Widok
Klimakterium ...i już
Opinie do spektaklu: Klimakterium ...i już.
Spektakl Teatru Rampa
Klimkterium i... już
(coś między kabaretem, musicalem a farsą)
Bohaterkami musicalu są cztery kobiety w wieku "menopauzalnym". Wszystkie mają problemy, z którymi muszą się uporać. Pragniemy pokazać, że klimakterium jest wpisane w życie kobiety - mają je bohaterki występujące na scenie, ale także kobiety siedzące na widowni - miały, mają albo będą je miały. Jest to ...
Przejdź do spektaklu.
Spektakl Teatru Rampa
Klimkterium i... już
(coś między kabaretem, musicalem a farsą)
Bohaterkami musicalu są cztery kobiety w wieku "menopauzalnym". Wszystkie mają problemy, z którymi muszą się uporać. Pragniemy pokazać, że klimakterium jest wpisane w życie kobiety - mają je bohaterki występujące na scenie, ale także kobiety siedzące na widowni - miały, mają albo będą je miały. Jest to ...
Przejdź do spektaklu.
Zapewne ciekawa sztuka ale 90zł plus koszty dojazdu to ponad 100 zł
Niestety na 1,5 godzinną rozrywkę wydać 100 zł od osoby (czyli para 200zł) to przekracza mój budżet. Tak propagujecie kulturę a ceny biletów są jak dla mnie zaporowe. Nie lepiej obniżyć bilety i grać przy pełnej sali (bo śmniem wątpić czy połowa miejsc jest zajęta).
Wg mnie powinnna cena biletu do teatru byc 2 razy wieksza niż do kina czyli ok 40zł.
Klimakterium tej sztuki przewiduję ;)
Wg mnie powinnna cena biletu do teatru byc 2 razy wieksza niż do kina czyli ok 40zł.
Klimakterium tej sztuki przewiduję ;)
Cena skandaliczna.
Byłam na tym spektaklu i sala pękała w szwach... niestety. Niestety, ponieważ ceny przez to na pewno nie będą niższe. A stety, ponieważ mimo wszystko ludzie chodzą do teatru. Inna sprawa, że średnia wieku w takich miejscach to 60 lat: biznesmeni z żonami, bogaci emeryci itd. Bo jaką młodzież stać na takie rzeczy? Tylko taką, której wejście funduje teściowa - tak ja mi ;)
Masz rację i nie masz. Masz w tym,że ceny na widowiska kulturalne w Polsce są bajońskie i to jest fakt,większość ludzi na to
o to chyba chodzi,żeby społeczeństwo się uwsteczniło i zaanafalbetyzowało.TV zawsze tanie więc dotępne dla każdego, a kto ogląda, ten przeminia się w intelektualnego pancernika... Natomiast niemasz racji co do frekwencji,chodziłam na drogie sztuki (Skrzypek na Dachu w Muzycznym bilety 150 zł, czy w Operze Mens Only nie pamietam ile),ceny kosmiczne a ala pełniusieńka. W społęczeństwie jest przepaść materialna,albo niektórzy jak by wolą iść rzadziej ale iść i wydać te krocie. Smutne
Gdzie koncerty???!!!
Myślałam, że w filharmonii słucha się muzyki, różnej klasycznej, nowoczesnej, odlotowej, rockowej, ale muzyki!!! Tu powinien być codziennie grany jakiś koncert ambitny lub mniej, ale koncert!!! Nie mam ochoty "oglądać" czy słuchać babskich problemów, żeby się odchamić. O klimakterium mogę poczytać w poczekalni u ginekologa lub w babskiej prasie. DEGENERACJA!!!
byłam wczoraj w Kutnie na spektaklu............................................
No rzeczywiście można się uśmiać, gra aktorek znakomita, świetne teksty tylko
faktycznie przeciętna Polka tego nie obejrzy .Ceny biletów wysokie / ja płaciłam 70,00 zł ale to i tak dużo dla wielu osób/. Koszt biletu w granicach 40-50 zł to zdecydowanie wystarczająco....................Mimo wszystko gorąco polecam
faktycznie przeciętna Polka tego nie obejrzy .Ceny biletów wysokie / ja płaciłam 70,00 zł ale to i tak dużo dla wielu osób/. Koszt biletu w granicach 40-50 zł to zdecydowanie wystarczająco....................Mimo wszystko gorąco polecam
Zofia
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper!
Byłam na spektaklu w Toruniu i pod koniec sztuki nie miałam siły się śmiać. Było to "ponad moje siły". Nie pamiętam kiedy tak bardzo się ubawiłam. Spektakl wspaniały, a wykonawstwo........................co tu dużo mówić, nie do ocenienia!
Bardzo Paniom gratuluję i zazdroszczę kondycji w tym "klimakterium"!!!!!!!!!!!!!!!!!! Serdecznie pozdrawiam, życząc zdrówka. "Amazonka" z Torunia
Byłam na spektaklu w Toruniu i pod koniec sztuki nie miałam siły się śmiać. Było to "ponad moje siły". Nie pamiętam kiedy tak bardzo się ubawiłam. Spektakl wspaniały, a wykonawstwo........................co tu dużo mówić, nie do ocenienia!
Bardzo Paniom gratuluję i zazdroszczę kondycji w tym "klimakterium"!!!!!!!!!!!!!!!!!! Serdecznie pozdrawiam, życząc zdrówka. "Amazonka" z Torunia
Pfffff.......
Ja bylam na spektaktu gdzie cena biletu to 100zl lub 120zl, w zaleznosci od miejsca. Cala sala pelna. Ani jednego miejsca wolnego!!! Byl to teatr muzyczny w Gdyni. Cena uwazam, ze byla odpowiednia. Sztuka ma swoja cene. I nie neguj nie znajac sprawy, tylko dlatego, ze nie masz nie wystarczajacych fundusz.
Super
Nie jestem kobiętą, nie jestem po 60-ce, nie mam napadów gorąca, ale zabawa była super!
Występy wokalne zdolnych gwiazd, dobre teksty zdolnych pisarzy, werwa miłych aktorek dały wspaniałą zabawę również facetom, chociaż nie zasiadło ich zbyt wielu.
Polecam tym, którzy lubią przegląd dowcipów wielu z wielu lat zebranych i przedtawionych w jednym spektaklu.
Występy wokalne zdolnych gwiazd, dobre teksty zdolnych pisarzy, werwa miłych aktorek dały wspaniałą zabawę również facetom, chociaż nie zasiadło ich zbyt wielu.
Polecam tym, którzy lubią przegląd dowcipów wielu z wielu lat zebranych i przedtawionych w jednym spektaklu.
rewelka
bylam 10 maja to byl prezent urodzinowy od moich siostr i stwierdzam ze to najlepszy prezent ever nawet mam ksiazke p.Sienkiewicz i plyte z piosenkami ze spektaklu z autografami :D spektakl bardzo mi sie podobal mimo ze daleko mi do tematu sztuki:) mam nadzieje umiec podejsc do czekajacego mnie dopiero problemu z takim humorem:) polecam kazdemu
Ubaw do lez
Mialam okazje obejrzec "Klimakterium ... i juz" w Brampton (Kanada). Odsada swietna, wykonanie super, a same teksty nie do pobicia. Szkoda, ze tak rzadko mamy okazje ogladac przedstawienia wartosciowe i do tego jeszcze tak zabawne.
Opinia jednej z osob okreslajacych przedstawienie jako "malomiasteczkowe" jest co najmniej niestosowna i smieszna (delikatnie mowiac!). Po cholere bylo sie pchac i zajmowac miejsce komus kto potrafilby docenic walory przedstawienia i smiac sie do lez. Ale zaraz... przeciez to takie malomiasteczkowe.
Opinia jednej z osob okreslajacych przedstawienie jako "malomiasteczkowe" jest co najmniej niestosowna i smieszna (delikatnie mowiac!). Po cholere bylo sie pchac i zajmowac miejsce komus kto potrafilby docenic walory przedstawienia i smiac sie do lez. Ale zaraz... przeciez to takie malomiasteczkowe.
Przedstawienie z pewnością fajne, ale nie róbcie takiego halo z klimakterium
Przeszłam, może trochę bardziej zmęczona się kobieta czuje plus cykle krótsze,
natomiast jeśli będziecie aktywne i zdrowo się odżywiać, nie odczujecie
dolegliwości ( np.jak my z przyjaciółkami: dwa razy basen w tygodniu, w weekendy marszobiegi, odstawienie cukru z diety, dużo pić wody).
Polski są informowane od młodości o klimakterium jak o czymś negatywnym,
a tymczasem gdy byłam młoda, miałam niestabilne emocje i rozchwiane hormony.
natomiast jeśli będziecie aktywne i zdrowo się odżywiać, nie odczujecie
dolegliwości ( np.jak my z przyjaciółkami: dwa razy basen w tygodniu, w weekendy marszobiegi, odstawienie cukru z diety, dużo pić wody).
Polski są informowane od młodości o klimakterium jak o czymś negatywnym,
a tymczasem gdy byłam młoda, miałam niestabilne emocje i rozchwiane hormony.
nie podobalo mi sie
Poszlam na sztuke z nastawieniem ze zobacze rewelacyjne przedstawienie. Szczerze w polowie spektaklu zastanawialam sie czy zostac czy juz wyjsc... nie podobalo mi sie. oczekiwalam czegos zupelnie innego zwlaszcza ze sztuka cieszy sie dobra opinia. Jak dla mnie pomysl dobry ale wykonanie daleko odbiega od idealu. Bylam na sztuce w Zielonej Gorze gdzie panie aktorki na godz 17 nie dojechaly i musialam czekac do 20 na nastepny seans. Sztuka niedopracowana, panie spiewajac razem "krecily sie kazda w swoja strone". zarty (ktore jak domniemam mialy sie wywodzic ze sztuki) znane mi byly duzo wczesniej, jak np"mezczyzni sie rozwijaja do 6 roku zycia pozniej juz tylko rosna". Moim zdaniem jest to duzy nietakt, wykorzystywac takie cytaty i cieszyc sie ze publicnosc sie dobrze bawi. Przed przerwa panie zapraszaly do kupna ich prodktow, szkoda ze od razu nie mowily cen, moze bym sie skusila:) jak dla mnie 4/10. 4 za pomysl. pozdrawiam!
tez przed klimakterium
Popieram poprzedniczkę w całości tego co napisała. Poszłam na ten występ bo tak głośno o niej od dawna, że chciałam się osobiście o tym przekonać, że warto wydać te 80 zł.(Włocławek 05.12.2010r.) No i oprócz tego co napisała poprzedniczka powyżej od siebie dodam, że w II połowie spektaklu udało mi się zdrzemnąć:)
Jak dla mnie szkoda tych 80 zł. Sztuka warta jest 40 zł. za bilet , nie więcej.
Jak dla mnie szkoda tych 80 zł. Sztuka warta jest 40 zł. za bilet , nie więcej.
?
Pani Krystyno to dlaczego nie poszła Pani do kina? Za takie pieniądze obejrzała by Pani ze trzy filmy plus popcorn.
Ludzie sztuka to sztuka nie porównujmy jej do kina gdzie co trzeci film ma ta sama fabułę.
Zanim następnym razem wybierze się Pani do teatru, proszę się zastanowić czy dorosła Pani do obejrzenia spektaklu.
Ludzie sztuka to sztuka nie porównujmy jej do kina gdzie co trzeci film ma ta sama fabułę.
Zanim następnym razem wybierze się Pani do teatru, proszę się zastanowić czy dorosła Pani do obejrzenia spektaklu.
Absolutne kłamstwo i pomówienie.Może gdzieś w Polsce tak jest, ale w Trójmieście od 2007 roku zawsze grają te aktorki,które miały grać.
Proszę sprawdzić w najbliższy poniedziałek i skonfrontować to z materiałami organizatora, a nie mediów, które wypisują bzdury.
W poniedziałek 14 października 2013 r zgodnie z planem miały zagrać i zagrają;
Elzbieta Jodłowska,Grażyna Zielińska,Ewa Złotowska i Elżbieta Jarosik.
Absolutnie topowy skład "KLIMAKTERIUM". W Trójmieści zagrano blisko 40 spektakli a w obsadzie tylko 2-3 razy nastąpiła zmiana jednej z aktorek i to z powodu choroby.
Proszę sprawdzić w najbliższy poniedziałek i skonfrontować to z materiałami organizatora, a nie mediów, które wypisują bzdury.
W poniedziałek 14 października 2013 r zgodnie z planem miały zagrać i zagrają;
Elzbieta Jodłowska,Grażyna Zielińska,Ewa Złotowska i Elżbieta Jarosik.
Absolutnie topowy skład "KLIMAKTERIUM". W Trójmieści zagrano blisko 40 spektakli a w obsadzie tylko 2-3 razy nastąpiła zmiana jednej z aktorek i to z powodu choroby.
NIE POLECAMY!!!
