Widok

Koksownik we Wrzeszczu

Opinie do zdjęcia: Koksownik we Wrzeszczu.
Czy koksowniki zdają egzamin, czy da się przy nich ogrzać?
Przejdź do galerii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za dziadostwo,i jak to wygląda, niemcy znowu maja powód do śmiechu.

a gdzie zomowcy ? co za dziadostwo. wstyd.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 178

nie chcesz? nie używaj

dla 99% to okazja żeby się ogrzać ale zawsze się trafi jakiś hejt
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

trzymaj d*pe w samochodzie, bo widzac co piszesz nie wierzę ze chodzisz na piechote albo uzywasz skm lub zkm
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wstyd to kraść

...piszesz bzdety jakich mało. Za komuny nie było lepszych i gorszych. Wszyscy byli równi, mieli PRACĘ a teraz co masz? Wielkie NIC, to że nosisz buty ADIDAS`A czy bluze NIKE to czujesz się dowartościowany bo w twoim środowisku szkolnym innych nie akceptują. Za komuny było wszystko na kartki i towaru w sklepach nie było i ludzie pieniądze mieli i co najważniejsze pracę, a dziś wszystko można kupić ale niestety nie stać Cię na to, musisz albo brać pożyczkę w banku albo bierzesz sprzęt na raty. Pomysł z koksownikami w mieście jest jak najbardziej dobry i Ja go popieram w 100%.
Często wypowiadają się ludzie o komunie tacy którzy albo robili w pieluchy albo ich na świecie nie było i nie mają pojęcia co znaczy komuna. Jak się czyta takie głupie i nie dojrzałe wypowiedzi to aż się nie dobrze robi, jak młodzi ludzie znają Historię Polski.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 11

ludzie pieniądze mieli

dziwne, ja za komuny miałam pracę ale żeby jakiś nadmiar pieniędzy to przesada, wtedy też byli lepsi i gorsi, tylko nie wszyscy o tym pamiętają
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak?

A teraz masz nadmiar pieniędzy ?? Stać Cię na wyjazdy za granicę np. do Tunezji na 14 dni?? Wątpię, bo masz małą emeryturę i siedzisz w domu, jedynie to co to od czasu do czasu idziesz pospacerować sobie promenadą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak 2?

No uważaj bo za komuny jeździleś jak paszport dostales to naprawde byl cud. Przestan pisac jak za komuny fajnie bylo , zbyt duzo ofiar pochlonol ten system.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Widzisz różnicę pomiędzy przymusem pracy a możliwością pracy?? Między pracą efektywną a przeżucaniem śniegu z miejsca na miejsce?? Bo mi się wydaje ,że nie widzisz. Komune droga mruffko to masz teraz kiedy biurokracja rozrosła się do rozmiarów wielkiego pasożyta który sam już nie wie co zrobić czy zerzreć do końca swojego żywiciela i zdechnąć razem z nim czy jeszcze przeciągnąć tą agonię.. Śkończy się totalitaryzmem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

przerzucać*

popatrz po placówkach bankowych, ile tam ludzi zaciąga kredyty

a za komuny też tak było??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie, a później jedzie taki za granicę i wstyd robi. Idzie w eter że Polak to złodziej i pijak!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam nic przeciwko koksownikom ale przeciwko takim lewackim dyrdymałom już tak. W komunie wszyscy byli równi? Tak, zwłaszcza szary człowiek i partyjniak, bardzo byli równi. Mieli pracę - kilkadziesiąt procent tych miejsc pracy była totalnie sztuczna, utrzymywana przez innych tylko po to aby bolszewicy mogli się pochwalić "zerowym" bezrobociem. A że tej paranoi nie dało się utrzymać to potem wyszło na wierzch.

Jak ci się tak komuna podoba to może jedź na Białoruś? I nie chwal się historią Polski ciemny ignorancie bo ja ci napiszę że "starzy ludzie" nie znają EKONOMII.

Bo jakbyś cokolwiek wiedział z ekonomii to byś rozumiał że jeżeli ludzi by nie było stać na sklepowe produkty to i sklepy i producenci tych wynalazków by poupadali. A skoro nie upadają to znaczy że to jednak ktoś kupuje.

