Widok

Klocki dla 2-latka - mega blocks czy wader?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ktore klocki polecacie dla 2latkow?
Mega blocks czy Wader czy jakies inne?
Zalezy na samych kolckach, bez dodatkow typy auta/zwierzeta jak to jest w d*plo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W d*plo tez są zestawy samych klocków a to jak dla mnie najlepsza jakość.
Mój synek dostał te klocki z wadera, a potem zestaw podstawowy z lego d*plo i są bez porównania.
d*plo łatwiej się łączą/rozłączają, mają łagodniejsze krawędzie i moim zdaniem nie są łatwe do połamania.
Te z Wadera potem komuś oddaliśmy i dokupiłam jeszcze 3 zestawy używanych lego d*plo bez ludzików, samochodzików itp. Tylko podkładkę do układania klocków dokupiłam (taka duża zielona) - warto. Synek ma 5,5 roku i jeszcze się nimi bawi
Ja polecam mega blocks. Moje córeczka jak skończyła rok zaczęła się nimi bawić.
Polecam mega bloks - moje dzieci długo się nimi bawiły ( na zmianę z d*plo), są niezniszczalne i dobrze dopasowane.
MOże mieliśmy pecha, ale u nas mega blocks się nie sprawdził. Ciężko było dziecku klocki rozłączyć. Łączyły się też bardzo ciężko. Może taka partia wybrakowana nam się trafiła. Wader też nie zachwycił. Mimo że u nas nie było problemu z łączeniem i rozkładaniem, to te klocki mająjakieś takie ostre kąty, ostre krawędzie. Za to lego dooplo :) są rewelacyjne. Polecam z czystym sumieniem.
Mój do tej pory czasem bawi się klockami Mega Bloks :) (ma 6 lat i na codzień wybiera lego)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

do góry