Widok

Knedle-Gdzie kupić?

Gdzie w Gdańsku można kupić knedle?
Proszę o odpowiedź.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
W
biedronce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
o, w Biedronce też są? Nie widziałam tam, może zależy od konkretnej Biedronki.
W hipermarketach powinny być :)
najlepiej zrobić samemu i pomrozić :D teraz jest dużo śliwek - wykorzystaj to - i daj znać bym mogła takich domowych knedli odkupić ;P bo mi się robić nie chce ;P
image image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie mi też się nie chce :) Dlatego kupić chciałam,a kompletnie nie wiem gdzie mogę dostać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przecież w każdym spozywczym sklepie możesz kupić ;)

i chyba na dole na hali targowej na stoiskach garmażeryjnych.
Tylko ja nie mówię o knedlach ze śliwkami i owocami przypominających buchty a takich typowo czeskich do gulaszu,a jeszcze w żadnym sklepie nie natrafiłam na nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyli chodzi Ci tak naprawdę o knedliczki? Widziałam je kiedyś w Lidlu. Taka bułka na parze...Możesz sprawdzić, może jeszcze są. Chociaż to było już kilka miesięcy temu.
Knedliki/Knedliczki jak zwał tak zwał. :)

No właśnie byłam dziś w Lidlu i niestety nie mieli. Zastanawiam się czy w GB w tym sklepie z produktami z całego świata czy będą mieli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bułki ja parze/pampuchy to co innego :P można je kupić w wielu dużych sklepach ;) (jako dziecko nazywałam je gąbkami od materaca ;) i tak zostało u mnie w domu) http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2013/04/kluski-na-parze-pampuchy-z-sosem.html?m=1
w Lidlu widziałam coś takiego ale nie czytałam czy to właśnie bułki na parze czy knedliki ;)

Dzięki za przypomnienie potrawy z dzieciństwa ;) na koloniach w Czechosłowacji trochę się tego zjadło ;)

Nawet kiedyś znalazłam jakąś stronkę z przepisami na czeskie przysmaki ;) mam ją dodaną do ulubionych na kompie :) jak siądę do niego, to wrzucę :)

póki co http://kuchniaaleex.blogspot.com/2012/08/czeskie-knedliki-wg-aleex.html?m=1 już kilka przepisów Aleex wypróbowałam ;) może i ten jest wart uwagi?
Dokładnie potrzebuję houskove knedliky.

Żadnych buchtów i innych rzeczy.

Sama często jadam w Czechach i na Słowacji a niestety teraz nie mam dostępu,bo mi nie po drodze w tamte rejony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Alez pampuchy/parowce szybciej zrobisz sama niz dojdziesz do sklepu;) maka, drozdze, troche soli, woda abo mleko - musialabym sprawdzic w moich notatkach;) a ja myslalam ze mowisz o knedlach ze sliwkami;)
image image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Źle to ujęłam ;)

Wiem,że sama ale jednak wolałabym kupne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niby łatwo je zrobić, ale jakoś nie wychodzą tak dobrze jak te kupowane. Przynajmniej dla mnie, ale ja się przyznaję, że jestem antytalent do gotowania :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
gdyby ktoś jednak sam chciał się zmierzyć z czeskimi przepisami ;) to popatrzcie tu http://jezyk-czeski-kurs-online.manifo.com/przepisy-czeskie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za stronę ;)

Ale i tak ponawiam pytani.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli chodzi o parowce to najlepsze są z lidla i u mnie pod domem w mercusie mają tez fantastyczne - tylko te drożej wychodzą ;P jeśli dziś będę w sklepie i będą pampuchy to sprawdzę producenta :)
image image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
parowce to inaczej buchty,a ja ich nie chcę.

Tak jak pisałam,mają być houskove knedliki.

Ale jeśli chodzi o parowce,to i tak najlepsze są do zjedzenia za granicą a nie te kupne.

I widzę,że któraś z Pań ma chyba pms skoro minusuje większość wypowiedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Albo po prostu muszę się wybrać jednak do tych Czech.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale te z Lidla też skosztuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pampuchy/ parowce które są dostępne u mnie w sklepie pod domem i uważam że są naprawdę dobre - lepsze niż lidlowe (ale lidlowe na drugim miejscu więc też całkiem wysoko) sa produkowane przez firmę GRZEŚKOWIAK

http://www.agj.com.pl/files/image/Firmy_wspolpracujace/20110916_grzeskowiak_logo.jpg

już wczoraj będąc w sklepie spojrzałam dla Ciebie na firmę, ale oczywiście zapomniałam napisać ;)
image image

Właśnie doczytałam w przepisach różnicę (wcześniej wchodziłam z telefonu i nie miałam podglądu przepisów) czyli jednak nie pampuchy/parowce... zaspamowałam zatem trochę ;) niemniej polecam te grześkowiaka - jak na kupne naprawdę rewelacja!! :)
image image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka dni temu zrobiłam knedliki z przepisu znalezionego na "wielkim żarciu". Zamieściła go żona Czecha ;) która ciągle je robi :) ponoć nawet mrozi :)

wyszły dobre :) jednak zastanawiam się czy powinny być jakieś takie suche w konsystencji, po ugotowaniu? Nie nasiąkały sosem (gulasz). Tak dawno jadłam oryginalne, że już nie pamiętam... ;)
Najlepsze (oczywiscie "kupne") tylko w biedronce, te z Piotra i Pawła się nie umywają ;)
Nie kupisz w sieciówkach houskovych knedlików
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
To do Czech.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Kulinaria

Najtańsze sushi w Gdańsku (28 odpowiedzi)

Gdzie?

do góry