Jesteś pięknym przykładem tego co pisał profesor Winiecki "Polska zawiścią stoi. Sąsiada któremu się powiodło zamiast naśladować próbujemy ściągnąć do swojego poziomu". Ty tęsknisz za komuną tylko dlatego że zazdrościsz tym których na te wszystkie dobra stać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Stać ludzi

...na zaciąganie kredytów dzisiaj. Za komuny nie było takiej potrzeby i ludzie byli bardziej życzliwi i rodzinni.
Dziś w pracy to jeden drugiego by w łyżce wody utopił, i myślisz że mamy lepsze czasy? Boisz się odezwać w pracy do kogokolwiek bo nie wiesz z kim masz do czynienia, a są ludzie którzy dla wyższego stanowiska potrafią zrobić wszystko dosłownie wszystko. Idą po trupach a do celu aby mieć wyższy stołek a co za tym idzie "kaskę". Większość ludzi nie stać na własne mieszkanie. Rozejrzyj się wokół ile jest biednych ludzi.Za komuny było tak że tam gdzie dostawałeś pracę dostawałeś i mieszkanie a teraz co masz? Kredyt zaciągnięty w banku na mieszkanie na 30 albo 35 lat i trzęsiesz portkami że by czasem pracy nie stracić bo nie będzie Cię stać na ratę do banku za Twoje nowe gniazdko.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

DArek nie napisał ,że teraz są lepsze czasy! Wbrew pozorom teraz komuny i totalitaryzmu masz dwa razy więcej niż w latach 80. A Ty mruffko poprostu dałaś sobie wmówić ,że istnieje tutaj wolny rynek i kapitalizm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

po pierwsze skoro ludzie zaciągają kredyty to znaczy że inni tą kasę do banku wpłacają, bo banki udzielają kredyty z pieniędzy zgromadzonych w depozytach. więc nie biadol że nikogo na nic nie stać i wszyscy muszą brać na kredyt bo gdyby tak było to by nie było z czego tych kredytów udzuelać.

po drugie nie każdy boi się odezwać w pracy. ja nie.

po trzecie widzę że z jednej strony narzekasz na biedę a z drugiej strony podziwiasz mówiąć "a bo wtedy ludzie byli bardziej rodzinni"

po czwarte jeżeli państwo dawało mieszkanie to znaczy że ktoś inny na to łożył. nie ma darmowych obiadów jak to powiedział pewien noblista z ekonomii. jeżeli państwo wybudowało komuś mieszkanie i ten ktoś za nie nie zapłacił to znaczy że zapłacił za nie ktoś inny. rozumiem marzy się państwo opiekuńcze w którym wszyscy głaskają po główce nieudaczników i sponsorują im rzeczy na które normalni ludzie sami sobie zapracowują?

po piąte skoro mieszkania zapewniało państwo i musiało je z czegoś finansować, to uwzględniając efektywność własności państwowej i decyzji podejmowanych przez urzędników to te mieszkania kosztowały społeczeństwo ZNACZNIE DROŻEJ niż gdyby je budował prywatny inwestor.

Jak stracisz pracę to tą Twoją EKONOMIĘ szlag trafi, bo będziesz miał pusty portfel. I co mi po takiej EKONOMII
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

i to jest właśnie ignorancja. ekonomia jest jedna i radzę ją zaakceptować. a to co ty piszesz... to jest tak samo jakby ktoś tupał nóżką i przeklinał grawitację.

i uwaga ciekawostka - jakby ludzie rozumieli ekonomię i uwzględniali jej znajomość przy urnach wyborczych to by tej pracy ludzi traciło znacznie mniej.

poza Białorusią w Naddniestrzu też jest fajnie z tego co wiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Upadają, małe prywatne sklepiki :) rozejrzuj się dobrze ile jest lokali do wynajęcia pod działalność

a niekiedy powstają w tych miejscach nowe placówki bankowe.
Słaby z Ciebie EKONOMISTA jak widać. Za dużo książek czytasz o tej ekonomii i poprzewracało już się Tobie w głowie :)

upadały, upadają i będą upadać. powstają też nowe. a to że ostatnio upada więcej niż wcześniej to efekt spowolnienia gospodarczego. ale cóż, taka natura cykli koniunkturalnych. każdy ekonomista o tym wie

...dziadem to ty jesteś. Po tym wpisie cię poznałem.

masz jakiś kompleks

niższości do szwabów ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

KA

A co sie tak nagle niemcami przejmujesz. Koksowniki zostały postawione zaledwie na kilka dni. I wiesz jaka jest roznica? koksowniki znikna, a twoja glupota niestety nie. Pomysl o ludziach starszych i bezdomnych. Wstydzic powinno sie takich wypowiedzi, a nie dbania o innych. Pozdrawiam

Niemcy niech wstydzą się sami przed sobą,naród och i ach ale z nich brudasy czuć na km...

ale wstyd.wygląda jak bruklin w latach 70-tych.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 118

Nie 5 ale całą pierwszą stronę zapaskudził jakiś wypierd w gryzoniogrodu

Niech marznie i z podziwem zerka na swoją kontenerową Wieżę Babel za 6 mln, haha :):)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo dzieci mają ferię..

a że ich aktywność ogranicza się do obsługi klawiatury komputera to z nudów produkują dyrdymały...

byłem na Brooklynie mieszkałem na Manhattanie przez pół roku ty daje sie tylko pare filmów oglądałeś co ? Bo żadnym calu

poza tym w NY w wielu miejscach do dzisiaj stają "koksowniki" zimą

czemu ten nasz gdańsk ciągle się kompromituje.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 89

wyprowadzam sie. wszyscy juz sie śmieją z tego parodiowego miasta. widze tylko jak ludzie wrzucają tam śmieci.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 85

gdyni dziękujemy za wypowiedzi

a teraz marźnijcie sobie na przystankach
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bezdomny nie jest bo ma kompa, a kompa do d*py nie podłączy. WON!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

w Gdyni się nie czeka na przystankach. Autobusy się po prostu nie spóźniają. Nie to co w Gdańsku...

i bardzo dobrze!WON

nie potrzeba nam tu takich wieśniar
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

ODROBINE SZACUNKU DLA MIESZKAŃCÓW. MAM TO POD DOMEM i szkal mnie trafia jak to wygląda.

dodatkowy śmietnik jak na slamsie. PROSZE TO USUNĄĆ. JA CHCĘ MIEĆ NORMALNY WIDOK Z OKNA A NIE JAK ZA KOMUNY. DEBILIZM GDAŃSKI NIE ZNA GRANBIC.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 101

Jakoś w Warszawie nie mają z tym problemu

Jakoś w Warszawie nie mają z tym problemu... a w Gdańsku wypowiedzi samych idiotów, jak by nie dali to by jechali na miasto, że wszędzie jest a u nas ludzie marzną. Postwaili i też źle, bo brzydki widok. A ile będziesz na to patrzył... chyba przez conajmniej rok, że tak ciśnienie podnosi? Żal mi tych wypowiedzi i tego, że w Gdańsku tacy mądrzy ludzie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

ubierać sie ?? Co ty pierdzielisz

spróbuj przy -20 i wietrze postać na przystanku 20min. Gratulacje inteligencji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

ALE SLAMS. JA PITOLE. LUDZIE UCIEKAJCIE !!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 81

wygląda okropnie.chcecie się grzać to pomyślcie o czymś estetycznym . jest 2012 rok a tu jak za komuny.

gdzie czołgi ? kompromitacja .
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 79

Ty jesteś jedną wielką kompromitacją oszołomie.... jeden kretyn i ciągle pisze to samo ...

