Widok
a są kliniki bezpłodoności w ogóle na NFZ? bo ja nigdy nie słyszałam...
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Takie coś znalazłam:
"Czy NFZ finansuje zabiegi sztucznej inseminacji?
Tak, zabieg sztucznej inseminacji "nasieniem męża lub dawcy", znajduje się w katalogu świadczeń szpitalnych, jako procedura Nr 5.06.00.0000715, a zatem jest świadczeniem medycznym kontraktowanym przez Narodowy Fundusz Zdrowia i wykonywanym w placówkach służby zdrowia, mających podpisane umowy z MOW NFZ. Pacjentka ze skierowaniem od lekarza z poradni, mającej podpisaną umowę z NFZ, musi zostać ostatecznie zakwalifikowana do tego zabiegu przez uprawnionego lekarza ze szpitala, w którym zabieg będzie wykonany. Pacjentka uprawniona do świadczeń w ramach opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych, ma prawo wyboru szpitala, w którym chce się leczyć, spośród szpitali, które zawarły umowę z Funduszem."
"Czy NFZ finansuje zabiegi sztucznej inseminacji?
Tak, zabieg sztucznej inseminacji "nasieniem męża lub dawcy", znajduje się w katalogu świadczeń szpitalnych, jako procedura Nr 5.06.00.0000715, a zatem jest świadczeniem medycznym kontraktowanym przez Narodowy Fundusz Zdrowia i wykonywanym w placówkach służby zdrowia, mających podpisane umowy z MOW NFZ. Pacjentka ze skierowaniem od lekarza z poradni, mającej podpisaną umowę z NFZ, musi zostać ostatecznie zakwalifikowana do tego zabiegu przez uprawnionego lekarza ze szpitala, w którym zabieg będzie wykonany. Pacjentka uprawniona do świadczeń w ramach opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych, ma prawo wyboru szpitala, w którym chce się leczyć, spośród szpitali, które zawarły umowę z Funduszem."
To znalazłam:
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "VITIS" W gdyni na Armii Krajowej- mają podpisaną umowę z NFZ, trzeba by zadzwonić tylko i zapytać czy w tym zakresie.
W szpitalu przy Klinicznej 1a jest również Poradnia Niepłodności i Rozrodczości. Mniemam ze skoro to UCK to też mogą mieć takie usługi w ramach NFZ
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "VITIS" W gdyni na Armii Krajowej- mają podpisaną umowę z NFZ, trzeba by zadzwonić tylko i zapytać czy w tym zakresie.
W szpitalu przy Klinicznej 1a jest również Poradnia Niepłodności i Rozrodczości. Mniemam ze skoro to UCK to też mogą mieć takie usługi w ramach NFZ
w uck jest, ale dr. R. Proponuje od razu wizyty w swojej prywatnej klinice, badania tez. Part tylko po recepty tam chodza, mimo fotela i wiedzy pan doktor nie bada, bo jak twierdzi nie ma warunkow. Badania nasienia najtaniej wykonacie w bruss w gdyni na terenie instytutu medycyny tropikalnej ok. 30zl. Sama szukam gdzie iui na nfz jest na pomorzu wykonywana, walczymy juz 5 lat, stracilismy niedawno pierwsza 3 tyg ciaze. Mamy nadzieje, ale nie mamy pomocy. Pozdrawiam M
tak to jest invicta w gdańsku ( w centrum madison na rajskiej). Gneralnie invicta ma wizyty i różne badania na nfz, ale lekarze stricte od niepłodności nie mają kontraktów na nfz. Na nfz możesz się do nich zapisać do zwykłego ginekologa, który jeśli uzna za słuszne i tak skieruje Cię do specjalistów od niepłodności. Niektóre badania jak będziesz mieć skierowanie od lekarza na nfz bedziesz mogła wykonać w invikcie również na nfz (np. genetyczne), a niektóre przychodnie współpracują z invictą i wtedy też możesz mieć badania na nfz. Tylko niestety trzeba trochę pomobinować i się rozeznać. Osobiście, skorzystałam z ich pakietu all inclusive, więc wszystko robiłam na miejscu i nigdzie nie latalam po inych przychodniach. Jeszcze masz opcję taką, że invicta bierze udział w programie rządowym i wtedy płacisz tylko za leki do stymulacji i wtępne badanie, ale to i tak musi mieć udokumentowany rok leczenia na niepłodność.