Widok

Kiedy wyjmujecie szczebelki z lózeczka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Slyszalam,ze jak dziecko juz potrafi samo chodzic w lozeczku to powinno sie juz wyjac bo znajomej dziecko prawie z dnia na dzien trzymając sie szczebelek przechylilo sie do przodu i prawie by wypadlo mimo ze nie mialo jeszcze roku.
Co myslicie albo jakie sa wasze doswiadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy od dziecka, moja córka ma ponad dwa latka i szczebelki wyciągnęliśmy m-c temu na jej życzenie - wcześniej nie chciała.
Ja sobie trochę nie wyobrażam tego wypadania z łóżeczka. Kiedy materac jest na najniższym poziomie, to przecież dziecku trudno jest wspiąć się po szczebelkach. No, ale są różne dzieci, moje pewnie były mniej sprawne. :-)
Synkowi wyciągnęłam szczebelki jak miał około roku i 10 miesięcy. Teraz będzie miał dwa lata i planujemy kupić mu normalne łóżeczko z barierką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój maluch ma 16 miesięcy i nie wyciągneliśmy jeszcze szczebelków, nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak dziecko może wypaść z łóżeczka, jak zaczyna siadać ustawiasz materac na najniższym poziomie i maluch nie ma możliowości wyjścia z łóżka. mój syn należy do tych ruchliwych, włazi na wszystko i miewa rózne koszmarne pomysły ale z łóżeczka jeszcze nigdy nie próbował wypadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja nie wyjmowałam wcale - wystarczy dac materac najniżej i maluch nie powinien wypaść -- no chyba ze zostawisz mu kołderkę i poduszkę/poduszki przytulanki -- -- znajomej syn własnie na poduszkach i kołdrze wdrapał się wysoko i chciał w ten sposób wyjść

mój jak mia 2 latka to nie miescił się już w łózeczku i kupilismy mu "dorosłe " łóżko
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Moja ma 9 misiacy a jest wysoka i tak sie buja na łózeczku ze potrafiłaby wypasc -to nic dziwnego

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Naszemu synkowi wyjelismy jak mial 8 mies ale tylko dla tego ze byl bardzo sprawny dobrze trzymal sie na nozkach i raczkowal Nigdy nie wypadl jak mial 1.5 roku to mial juz dorosle lozko majac 2,5 zaczol spac na lozku na antresoli. Moim zdaniem to wszystko zalezy od dziecka jak sie nie sprobuje samemu to doswiadczenia innych mam sa tu raczej zbedne :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moj maly np.staje na czubkach palcow.W nocy tak sie przekreca,ze spi czasem na koldrzea ja zeby go nie rozbudzac czesto nakrywam go kocem.
Rano jak sie budzi potrafi stanac na koldrze na palcach i boje sie zebym nie przegapila jak sie wychyli.
Chyba jednak niedlugo wyciagne te szczebelki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja sobie sama wychodziłam - właśnie za pomocą kołdry i poduszki - nigdy nie wypadłam... a jak zachodziła potrzeba to i szczebelki potrafiłam sobie wyciągnąć... moja siostra z kolei zawsze spadała przy próbie "ucieczki" z łóżeczka..
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyjęłam jak miał jakoś rok chyba - tylko nauczyłam wychodzic z łożeczka tyłem czyli najpierw na brzuszek a potem nogi na podłogę i dopiero reszta ciała - tak żeby nie upadał przypadkiem na buzie próbując schodzić przodem ..........tak samo miał schodzić z kanapy czy łóżka i tak robił :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój mały nie wypadł(jeszcze) ale widziałam już akrobacje które zmrosiły mi krew w żyłach z łóżęczka turystycznego prawie wypadł jak miał ok 10mcy jest wysoki i o krawędź oparł się pod paszkami a nóżkami wspinał się po siatce. ze szczebelkami jest trochę trudniej ale już coraz bardziej udane próby widziałam, na szczęście mały śpi tuż obok i odrazu się udzę jak on się tylko rusza, odkręcamsię w jego stronę i czuwam co robi. Więc genaralnie dziecko z najniżsego poziomu może wypaść jak się mocno postara (a my łóżeczko mamy nisko a jednocześnie ścianki wysokie)
To Pani miala spokojniejsze dzieci, bo moj synek rowniez potrafi wyjsc gora przez szczebelki a ma dopiero 1,5 roku :)
Moja ma roczek i dzis wyszła gora z łóżeczka nie wyszła tylko spadla nie wiem jakim cudem jak to zrobila bo jest łóżeczko znizone ona nie jest jakas wysoka .Musiala sie jakos wdrapac nie mam pojecia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My wyjeliśmy szczebleki kiedy nasza córcia nauczyła się wychodzić górą z łóżeczka (miała grubo ponad dwa latka). Wiem, że to może mrozić krew w żyłach lecz chodzi o to, że moim zdaniem nie ma sztywnych reguł. Sama wiesz na co stać Twoje dziecko, jak jest ruchliwe, zwinne, itd. My kierowaliśmy się wygodą. Gdy nie mogła wychodzić z łóżeczka, nie było nocnych wędrówek do naszej syppialni, a gdy coś w nocy chciała to nas wołała :-)
Ja wyjęłam szczebelki jak moja córka zaczęła wyskakiwać z łóżka:) Miała bodajże coś ok 1,5 roku. Z tym,że ja mam koło łóżeczka swoje łóżko więc wyskakiwała na materac. Jak wyjęłam szczeble wyskakiwanie się skończyło :)
image
image

image
JA wyjełam szczebelki jak Tosia miala 13 mię-cy teraz sama sobie wchodzi i wychodzi jak rano sie obudzi to wyjdzie i podejdzie do naszego łóżka i mnie budzi eeeeee .
czytam sobie powyższe wpisy w których mowa że to niemożliwe aby kilkunastomiesięczne dziecko nie wyszło z łóżeczka...a jednak to może się zdarzyć :(
Mój synek ma 13 miesięcy. Zostawiałam go w łóżeczku aby iść zrobić śniadanie i po chwili usłyszałam wielki łomot.Okazało się że mały wypadł z łóżeczka :(
byliśmy w szpitalu aby zrobiono badanie rentgenowskie główki. Na szczęście nic nie wykazało ale teraz już nie wiem co robić...czy wyciągnąć szczebelki czy kupić normalny tapczanik z zabezpieczenie, ?
Jeszcze chce mi się płakać jak sobie przypomnę to zdarzenie...
Moja córka miała 10 miesięcy jak jej wyjęliśmy szczebelki, fakt umiała już chodzić, kilka razy pokazaliśmy jej jak ma wchodzić i wychodzić z łóżeczka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry