Widok

Kiszczu

Evanescense (jakkolwiek to cholerstwo sie pisze) nie widzialam, zreszta zapewne mi kiedys pokazesz, tylko ostroznie, bo jak cos za duzo puszczaja w mtv, radiu i nawet w tosterze, zaczynam na to miec alergie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...ktos tu kiedys napisal,(...)

.....I....
.....I....
.....I....
....\/....

Aube

Pozwól, że się jutro ustosunkuję do teatu autobusów, musze już iść spać. Dobranc. (ale jutro napewno z rana odpisze)
Ps.
Czerwony to na pewno kwestia koloru krwi

Ktoś tu kiedyś napisał

Rozmawiać nie, ale mieć ostatnie słowo to tak? Coś żadnym kosztem?

Nieznający Prawdy

To prawda, nigdy nie jesteśmy wolni, jesteśmy niewolnikami maszej kultury wychowania, niewolnikami ludzkości - jednak ten stan jest nieubłagany - taka jest natura naszego gatunku, naszej ewolucji, taka jest natura rzeczy.
Dla mnie wolnosć jest czymś innym. Nie chodzi o wyświechtaną wolność słowa, przekonań i inne terminy konstytucji amerykańskiej. Dla mnie wolność jest prawem do posiadania swojego małego miejsca na ziemi (nawet w przenośni) w którym możemy być tylk sobą, całkiem sami i być sobie całym światem.
Nie znam ludzi którzy byli by w stanie, świadomie lub nie, pozbawić sie chociaż tej odrobiny prywatności włąsnego umysłu..
A więc każdy z nas jest choćby w niewielkim stopniu wolny - czy tego chce czy nie..
I to właśnie trzyma mnie przy życiu nawet w momentach najmniej ludzkich.

Aube

Zatem albo jesteśmy zupełnie ograniczeni i zgoda na to ograniczenie nie jest wcale "zgodą", bo od nas nie zależy; albo, tak jak mówisz, mamy choć odrobinę wolności, co świadczy o fałszywości tezy, od której wyszliśmy. Nie możemy się więc świadomie GODZIĆ na całkowitą niewolę.

Coś o autobusach podchwycę

Wpływ przemian ustrojowych zatracił czerwoną barwę...c.d.n

Aktualnie najmodniejszym...

..kolorem dla ubranek autobusowych jest żółty.
Każde miasto, któremu nie jest obcy trend i nowe powiewy w modzie - przemalowało swój tabor na żółto albo w barwy miejskiej flagi/herbu/emblematu*
Wyjątkiem jest zachowawczy Londek Zdrój gdze wciąż turlają się czerwońce (o ile nie mają wielkoformatowej rekalmy)

*odpowiednie skreślić.

...ktos tu kiedys napisal,(...)

...a ja jeszcze dodam :

Dobranoc.

Pozdawiam

gorąco Wszystkich z Trójmiasta

Dziekuje If.

Dzien dobry.

K.NN

Przyjde z P. wieczorkiem oddam Ci płytki i pogadamy, trzymaj sie, pa!

25 sierpnia

Imieniny Józefa i ....

Wielki Bracie

Żółty?? jakoś mi umknęło.. jedyne Większe pojazdy jakie kojarzą mi się z tym kolorem to amerykańskie autobusy szkolne...
Nie jestem w stanie w swej pamięci odszukac innego miejsca...
A jeżeli chodzi o brytyjskie dubledeck to nie innego wyboru - muszą być czerwone - w końcu trzeba jakoś ostrzegać nisko latajace obiekty..a moze to ostatnia ostoja komunizmu??

Aube

Zawężając do Europy, bo dalej nie wystawiałem czubka swojego nosa: umknęło Twojej uwadze, że żółte są wszystkie autobusy miejskie w Berlinie, Wenecji, Lizbonie, Padwie i w kilku pomniejszych miejscowościach Unii. Balansujące w stronę pomarańczu są rzymskie tramwaje i busy oraz niewielka część Paryskich. Natomiast czerwone naczęściej można spotkać w państwach byłego ZSRR i u nas - najczęściej na Śląsku co prawdopodobnie potwierdza komunistyczną teorie spisku czerwonoarmistów w środkach komunikacji miejskiej.

....

A teraz słówko o pasach na drogach, które tak jakoś w wielu miejscach 3City oprócz tradycyjnej bieli zrobiły się czerwone.
Nie, nie od krwi przejechanych przechodniów.
Jest tak: Białe, Czerwone, Białe, Czerwone, Białe, Czerwone, Białe, Czerwone, Białe, Czerwone.
Nawiązanie do flagowych kolorów RP?
I jak po takiej zebrze chodzić nie depcząc narodowego symbolu?

Wielki Bracie

Zwracam honor - przez niżej wymienione miasta albo przemykałam pociagiem w późnych godzinach nocnych lub też wogóle mnie tam nie było...
Jednak zastanawiajacy jest wybór żółtego koloru - przecież do niego niezwykle ciągną wszelkiego rodzaju robale...
Chyba że chodzi o wzbudzenie entuzjazmu wśród kierowcó, w końcu żółty to kolor uznawany ogólnie za optymistyczny.

Na temat deptania flagi narodowej...

są dwa warianty:
: czerwone - hop - czerwone - hop..
: białe - hop - białe - hop...

Aube

Już wiem. To musi być to:
malują tak, bo uwielbiam żółty kolor. Oni koniecznie chcą się przypodobać Wielkiemu Bratu.

Tendebcyjne skakanie po zebrach

...zostanie potraktowane przez TOnZ jako znęcanie się nad zwierzętami

W.B.

A nie trzeba sie było zwierzakowi kłaść na drodze...
Samo sie prosi...

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (250 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry