływa do gardła i ja drażni. ale nie. katar przeszedł a kaszel został i nie dał się wyleczyć... osłuchowo czysto, płuca, oskrzela czyste, gardło zdrowe, temperatury brak... tylko ten męczący kaszel.
wkońcu lekarka się poddała i przepisała antybiotyk i na szczęście pomogło :)
bo już nie wiedziałam co mam robić
U nas to samo, ale kaszel jest glownie w nocy przez co nie mozemy spac, i ma katar. Ale zaczelo sie od samego kaszlu w nocy. Dostalismy antybiotyk bo dlugo sie to ciagnie u nas, moze to zatoki, nie wiem, inhalujemy sie, dostaje mucosolvan, zobaczymy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dodam tylko że jest radosna ma apetyt, nie chudnie
Nabbud dawałam 2x dziennie przez 15dni i już nie wiem co robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mojej 2,5 rocznej córki to samo. Nam inhalacje pomagały na chwilę po dwóch dniach niestety kaszel wracał. Nawet lekarka ostatnio stwierdziła, że to może refluks dała syrop gastrotuss ale nie pomaga. Też już brak mi sił.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile inhalowalas mała? ja mialam tez nebbud plus atrovent plus mucosolvan ale moja miala juz zajete oskrzela.inhalowalam dlugo,nebbud 5 dni i reszta tydzien

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry