Widok

Kiedy obniżyć dziecku dno w łóżeczku

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój synek ma skończone 5 miesięcy,podnosi główki i łapie zabawki zwisające z karuzelki.Mamy łóżeczko turystyczne i zastanawiam się kiedy odczepić to wyższe dno?mały,co prawda jeszcze nie siada,ale czy jest na górze bezpieczny?/?
Pozatym też mi z tym nie spieszno,bo dół łóżeczka robi za graciarnię:)ze względu na malutki pokoik:(
I jeszcze jedno czy wsze pięciomiesięczne dzieci dyżo mówiły głosek?mój mały piszczy,gada yyy eeeeeeeee i gu,gi,ale żadnych powtarzających się głosek typu gugu,baba
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my obnizylismy jak mala zaczela siadac wtedy juz czulam niebiezpieczenstwo ze moze sie wspiąć po szczebelkach, ale w turystycznym takowych nie ma

sama ocenisz czy wiercipieta jest w stanie wstac i wypasc
Najbezpieczniej jest obniżyć łóżeczko kiedy dziecko zaczyna siadać.
my mamy u rodziców turystyczne, Michał ma 8,5 miesiąca ale jeszcze sam nie siada i chyba po nowym roku zdejmiemy to podwieszanie, co prawda jest w tym łóżeczku raz na kilka dni a nie codziennie
ja bym poczekała aż zacznie siadać albo raczkować i podnosić się na kolanach
myśle że najlepiej jak dziecko zacznie sie podnosić najlepiej łóżeczko obniżyć
Obniżyliśmy jak miała niecałe 6 miesięcy. Nie chcieliśmy ryzykować, że coś się stanie i wypadnie.
ja obnizylam jak mala miala jakies 5 miesiecy, jeszcze nie siadala, ale juz probowala sie podnosic. zaczela siedziec jak miala 6 miesiecy, ale nigdy nie wiadomo kiedy to sie moze stac, bo dzieci naprawde zaskakuja! teraz sama stoi - stalo sie to z dnia na dzien... :)

dlatego ja bym obnizyla, jak zauwazysz, ze maly ma troche wiecej sily i cos tam juz probuje :) nie warto ryzykowac.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry