Widok

Kaszuby/Kartuzy

Kartuzy Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam osób z Kaszub (okolice Kartuz), którzy ostatnio brali lub w najbliższym czasie będą brali ślub. Może moglibyśmy się wymienić info? Kogo polecacie - kamerzystę, fotografa, jaki lokal, przed kim należy się ustrzec itd. Piszcie!:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny!

Ja też jestem z Kaszub. Mieszkam tu od 3 lat dopiero i właśnie dowiedziałam się, że Polter jest zamiast wieczorów kawalerskiego i panieńskiego. Nie miałam pojęcia, że tu są takie tradycje :)

A ślub już za dwa tygodnie. Ślub będzie w Sierakowicach u Św. Jana Chrzciciela, a wesele (skromne na 30 osób) w Helenie w Brodnicy Dolnej (oni mówią, że są w Ostrzycach).

Macie może jakieś doświadczenia z tą restauracją? Może powinnam mieć na coś baczenie?

Kochane pomóżcie mi jeszcze w jednej sprawie. Znacie kogoś, kto zagrałby lub zaśpiewał w kościele? Bo ja jeszcze nikogo nie mam, a nie znam tu nikogo.

I przede wszystkim czy możecie polecić mi kogoś do zrobienia ciast? Albo jakąś cukiernię?

Chciałam osobę prywatną, bo mam tu osoby na diecie i muszę wiedzieć z czego ciasta są zrobione, ale nie znam nikogo i nie wiem gdzie szukać. A z cukierniami to jest różnie. Mam już przykre wspomnienia z Królewiczanki. Zamówiłam ciasta podkreślając i tysiąc razy upewniając się, że będą bez orzechów włoskich. Zapewniali mnie na sto procent, że nie będzie. Jak ciasta przyjechały, to z wściekłości mało się nie poryczałam. We wszystkich ciastach były orzechy włoskie. Mogłam jeść tylko rolady, które okazały się być z czymś co koło śmietany nawet nie leżało.
Zastanawiam się nad cukiernią Markiza z Kartuz, ale mało o nich wiem. Możecie polecić mi jakąś sprawdzoną cukiernię?

Błagam pomóżcie, bo czasu mam już tak mało... :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej :)) witamy nowa forumkę :)))

dwa tygodnie to strasznie mało czasu ... znam jedną świetna kucharkę , ale ona ma zajęte terminy juz na rok ....

niestety nie pomogę...

Również serdecznie witam :)

Straszne z tą kucharką :( Gdyby nie to, że to mój ślub, to sama bym te ciasta i tort zrobiła :( Ślub zaczęłam planować dopiero 2 miesiące temu i tak to wszystko wyszło, że jeszcze tyle spraw mam do załatwienia. Dopiero od 2 tygodni jest przy mnie narzeczony, bo pracował za granicą na nasz ślubik. Musimy się sprężyć :)
do Zula:
dopiero przeczytałam odpowiedź. Mam nadzieję, ze jeszcze się przyda:)Tak, czeszę się w kościerzynie w salonie "Anita" na Szopińskiego, a kwiacirnia to "fiołek" naprawdę polecam-prześliczne bukiety
cześć neissi,
Być może piszę już za późno, żeby Ci pomóc, ale znam świetną kucharkę w Ostrzycach. Prawdopodobnie temriny ma już pozajmowane, jednak wiem, że również jej synowa piecze równie smaczne ciasta:) Pani Helenka z Pubu gdzie macie przyjęcie weselne na pewno zna tę panią - to pani Stefka. Może Wam ją nawet polecała? Generalnie to ta pani przygotowuje wypieki dla wszystkich okolicznych lokali. Ja już też ją zarezerwowałam na moje wesele:)
pa, p.
hej floraska :) wkleiłam ci wyżej sporo informacji o Ostrzycach :)))

aha ... i mamy już nowy watek " Kaszuby/Kartuzy - 2"

bo ten już jest za duuuży :)))

opowiadaj co tam nowego :))

Oooo...a gdzie ten nowy wątek?:-)
up
Ja polecam Dworek Barwik ładny obiekt ,dobre jedzenie i sympatyczne szefostwo. Zespół polecam "Sami Swoi" z Chwaszczyna.
do góry