BYŁYŚMY Z SIOSTRĄ NA KLIMAKTERIUM W GDAŃSKU I .... I NIC ANI RAZU SIĘ NIE ZAŚMIAŁAM, MIERNA GRA AKTOREK, A AUTORKA PANI JODŁOWSKA SIĘ NIE WYSILIŁA MIERNE DIALOGI NO I BRAK WENY TWÓRCZEJ (stare przeboje i częstochowskie rymy nowych tekstów ,MAM PRAWO TAK PISAĆ BO BYŁAM NA ORGINALNYM SPEKTAKLU W KANADZIE TYT."MENOPAUZA" POLSKA WERSJA TO MARNA PODRÓBKA !!! I ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
Rewelcja.
Sztuka rewelacyjna, aktorki pełne wigoru, humoru. Dawno się tak nie naśmiałam.Chylę nisko głowę przed ilością tekstu do nauczenia przez każdą z aktorek.Miłe wspomnienia na długo. Ale i mankament. Nie dla wykonawczyń ale dla ...no właśnie. Organizatorów. Nie udało mi się wykupić pierwszych miejsc i za sporą kasę tj. 75 zł od osoby i widziałam scenę z boku. Umniejszało to odbiorowi sztuki. Ale cóż.....Następnym razem albo oglądalność vis a vis albo wcale.
?
Pani Marto spektakl musi być tak skonstruowany aby był zrozumiały dla całej widowni.Jest to naturalne odzwierciedlenie marketingu medialnego w społeczeństwie.Jeżeli nie śmieszył Pani taki spektakl to jest Pani bardzo smutna osobą o nudnym życiu, albo bardzo młoda osobą, dla której pewne rzeczy są jeszcze niezrozumiałe.
Wiesz Dziennikarko, ja byłam w grupie około 50 osob z pracy i nie podobało się kilku paniom w wieku średnim. Myślę, że to z powodu braku dystansu do siebie i nieumiejętności pośmiania się z własnych przywar i własnej osoby. Wielu z nas umie śmiać się a raczej naśmiewać z innych osób, a sami o sobie nabieramy wodę w usta...
W każdym razie żałuję, że bilety wyprzedane, bo chciałam wysłac na ten spektakl rodziców. A moze ktoś ma bilety na zbyciu na październik ?: Piszcie ksantypa@wp.pl
W każdym razie żałuję, że bilety wyprzedane, bo chciałam wysłac na ten spektakl rodziców. A moze ktoś ma bilety na zbyciu na październik ?: Piszcie ksantypa@wp.pl
klimakterium w Bielsku
Na klimakterium jechałam smutna z powodu dużych problemów rodzinnych.
Przez prawie dwie godziny zapomniałam o cierpieniu. Mam już trochę lat, ale nigdy
nie pośmiałam się tak bardzo z żadnej komedii. Aktorki wspaniałe o pięknych głosach.Gratulacje, że mamy taki spektakl. Dziękuję za chwilę wspaniałej rozrywki.
Przez prawie dwie godziny zapomniałam o cierpieniu. Mam już trochę lat, ale nigdy
nie pośmiałam się tak bardzo z żadnej komedii. Aktorki wspaniałe o pięknych głosach.Gratulacje, że mamy taki spektakl. Dziękuję za chwilę wspaniałej rozrywki.
CHYBA SIĘ ROZCZARUJECIE!!!
Na Pewno nie będzie taka obsada,nigdy takiej nie było!! Nie będzie pani Szykulskiej,pani Cembrzyńskiej ani pani Sienkiewicz, NABIJANIE LUDZI W BUTELKĘ!!
Przyjedzie drugi garnitur i mało znane aktorki ORGANIZATOR wypisuje bzdury na stronie, żeby sprzedać bilety.Powinni tego zakazać albo zwrócić kasę za bilety,byłam ostatnio w Gdyni i wiem co pisze!! NIE POLECAM!!!
Przyjedzie drugi garnitur i mało znane aktorki ORGANIZATOR wypisuje bzdury na stronie, żeby sprzedać bilety.Powinni tego zakazać albo zwrócić kasę za bilety,byłam ostatnio w Gdyni i wiem co pisze!! NIE POLECAM!!!
Rozumiem, że niektórym mogło się podobać. Ja niestety należę do mniejszości, której się nie podobało. Dowcipy znane i oklepane. Brak jakiegoś konkretnego scenariusza. Te piosenki i skecze poprzeplatane bez jakiegoś schematu, chaotycznie.
Szkoda mi tych 80 zł, bo za te pieniądze można pójść dwa razy do opery, albo do filharmonii ale na koncert.
Jak dla mnie użycie słowa "kultura" w odniesieniu do tego spektaklu to spore nadużycie. To było coś w rodzaju kabaretu, ale marnego, bo dowcipy odgrzewane.
