Widok

Keratynowe prostowanie włosów

Czy ktoś w jakimś salonie fryzjerskim w trójmieście robił sobie taki zabieg? Ile kosztował i jakie efekty dał? Kto poleci mi salon? Mam od zawsze niesforne falujące suchawe puszące włosy a słyszałam że ten zabieg świetnie poprawia ich kondycję i niweluje puszenie które doprowadza mnie do szału. Szukam salonu który zrobi to dobrze, pracuje na dobrych kosmetykach i będzie wart swojej ceny. Jeśli ktoś może coś polecić to byłabym wdzięczna:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie miałam - to pewnie nie powinnam odpowiadać :)
ale długo nad tym myślałam. Narazie sobie odpuścilam.
Znam dwie osoby, które w tej sposób prostowały włosy - jedna była bardzo zadowolona (efekt utrzymywał się długo), a druga wręcz przeciwnie.
Należy kupić odpowiedni szampon za ok. 80 zł, który jest przeznaczony do wlosów po keratynowym prostowaniu. Na mnie szampony różnie działają, poza tym używam teraz co kilka dni taki niwelujący odcień żółty (jasne włosy), więc nie wiadomo czy po takim szamponie (odstawiając wszystkie inne specyfiki) znów nie miałabym żółtka ;]

Koszt to około 300 zł, więc nie wiem czy to jest tego warte. Ale może po prostu trzeba spróbować, aby się przekonać.
Ja mam włosy dość puszące się i farbowane, więc nie wiem czy w ogóle keratyna by się przyjęła w moim przypadku. Zapewne bezpieczniej jest na naturalnych włosach.

W każdym razie jak zrobisz to daj znać jak się wlosy zachowują po kilu tygodniach i miesiącach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ok dam znać bo ja jestem zdecydowana na 100% tak apropo to właśnie na farbowanych podniszczonych włosach efekt jest najlepszy bo keratyna wnika dobrze we włosa. No mam nadzieje że nie będę żałowała:)
Ja robiłam keratynowe prostowanie u p.Marcina w salonie w carrefour na morenie. Swietny fryzjer a moje włosy gładkie, proste i dużo zdrowiej wyglądają. Najważniejsze że nie muszę codziennie używać prostownicy , wstaję a włosy prościutkie. Zapłaciłam ok 400zł ale warto było. Zresztą możesz iść na bezpłatną konsultację. tel. 58/301-50-88
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam na keratynowym prostowaniu włosów i musze powiedzieć że są mięciutkie zdrowsze o niebo no i proste. Póki co to dopiero drugi dzień po ale jest super.. mi nie chodziło aż tak o efekt prostych włosów a raczej o ich rekonstrukcję i mogę powiedzieć że opłaciło się.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Salon w sopocie w hotelu haffner najlepszy polecam
a czy ktoś robił taki zabieg w domu ?
W domu nie polecam można sobie biedy narobić
hahaha konsultacja i to jeszcze bezpłatna. O czym piszesz dziewczynko? Może niedługo za dzień dobry będzie się płaciło?
Ja niejednokrotnie robiłam w domu. Zestaw encanto kupiłam na allegro.
Ja kiedyś korzystałam, trzeba bardzo uważać na fryzjerkę, bo jest źle Ci to zrobi, to ładny efekt szybko znika. Polecam panią Dorotkę z sensual Spa, robi cuda na głowie i do tego jest bardzo sympatyczna. :)
ją też miałam... efekt... po pierwszym myciu jeden wielki syf i stolec na głowie mówiąc wprost.. włosy tłuste sztywne. ani proste ani krecone pracownice i tak musiałam używać.. tak mi zniszczyła włosy szkoda gadać..

Inne tematy z forum Moda i uroda

Zbyt szybko dochodze (16 odpowiedzi)

Witam. Jestem tu nowy. Mam 27 lat, żonę od 2 lat, z którą seks uprawiam od 3,5 roku, ale......

Nieoperacyjne sposoby na powiększenie piersi (5 odpowiedzi)

Cześć. Zakładam temat tutaj ponieważ praktycznie od zawsze mam bardzo duży kompleks na punckie...

Kosmetyki Artdeco (9 odpowiedzi)

Czy ktoś orientuje się, gdzie w 3City można kupić kosmetyki Artdeco? Szukam też dobrze...

do góry