PROSZE JESZCZE RAZ, PROSZĘ ZABRAĆ MI TO Z POD DOMU BO SAM TO USUNĘ. moi znajomi sie śmieją że mam slams pod domem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43

To się przeprowadź
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i proszę jaki pech? :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZASŁOŃ ROLETĘ W OKNIE I PROBLEM Z GŁOWY
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie zacznijcie normalnie myśleć i zdemontujcie to. jeśli juz tak bardzi to potrzebujecie to zróbcie to estetycznie.

przecież jak to wygląda. wstyd,tak oszpecić takie miasto. jak to widze z okna to ten widok mnie przeraża.co za idiota to wymyślił.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 35

śmiech na sali a wieś tańczy i śpiewa.tak to juz jest jak się ma nogi ze wsi a buty z miasta.zawsze zimno.

przestańcie sie wygłupiać i zdemontujcie ten syf.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 33

polski debilizm.

nie przekonasz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 27

nie ma co nażekać,wczoraj wieczorkiem obaliłem przy tym ćwiartke z kolegą. klimacić tip top. i papieroska se tam spaliliśmy.oczywiście kipa tam wywaliliśmy.cacy,gra gitarka.podoba mi się.jutro teą bedziemy.pabik pod chmurką i to na mroziku,można sobie zrobic siku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

a jak myślisz???

Żeby dzieci się nie poparzyły !!!!!

Raczej po to żeby jakiś łoś nie podlazł za blisko...

...nie wsadził tam łapy, a potem poleciał do Urzędu z lamentem że mu "miastowe" koksowniki łape spaliły albo ubranie zniszczyły. Dzieci są dużo mądrzejsze:)

To się schowaj.

Żenujące to są kompleksy i wiocha "estetycznych" mieszkańców Gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

?????????

o co Wam chodzi??? podobne koksowniki są w innych miastach...więc co Wy macie do tych? Ogrodzenie musi być, ten temat juz był omawiany w innych miastach, żeby jakas pitola nie za blisko podeszla, nie zniszczyla ubrania, zeby dziecko nie podbiegło za blisko, tak jest w wawie i innych miastach...marudzicie..postoi to raptem parę dni, da trochę ciepła i zabiorą.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 5

No to fajnie

Chociaż w czymś jesteśmy lepsi od Zachodu

Nie podobają ci się koksowniki - nie oglądaj ich.

Żałosne jest stwierdzenie "szpeci mi widok z okna". Łatwo się to mówi, stojąc w ciepłym mieszkaniu... Forma jest taka a nie inna, ze względu na koszty. Jakby postawili współczesny design za 200,000zł to byście pisali: "SKANDAL, czy oni nie mają na co pieniędzy wydawać, przecież kryzys jest!!!".

Jeśli zaś mowa o elementach szpecących to miasto, to polecam przejrzeć się w lustrze. Tylko się nie wystraszcie!
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zacznij się normalnie ubierać

to nie będą Ci potrzebne koksowniki! Jest zima, i jak te wszystkie galerianki i bananowi chłopcy nauczą się, że jak jest na dworze zimo, to trzeba się grubo ubrać, to miasto nie będzie miało takich pomysłów. Nie skompromitowali siebie, tylko WAS, bo zrobili to w odezwie na Wasze chore potrzeby... Wydają w galeriach po kilkaset zł na ciuchy, a nie potrafią sobie kupić ciepłej kurtki, żenada...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A co ze starszymi osobami albo bardzo małymi dziećmi?

To z myślą o nich stawia się takie ustrojstwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo dobry pomysł,a że brzydkie, nie ważne leki tez nie są dobre a pomagają

a jak wam d*pska raz odmarzną to docenicie, i nie bedziecie patrzec czy ładn czy brrzydkie tylko czy spełnia swoją funkcję, a robi to!!!

WTF?

yyyyyyyyyyyyy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko narzekać i narzekać potraficie.

Wygląda jak zwykły kosz na śmieci z ogrodzeniem. Tak jak pisał poprzednik postoi kilka dni i zniknie Teraz możecie sobie podejść do takiego koksownika ogrzać rączki i ponarzekać jak wam to źle było za komuny.

Szkoda, że nie robicie takiego fermentu jak jakiś pies s****na chodnik, a jego właściciel tego nie sprząta.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

;)

Mogę się założyć, że żadne z Was nie było jeszcze na świecie ' za komuny' ; ) więc błagam! skończcie !
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przygłupy z gryzonńandu juz obszczekały koksownik...

Tylko tyle im zostało, no przepraszam mogą jeszcze podziwiać Wieżę Babel z kontenerów swego idola za 6 baniek lub schować sie za kotarą wstydu za blisko dwójkę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po.rąbało Was....!!!!!? sądzę, że te debilne komentarze wystawili ludzie którzy śmiagają po mieście samochodami i w du.pie mają tych którzy korzystają z ZTM !!
popaprańcy jesteście i tylko krytykować umiecie !!
Zacznijcie naprawiać swój świat od siebie !!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

W CZYM MASZ PROBLEM N,NIE STAC CIE NA AUTO,ŚMIERDZISZ W TRAMWAJU,NIE POTRAFISZ SIE NICZEGO DOROBIĆ.

NA TAKICH JAK TY TRZEBA WIECZNIE UWAZAĆ, DOROŚNI ,PRACUJ WYDAJNIE,DORÓBV SIE CZEGOŚ I PRZESTANIESZ TKWIĆ NA PRZYSTANKU JAK PIERDOŁA,POJEŻDZISZ SOBIE CIEPŁYM WYGODNYM AUTEM I BEDZIESZ PŁACIŁ PODATKI JAK INNI KTÓRZY PRACUJĄ I DO CZEGOŚ DOCHODZĄ, WEZ SIĘ W GARŚĆ PAJACU I BĄDZ MĘŻCZYZNĄ,JAK SIĘ GODZISZ NA SZCZEKANIE TO SZCZEKAJ JAK PIES.

Ludzie bez przesady, we Wrocławiu i w Warszawie również postawiono koksowniki i ludzie sie nie burzą tylko cieszą, jako mieszkanka GDańska też sie cieszę, bo czekajac na autobus nie odmarzną mi ręce, nogi, czy policzki. Nikt mi nie powie ze mu ciepło w nos !. Uprzedzając kominiary nie założe, bo to dopiero nie wyglada. Za granicą stoją koksowniki i sie ludzie cieszą, sami dosypują. I nikt nie mówi ze nasi zagraniczni sąsiedzi się ośmieszają, a wręcz na odwrót że sukcec odnieśli i są bogatym krajem. Bo są praktyczni. Ja chcę koksowniki w GDAŃSKU. Brawo dla urzędu miasta. Widać ludzie bez fantazji tu mieszkają. A bezdomni co maja zrobic? Mało juz umarło ludzi z wyziębienia? Dzieci ludzie starsi? Hello?! Pomyśluinku trochę, a nie tylko wszytsko krytykować. JA SIE CIESZĘ.!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

te największe piski i wrzaski na 'nie' to 'ludzie' od północnego sąsiada

szczurzy pomiot, zazdrosny o wszystko, co gdzieś indziej zrobią, a nie u nich

Zastanów się nad sobą człowieku,

może zrozumiesz coś, i pomożesz sobie.

I zaraz ide do galerii i sie sama przekonam jak mi przyjemnie w tym mrozie wyciagnac łąpki do ciepłego. !!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Według mnie pasuje do krajobrazu wrzeszczańskiej patologii.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

wrzeszczańska patologia?? A Ty skąd jesteś??

własnie skąd jesteś ty durniu

zawistnicy ze szczurlandii też by się chciały ogrzać

Zapraszamy do Gdańska, no chyba, że Wasz smieszny prezio (słoneczko skwerku) ogrzeje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

CIEPLO

TEN GRUBAS PRZY KOKSOWNIKU BEDZIE TAM NA OKRETA STAL I KASOWAL BIEDNYCH I WYZIEBIONYCH ;STARY ZOMOL TWARZ ZNAJOMA ZE STANU WOJENNEGO ;IPN SPRAWDZIC GO I NIE OSADZAC ON BRONIL WLADZY
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Kopmleks mniejszego miasteczka da sie tu zauwarzyc

Koksowniki fajny pomysl raczki ogrzane :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

brawo Gdynia Sopot

Teraz wiecie dlaczego te miasta tego nie mają :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gdańsk-miastem maruderów

Same marudy tu mieszkają !! Czytam komentarze pod artykułami i zawsze ale to zawsze wiecznie marudzą. Wiecznie wszystko nie pasuje. Każdy wie wszystko najlepiej! A idźcie wszyscy w cholere.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polacy pozdrawiają z Niemiec.

