Widok

Keratynowe prostowanie - pytania.

witam jesli ktos mial bardzo prosze o napisanie jak wyglada?
czy potem rzeba uzywac specjalnego szamponu bo rozne opinie slyszalam??
czy niszczy czy odbudowuje wlosy tez podzielone wrsje byly;)
wybieram sie w polowie stycznia do salonu urody szyk na morenie ktos slyszal i byl u nich ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Robiłam prostowanie w salonie odnova na ul. Koziorozca na osowej.Super efekt trzyma ok 4 miesiace polecam.Ceny przystępne.
Ja robiłam już 2 razy.
Włosy jakby odżyły,sa gładkie i proste przez ok.5mcy (akurat na moich tyle trzyma).Używam tylko szamponu profesjonalnego po keratynie ale kupuje go z hurtowni z internetu dużo taniej.
Żeby włsoy były tak jak od fryzjera trzeba umyc,rozczesac i porządnie wysuszyć a wtedy sa proste i gładkie.Jak się je zostawi samym sobie do wyschniecia to efekt żaden , ale o tym powinna poinformować fryzjerka :)
Ja sama sobie zrobiłam keratynowe prostowanie:) Poczytajcie o encanto. Trochę trzeba sie pomęczyć, zeby samemu to nałozyć, ale warto. Mam włosy za łopatki, za produkt na allegro zapłaciłam 100zl. Robiłam w maju 2014 i dopiero teraz zaczynają się z powrotem puszyć.
nie polecam. Robiłam miesiąc temu. Taka kasa wydana a efekt żaden, nadal mam kręcone. I jeszcze durna kupiłam ten drogi szampon od nich. Poszłam do salonu l'oreala w centrum osowa. W salonie oczywiście włosy super po wyjściu, potem jeszcze się chodzi na drugie prostowanie i od fryzjera wszystko cacy.Po umyciu wmawiałam sobie że są prostsze, do tego kupiłam sobie prostownicę. Wystarczy jednak że po myciu zostawię same sobie i kręcą się na całego. Fryzjer mówił,że takie będą lekko pofalowane-sorry ale są takie jak przed tym całym zabiegiem. jedyna zmiana to,że generalnie mi się nie przetłuszczały, miałam suche a teraz prawie codziennie muszę myć. Żałuję jak nie wiem
Polecam keratynową pielęgnacje.Zabieg ten miałam robiony cztery razy,polecam.Mam włosy jak spiralki,a po tej pielęgnacji są proste i błyszczące.Pielęgnację wykonuję co ok.4-5 miesięcy w Studio3 w Oliwie.
A faktycznie nie trzeba po umyciu włosow układać? Tak po wyschnięciu są już gładkie?
W szyku nie bylam i tam nie robilam wiec nie wypowiem sie akurat na temat tego watku. Jednak jesli chodzi o prostowanie to robilam na moje puszace wlosy 3,5 miesiaca temu. Generalnie jestem zadowolona. Trzeba oczywiscie uzywac produktow do pielegnacji domowej ale to norma przy takich zabiegach :) z tego co wiem to jest kilka firm na jakich sie wykonuje ten zabieg. Minus to to ze przez jakis czas na poczatku wlosy sa bardzo obciazone i trzeba je myc codziennie. Wczesniej mylam co 2-3 dni, natomiast tu rano mylam o 16 moglabym znowu bo nie wygladaly. Troszke koncowki sie popalily jakby, ale tak to super wygodne. W przypadku niesfornych wloskow polecam. Mi sie efekt jeszcze utrzymuje ale chyba zrobie ponownie. Powodzenia
do góry