Widok

Kaszubska Strzecha w Goręczynie

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumowiczki :) Mam przyjemnosć dołączyc dzisiaj do waszego grona i na początek pytanie za 100 punktów do Tych, którzy robili, bedą robili lub nie zrobili z jakiegoś powodu (jakiego?) w Kaszubskiej Strzesze. Co sądzicie o tym lokalu? Proszę o wszystkie opinie na temat tego lokalu, menu, właścicieli, okolicy, plusów i minusów, itp. Dzięki z góry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szukaj wątków betiblue :-) Ona miała tam wesele :D

bylam tam ostatnio sprawdzic co i jak na wlasne oczy:) po pierwsze odrzucil mnie na miejscu mega smrod! niedaleko jest kurnik i brzydko pachnialo... kolejnym minusem byla osobna sala do tanca... wlascicielka bardzo mila... okolica tez ładna... ja zrezygnowalam z tego miejsca:)
My będziemy mieli tam wesele. Potrzebowaliśmy miejsca na 100 osób z noclegami - KASZUBKSA STRZECHA okazała się być bezkonkurencyjna. 4 lata temu wesele tam miał mój brat - niczego nie można było zarzucić ani właścicielom, ani obsłudze ,ani przede wszystkim smacznemu jedzeniu. Ten nieprzyjemny zapach z kurnika czuć tylko czasami - ale z drugiej strony takie są uroki agroturystyki :))) Co do osobnej sali do tańczenia , też nie jestem z tego powodu zachwycona,ale kaszubska strzecha ma w sobie tyle plusów,że ten jeden minus jakoś zniosę ;) Na weselu mojego brata ta sala nie stwarzała problemu i goście bawili się wyśmienicie.

Dzięki dziewczyny za info. Byłam wczoraj w Goręczynie. Piękne miejsce, ale.... ta super strzecha jest w remoncie, przez co lokal traci wiele ze swojego uroku. Olu, wiedziałaś o tym?
bylam tam w liceum na wycieczce z klasa ;-) szkoda ze zmieniaja wystroj bo bylo bosko

Byłam tam w wakcje i niczego nei zauwazyłam. W marcu w Kaszubskiej mam firmową impreze, to wszystkiemu się przyjżę i porozmawiam z właścicielami. Ale jestem pewna,że do 25 sierpnia ze wszelkimi remontami się wyrobią :)

Ja miałam wesele w kaszubskiej strzesze 26 sieprnia ubiegłego roku i polecałm całym sercem!Nie zamniełabym tego mijejsca na zadne inne. Goscie do dzxiisaj wspominają przpeyszne jedzenie, gorące, pyszne i w dodatku bardzobardzo dużo. Okolica przepiękna, goście zachwycenie, wynajęliśmy bryczke i wozy drabiniaste do koscioła- super atrakcja dla wszystkich. Poza tym wziełismy piecoznego prosiaka- palce lizać. generalnie wszysktich którzy sie zastanawiają nad tym lokalem słuzę pomocą i gorąco zachecam:)

KAŻDEMU POLECAM KASZUBSKĄ, MY STAWIALISMY NA JEDZENIE I OKOLICE. DOTYCHCZAS GOŚCIE WSPOMINAJĄ JEDZONKO I PROSIAKA I PIEKNE WIDOKI, A SMRÓD :) KAŻDEGO INFORMOWAŁAM ŻE MOŻE SMIERDZIĆ WIĘC GOŚCIE WIEDZIELI CZEGO SIE SPODZIEWAĆ. ALE NIE SMIERDZIAŁO :) WARTO NAPRAWDĘ JEDZENIE NA WESELU TO PODSTAWA.

Ja wysłałam tam Rodziców w rekonesans, bo mieszkają niedaleko, i byli niezadowoleni...Zwłaszcza przeszkadzał im wystrój wnętrza - ponoć wszystko w drewnie niepolakierowanym, co z biegiem czasu traci na uroku...Takie jest ich zdanie - ale może właśnie tak tam ma być, takie klimaty:-)
Poza tym przeszkadzało im, że sala do tańczenia jest oddzielnie. A na "zapachy" nie narzekali, bo przecież to sama natura:-))

Wiejski wystrój tego wnętrza to m.in. urok tego miejsca :)

Witam,

oni tam już nie mają strzechy prawie na połowie dachu i chyba długo mieć nie będą
czy to ktoś widział?
Widziałam to. Tragedia. Czy ktoś tam będzie miał w najbliższym czasie wesele ? Co na to właściciele?Do kiedy potrwa ten remont?
My będziemy mieli tam wesele w kwietniu. Mam nadzieję ,że do tego czasu zrobią ten dach. Chciałam porozmawiać o tym z właścicielką, ale akurat nie było jej. Może ktoś wie co z tym nieszczęsnym dachem? Nie wyobrażam sobie ,żeby tak było w dniu naszego wesela.
Dach będzie jak kupią odpowiednią słomę (a z tą nie jest podobno tak hop siup) i znajdą fachowca, który ją położy. Właścicielka nie daje gwarancji czy w tym roku będzie słoma, co więcej szykuje się do odnawiania pozostałej części dachu, bo jak mocno popada to i kolejnych pokojach będzie można chodzić w kaloszach.
no to nieźle... będę tam w marcu to zobaczę jak to wygląda...

teraz dach jest pokryty w 1/3 zwykłą papą i to od strony głównego wjazdu.
Też zastanawiam się nad Kaszubską Strzechą.Byłam tam w ubiegłym roku i bardzo mi sie podobało. Jeśli jednak ten budynek ma nie mieć strzechy na dachu to nie wiem czy warto w to wchodzić.
Samsel, byłeś tam? Czy włąścicielka oferuje coś za te niedogodności?
byłem, jednak właścicielka twierdzi, że nic nie może zrobić bo słomy, która jest potrzebna na strzechę nigdzie nie można kupić. Ja jednak myślę, że chodzi tu o koszty nowej strzechy. Z takim dachem to raczej przypomina jakiś budynek gospodarczy i wygląda niewiele lepiej od tych kurników u sąsiada.

Właścicielka nic w zamian nie oferuje, twierdząc że remont strzechy był konieczny.
do góry