Szkoda mi tych 80 zł, bo za te pieniądze można pójść dwa razy do opery, albo do filharmonii ale na koncert.
Jak dla mnie użycie słowa "kultura" w odniesieniu do tego spektaklu to spore nadużycie. To było coś w rodzaju kabaretu, ale marnego, bo dowcipy odgrzewane.
super!!!!!!!
GORĄCO POLECAM!Byłam wraz z mężem na spektaklu w Koninie 24.03;obydwoje bawilismy się wyśmienicie.Nie sądzę,aby cena za bilety była wygórowana,artystki wspaniałe,zabawa przednia.Wybieram się teraz z przyjaciółkami na przedstawienie w kwietniu do Capitolu(ciekawa jestem gry innych aktorek).
jeszcze młoda, nie tylko dusza
Pani chyba nie zrozumiała, że to nie opowieść na faktach, tylko - przedstawienie, spektakl, który za pomocą groteski i przerysowania ma pokazać temat, skłonić do zdystansowania się do zmian zachodzących w ciele człowieka gdy to się starzeje podczas gdy dusza - niezmiennie młoda :)
Rewelacja!!!
Wlamanie wczoraj grano "Klimakterium" w Hamburgu. Nie pamiętam kiedy sie tak usmialam. Obsada była troszkę inna niż ta, która ma być w Gdyni ale to zapewne nic nie zmienia. Pamelka, w role której wciela sie Pani Ela, to dla mnie w tej sztuce nr 1!!!!
Gorąco polecam wszystkim paniom i ich mężom. Ja przynajmniej wiem co mnie czeka :))))
Właśnie weszłam na ta stronę by kupić dla mamy bilet.
Gorąco polecam wszystkim paniom i ich mężom. Ja przynajmniej wiem co mnie czeka :))))
Właśnie weszłam na ta stronę by kupić dla mamy bilet.
To nie jest smieszne
Co takiego smiesznego jest w kobiecie w wieku przekwitania? To sa same problemy:ze zdrowiem, z poczuciem,ze przed nami juz tylko starosc, walka z wlasnym cialem i przemijajacymi sladami urody. Do tego zmiany w charakterze na gorszy z powodu zmian hormonalnych (kilka bab w biurze w tym samym wieku to tykajace bomby). Nie wybiore sie więc.
wstydź się Olu !
Jak Ty możesz się tak wyrażać o Starszych Kobietach !Wstydź się - Ty na pewno tez kiedyś będziesz "Starą Babą" !!! Z tym brakiem szacunku Ty już jesteś Starą Zrzędzącą Babą. Gdybyś poszła na spektakl zobaczyłabyś jak te "stare baby" ,zarówno Te na scenie jak i na widowni potrafią się bawić i dyskutować o sprawach które Ciebie Młoda Królowo-Ślicznotko niestety nie ominą !!! Mam tylko nadzieję, iz takich osób jak Ty jest niewiele, bo inaczej to byłaby smutna rzeczywistość.
Klimakterium... i juz
Wczoraj tz, 23 listopada, 2014 roku w Sztokholmie odbyl sie spektakl "Klimakterium i juz", przedstawiony przez fantastyczna grupe aktorska, ktora prócz radosci,smiechu , powagi i chwili do refleksji dala przezycie, jakie dawno niepamietam! Dziekuje serdecznie uroczym,profesjonalnym aktorkom, producentowi oraz calej obsludze z to wyjatkowe spotkanie, ktore w zimny sztokholmski wieczor potrafilo dac tyle ciepla!
klimakterium
Słabe słabe i jeszcze raz słabe ani śmieszne ani wesołe , chyba że ma się z 60 -70 lat, i te hordy nauczycielek na sali (kto wie o czym mowa tej czai co to za towarzystwo) nie wspomnę o kobiecym szowinizmie który wyczuwa cały czas, masakra, nie dziwie się że sala 1/2 pusta, reszta nauczycielki 90 % przestrzegam ,
Liczyłam na więcej
Spektakl nudnawy, mam wrażenie, że gdzieś po drodze zatarta została granica dobrego smaku, niby groteskowo a jednak w odbiorze poniżające chwilami traktowanie samych kobiet w pewnym wieku...Ileż można śmiać się z uderzeń gorąca czy z nietrzymania moczu...? Gra aktorska też nie zachwyciła, tylko p.Katarzyna Żak miała w sobie entuzjazm, reszta aktorek jakby sama znudzona już tym spektaklem. Generalnie nie polecam