Widok
Keratynowe prostowanie włosów
Czy ktoś w jakimś salonie fryzjerskim w trójmieście robił sobie taki zabieg? Ile kosztował i jakie efekty dał? Kto poleci mi salon? Mam od zawsze niesforne falujące suchawe puszące włosy a słyszałam że ten zabieg świetnie poprawia ich kondycję i niweluje puszenie które doprowadza mnie do szału. Szukam salonu który zrobi to dobrze, pracuje na dobrych kosmetykach i będzie wart swojej ceny. Jeśli ktoś może coś polecić to byłabym wdzięczna:)
Ja nie miałam - to pewnie nie powinnam odpowiadać :)
ale długo nad tym myślałam. Narazie sobie odpuścilam.
Znam dwie osoby, które w tej sposób prostowały włosy - jedna była bardzo zadowolona (efekt utrzymywał się długo), a druga wręcz przeciwnie.
Należy kupić odpowiedni szampon za ok. 80 zł, który jest przeznaczony do wlosów po keratynowym prostowaniu. Na mnie szampony różnie działają, poza tym używam teraz co kilka dni taki niwelujący odcień żółty (jasne włosy), więc nie wiadomo czy po takim szamponie (odstawiając wszystkie inne specyfiki) znów nie miałabym żółtka ;]
Koszt to około 300 zł, więc nie wiem czy to jest tego warte. Ale może po prostu trzeba spróbować, aby się przekonać.
Ja mam włosy dość puszące się i farbowane, więc nie wiem czy w ogóle keratyna by się przyjęła w moim przypadku. Zapewne bezpieczniej jest na naturalnych włosach.
W każdym razie jak zrobisz to daj znać jak się wlosy zachowują po kilu tygodniach i miesiącach.
ale długo nad tym myślałam. Narazie sobie odpuścilam.
Znam dwie osoby, które w tej sposób prostowały włosy - jedna była bardzo zadowolona (efekt utrzymywał się długo), a druga wręcz przeciwnie.
Należy kupić odpowiedni szampon za ok. 80 zł, który jest przeznaczony do wlosów po keratynowym prostowaniu. Na mnie szampony różnie działają, poza tym używam teraz co kilka dni taki niwelujący odcień żółty (jasne włosy), więc nie wiadomo czy po takim szamponie (odstawiając wszystkie inne specyfiki) znów nie miałabym żółtka ;]
Koszt to około 300 zł, więc nie wiem czy to jest tego warte. Ale może po prostu trzeba spróbować, aby się przekonać.
Ja mam włosy dość puszące się i farbowane, więc nie wiem czy w ogóle keratyna by się przyjęła w moim przypadku. Zapewne bezpieczniej jest na naturalnych włosach.
W każdym razie jak zrobisz to daj znać jak się wlosy zachowują po kilu tygodniach i miesiącach.
Ja robiłam keratynowe prostowanie u p.Marcina w salonie w carrefour na morenie. Swietny fryzjer a moje włosy gładkie, proste i dużo zdrowiej wyglądają. Najważniejsze że nie muszę codziennie używać prostownicy , wstaję a włosy prościutkie. Zapłaciłam ok 400zł ale warto było. Zresztą możesz iść na bezpłatną konsultację. tel. 58/301-50-88