Widok

Kawa jak z kawiarni - jaki sprzęt?

Od dawna marzy mi się caffe latte bez wychodzenia z domu :) I oczywiscie bez siedzenia nad tym pół godziny żeby smakowało jak w kawiarni. Polecilibyście mi jakiś dobry ekspres do użytku domowego? Umówiłam się z mężem, że znajdę jakiś w granicach 1,5 do 2 tys.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepsze ekspresy do kawy to szwajcarska JURA. Co prawda nowego w tej cenie nie dostaniesz, ale nawet używany jest o niebo lepszy od nowych wynalazków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak nie chcesz przy tym stać to potrzebujesz ekspres z pojemnikiem na mleko. Ja korzystam ostatnio z Saeco Moltio (w biurze). Wlewa się mleko i ekspres robi resztę, nie trzeba osobno brudzić naczyń i spieniać mleka ręcznie. Korzysta z niego ok 30 osób dziennie a cały czas działa i parzy kawę tak samo.
ja mam dolce gusto.. parę lat temu zapłciliśmy 499pln teraz chyba troche staniały. Masz duży wybór kaw w kapsułkach. Paczka 20kapsólek 20pln.
Jesli caffe latte to dziesięcz sztuk bo kapsułki są wtedy dwuskładnikowe... mimo wszystko polecam, bo przygotowanie kawy zajmuje.... 30sekund a zrana to baaarzoduzo czasu:-)))))))))))))
Najlepsze ekspresy wg mnie ma włoska firma Saeco
Tak mi się wydaje, że nie jest już ważne, żeby jak w kawiarni, ale żeby w SŁOICZKU!!!
Również będziemy zmieniali ekspres do kawy w kawiarni na taki z większą mocą przerobową. Zastanawiam się nad Sanaremo lub Faema - który waszym zdaniem będzie lepszy? A może jakiś Krups?
Krups jest ok ale nie kupuj tego na kapsułki . Może i cena jest niska ale kapsułki są drogie i naprawdę można zbankrutować kupując codziennie.
Ja mam ten marki Saeco: http://witara.pl/pr6309-saeco-lirika-plus-silver-656.html . Jest ok. Wprawdzie trochę drogi ale robi dobrą kawę no i sam sie odkamienia.
Z Sanremo na pewno duży wybór jest na venda.pl. U mnie w biurze niestety projekt jego zakupu nie przeszedł, bo ludzie są za leniwi do ręcznego parzenia w biurze. Ale w domu używam tylko kolbowego.

w Gort jest bardzo dobry sprzęt jeśli chodzi o wyposażenie gastronomii. Mamy od nich ekspres ciśnieniowy i sprawdza sie super http://www.gort.pl/produkty/ekspres-cisnieniowy-1-grupowy-1/

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Wyposażenie łazienki (55 odpowiedzi)

byłam już w tylu sklepach i jestem załamana... szukamy kompletnego wyposażenia łazienki, od wc po...

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (83 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

do góry