Widok

Kogo zapraszacie na wieczór panieński ?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie może i błahe, ale zastanawiam się czy zaprosicie na swój wieczór panieński koleżanki, które nie zostały zaproszone na wesele ? Co myślicie czy tak wypada ? Słyszałam różne głosy na ten temat i tak sobie o tym myślę. Na wesele mam zaproszonych tylko grono najbliższych znajomych.
image
image
image
Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też myślałam,że np. koleżanki z pracy-zaprosić na panieński,bo na wesele ich nie zapraszam,bo musiałabym wszystkich zaprosić,a trochę ich jest!!!
Ja zapraszam koleżanki z obecnej pracy (niestety nie mogę zaprosić ich na przyjęcie, ale nie z tego powodu zapraszam je na panieński) i moje dwie przyjaciółki.
image
gorzej jeśli na tym wieczorze panieńskim miałaby być bliska koleżanka nawet z dawnych lat, która by nie została zaproszona na wesele, to myśle, że by nie przyszła na panieński, a też bywają takie przypadki:)
Ja nie robię wieczoru panieńskiego, wieć problem mam z głowy. :)
image
image
Jedną z moich przyjaciółek znam 10 lat i chcielibyśmy ją zaprosić na przyjęcie, ale jeżeli się nie uda myślę, że to zrozumie. Zresztą my wyprawiamy obiad weselny i mówiłam jej, że zapraszamy tylko najbliższą rodzinę.
image
masz racje pola, jeżeli tylko obiad weselny to zrozumiałe
na moim panieńskim była siostra, szwagierka, przyjaciółki oraz bliskie koleżanki, jedna z nich nie była proszona na wesele
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
na mim panieńskim było w sumie 8 dziewczyn, tylko 3 były na weselu :)
image
oczywiście że wypada, zaprasza się wszytkie które się lubi im więcej tym lepiej :)
image

image

Czyli raczej nie powinnam się bać uwag koleżanek, że na panieński zostały zaproszone a na wesele już nie :) Nie ukrywam, że mnie pocieszyłyście ;) Dzięki forumki :)
image
image
image
mi nikt takich uwag nie robił i ja sama bywałam na panieńskich chociaż na wesele nie byłam zaproszona, nie ma w tym nic nietaktownego.
image

image

Niektóre pary organizują dodatkowe przyjęcia/spotkania , dla znajomych nie zaproszonych na wesele , ale nie zawsze czas na to pozwala , i tak sobie myślę, że taki wieczór panieński/kawalerski jest właśnie fajną okazją żeby zaprosić te koleżanki/kolegów lub dziewczyny/chłopaków z rodziny, którzy nie będą na naszym weselu.
image
Rzeczywiście to dobry pomysł, żeby potraktować wieczór panieński jak spotkanie wszystkich dziewczyn i tych które będą i tych których nie da się rady z różnych powodów zaprosić na wesele :) Nie wiem tylko czemu boje się jak będzie ten wieczór wyglądał :P Bo kumpela która mi go wyprawia ma przeróżne pomysły :)
image
image
image
zaprosiłam wszystkie bliske mi koleżanki, kuzynki... czyli tak na prawdę te, bez których nie wyobrażąłm sobie zabawy a jednocześnie właśnie te, których z różnych powodów nie było na weselu!!
w sumie było ok 16 dziewczyn (a chyba z 5 nie mogło).

zabawa była baaaarrrrdzo udana, co chyba zresztą tu kiedyś napisałam.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry