Widok
trzeba tez uwzglednić date w restauracji do której macie potwierdzić liczbę gosci, wiec goście musza miec trochę czasu na potwierdzenie przybycia
mozna dać 2 m-ce wczesniej i np. 2-3 tyg. prezd slubem niech potwierdza przybycie
dla gości zza granicy trzeba dac wczesniej aby zamówili sobie lot do Polski/ hotel, uzgodnili urlop w pracy
mozna dać 2 m-ce wczesniej i np. 2-3 tyg. prezd slubem niech potwierdza przybycie
dla gości zza granicy trzeba dac wczesniej aby zamówili sobie lot do Polski/ hotel, uzgodnili urlop w pracy
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

o matko z roku na rok to dłuzszy termin...rok temu szłam na wesele do kuzynki dostałam miesiac szybciej zaproszenie a w tym roku jakies 2 tyg temu dostalismy zaproszenie na kwiecień do przyjaciela mojego męża...
ja sama niewiem kiedy bedziemy wysyłac...slub mamy w maju...myslalam ze pod koniec marca...ale teraz to sama niewiem...
ja sama niewiem kiedy bedziemy wysyłac...slub mamy w maju...myslalam ze pod koniec marca...ale teraz to sama niewiem...
Na 3 mc przed ślubem, a mc przed goscie powinni potwierdzać swoją obecność na Waszej uroczystości, wtedy będziecie miały ułatwiona sprawę z ostatecznym ustaleniem menu, ilości osób na weselu, wielkość tortu, itp. Bo chyba bez sensu robić wesele na 80 osób, jak 15 z nich nie będzie, i tym samym dodatkowo płacić za nich...
ja mam ślub 01.08.09r., zaproszenia mam zamiar rozda w trakcie świąt wielkanocnych. I tak w tym czasie będę jeździła po rodzince więc skorzystam z okazji. Ja muszę barc pod uwagę że l;iczna częśc moich gości pracuje poza granicami więc muszą wiedzie o ślubie dużo, dużo wcześniej aby móc załatwi sobie urlop.
heh.. jakby to powiedział jeden z moich byłych nauczycieli: to zależy? :)
1. kiedy macie wesele, tzn. czy np. wypada w okresie wakacji lub innych ferii
2. ilu gości planujecie zaprosić
3. skąd Ci goście mają przyjechać
4. do kiedy jesteście umówieni z Narzeczonym na ostateczne podanie ilości osób będących na weselu
5. czy chcecie na miejsce osób, które nie przyjadą zaprosić kogoś innego
to są moim skromnym zdaniem najważniejsze rzeczy, które nalezy barć pod uwagę termin wysyłania zaproszeń...
zawiadomienia spokojnie można na miesiąc przed ślubem wysłać, a w zakładzie pracy nawet na dwa tygodnie przed ślubem rozdać-zresztą prawdopodbnie i tak wszyscy wiedzą kiedy będziecie mieć ślub :)
[/url]
1. kiedy macie wesele, tzn. czy np. wypada w okresie wakacji lub innych ferii
2. ilu gości planujecie zaprosić
3. skąd Ci goście mają przyjechać
4. do kiedy jesteście umówieni z Narzeczonym na ostateczne podanie ilości osób będących na weselu
5. czy chcecie na miejsce osób, które nie przyjadą zaprosić kogoś innego
to są moim skromnym zdaniem najważniejsze rzeczy, które nalezy barć pod uwagę termin wysyłania zaproszeń...
zawiadomienia spokojnie można na miesiąc przed ślubem wysłać, a w zakładzie pracy nawet na dwa tygodnie przed ślubem rozdać-zresztą prawdopodbnie i tak wszyscy wiedzą kiedy będziecie mieć ślub :)

my mieliśmy wesele 11 października 2008, zaproszenia zaczęliśmy rozdawać/wysyłać w czerwcu, część ludzi u nas było z Londynu, Niemiec, Szwajcarii, Kanady, tym trzeba napewno dac szybciej, część ludzi wiadomo nie przyjedzie, a jeśli masz sztywne ramy jak np. ja że sala jest wykupiona na 70 osób to musisz zaprosic inne osoby, natomiast zawiadomienia wysyłałam 1,5 szybciej :)
to ja jestem rekordzistka
rozdajemy zaproszenia rodzinie juz teraz a slub mamy w sierpniu, to jest 6 miesiecy:-) ale to z racji tego, ze ja wyjezdzam wracam przed samym slubem, a zalezalo nam aby rodzinie wreczyc osobiscie...ale powiem Wam, ze wiekszosc uznala, ze nawet lepiej tak wczesniej, bo beda mogli zaoszczedzic pieniazki do naszego wesela:-)
rozdajemy zaproszenia rodzinie juz teraz a slub mamy w sierpniu, to jest 6 miesiecy:-) ale to z racji tego, ze ja wyjezdzam wracam przed samym slubem, a zalezalo nam aby rodzinie wreczyc osobiscie...ale powiem Wam, ze wiekszosc uznala, ze nawet lepiej tak wczesniej, bo beda mogli zaoszczedzic pieniazki do naszego wesela:-)