Widok

Kiermasz ubranek dla maluszków

Witam,
słyszałam ostatnio, że w Kartuzach jest kiermasz ubranek dla dzieci - właściwie takie miejsce, w którym mamy spotykają się i wymieniają ubrankami...sprzedają/kupują...
Czy orientujecie się czy jest coś takiego na terenie Gdyni?

Moja córcia niedługo skończy 3 miesiące - szkoda jest mi wyrzucać to, co już za małe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie też jestem ciekawa. kiermaszu nie widziałam, wiem że są wymiany, ale średnio dochodzą do skutku.
Może warto byłoby zorganizować coś takiego w jakiejś knajpce?
Chętne mamy proszę pisać :)

Propozycja dotyczy Gdyni
Taki kiermasz to bardzo dobry pomysl, mam bardzo duzo ciuszkow i zabawek po mojej coreczce i z checia bym sie wymienila na cos innego.
Moze ktos wie gdzie to zorganizowac :)
Świetnie, że się odezwałaś :)

Jeśli wśród mam będzie zainteresowanie zajmę się poszukiwaniem odpowiedniego miejsca.

Zostawiam Ci mój adres mailowy i liczę na pomoc w organizacji :)
mamusiagdynia@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również jestem zainteresowana! taki kiermasz to świetny pomysł.
MAniu - jakiego dużego masz dzidziusia?
czasami bywa w gdansku, ale trzeba sie zapisac z duzym wyprzedzeniem i zarezerwwac miejsce. jakby co jestem chetna. mam dwie córy obecnie nosza 74 i 104 i d takiego rozmiaru mam ubranka i inne dodatki.
Moja córeczka ma 14 miesięcy, mam peeeeełno ubranek po niej.
A moja ma 12 miesięcy więc chętnie coś od Pani odkupię :) Najlepiej od rozmiaru 80.
prosze dezwac sie na prv lub maila, mam duzo ubranek od 56
Skąd jesteście dziewczyny?

Skoro jest nas uż kilka to może faktycznie uda nam się coś zorganizowac...
Ja również jestem chętna, jestem z Gdańska. Mam mnóstwo ubranek po córce do rozmiaru 98, kupowane jako nowe. Poza tym mam masę innych rzeczy od fotelika samochodowego po nowe krzesełko do karmienia.
Rozglądam się za miejscem, w którym można by zorganizować taki kiermasz.
Szkoły - czyli miejsca, które potencjalnie mają możliwości lokalowe - nie są skłonne do współpracy; w weekendy są zamknięte a w tygodniu są zajęcia.
Jest w Gdyni na Karwinach sala do wynajęcia (ok. 80 m2) ale odpłatna i średnio to się kalkuluje.
Pozostają nam kawiarenki lub knajpki - myślę, że to bezpłatnie - oczywiście w zamian za to, ze kupimy sobie u nich kawę czy herbatę.

Jeśli macie jakiś pomysł na miejsce - piszcie.
Pozdrawiam
Paula
Swietny pomysł, nie sprzedam co prawda bo dopiero zbieram, ale chętnie kupię coś dla chłopca od 74 i łóżeczko turystyczne :)
w gdansku jest baby cafe obok galerii baltyckiej, jest sala z animatorka dla bobasow, w dzien malo ludzi moze tam?
Nie byłam tam (jestem z Gdyni) ale gdyby ktoś mieszkał niedaleko lub bywał czasem można zapytać panie czy jest taka możliwość - bo rozumiem, że w tym klubiku?

Na pewno będzie trzeba udzielić informacji ile osób i jak długo .. myślę, ze na pierwsze spotkanie nie przyjdzie nas dużo - chyba że zdążymy rozreklamować :) A gdyby udało się jakoś regularnie spotykać... zobaczymy co z tego wyjdzie :)
ja też chętna. Mam ubranka po synku :)
Świetny pomysł,sama mam pełno ubranek po córce,synku a potrzebuje większe.
Chętnie odkupię.Trzeba coś zorganizować.