U nas w Hamburgu też są koksowniki i zdają egzamin w 100%. W Berlinie i Monachium już rozstawiają, a Rostock nie może się zdecydować :p
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

PODRŻUJĘ PO CAŁYCH NIEMCZECH OD DWUDZIESTU LAT I JESZCZE KOKSOWNIKÓW NIE WIDZIAŁEM NIGDY

NIEMIEC NAWET NIE WIE JAK TO WYGLĄDA. DZWONIŁEM DO RODZINY DO HAMBURGA I BREMEN TO NIE WIEDZIELI O CO CHODZI. a ty sobie lepiej zobacz gdzie jest hamburg berlin monahium i rostock pajacu. w hamburgu mam mieszkanie od wielu lat, przez kilkanascie zim czegoś takiego tam nie widziałem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

w hamburgu mieszkam co jakiś czas i tam nie ma koksowników tylko parasole grzewcze pajacu.

tam takiego slamsu nikt nie widział.zobacz gdzie jest hamburg i poczytaj sobie o parasolach grzewczych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a nie lepiej

byłoby zamiast tych koksowników zrobić przy przystankach fajne ogrzewane ławeczki? ( nie na węgiel oczywiście) myślę, że to byłoby lepszi i bardziej estetyczne rozwiązanie niż takie coś co pewnie ciepła niewiele daje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

...

i ile ludzi na tej łąwce zmieścisz. Trzy mochery i 5 reklamówek.

no z taką mentalnością to faktycznie powinny zostać te koksowniki....

czy was poczochrało?

Jaki wstyd?-15 i na pewno sam chętnie ręce ogrzejesz stojąc na przystanku. No chyba ze jeździsz samochodzikiem to masz w d*** Wstyd to takie pisanie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

joahim

to chyba za mało podróżujesz, takie koksowniki mają nawet w stanach, musisz poszerzyć horyzonty i zacząć podróżować troszkę dalej niż poza granice ... swojej gminy :) a komunę to widziałeś może na zdjęciach albo teraz na Sztosie 2 ... więc daj spokój joahim.

o co kaman

czy was wszystkich pogięło. A jak ma koksownik wygladać? Ozdobiony w róże i kokardki. Opanujcie się ludzie. Widać, że macie streaszne kompleksy związane z komuną. Zapytajcie o potrzebę koksowniików ludzi, którzy z niego korzystają. Jak dla mnie to nie ma wygladać ani nie ma nic przypominac ma dawać CIEPŁO i tą rolę spełnia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

w gdyni jest rozum na kartki

dla ciebie zabrakło

Owszem wiele absurdów w tym kraju...

... ale podejdźcie czasem do tego typu sytuacji z humorem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale bida w tym gdańsku.mieszkam na zaspie i poprostu wstyd na całego łącznie z tymi kolorowymi klatkami i muralami,jeszcze koksowniki,ale wstyd.znajomy z francji jak zobaczył wczoraj ten koksownik to myslał że asfalt bedą remontować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

szkoda znajomego. widać na historie nie chodził jak mu koksownik z remontem kojarzy. Jakis nieobyty.. Radze mu troche historii i ciekawostek o swiecie wpoić :D. :D

znajomy pewnie z pochodzenia Algierczyk albo inna ciemna małpa z Afryki

Opinia została zablokowana przez moderatora

lepiej marznac nie pawiany teraz to chociaz cieplej bedziecie mieli
nie doceniacie niczego
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

koksowniki,błazenada,ludzie mamy 2012 rok,przestańcie z tymi koksownikami.

jak to wygląda. w stanach widziałem cos takiego w gorszych dzielnicach w latach 80-tych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Boskie

Piękna mała architektura:) a do tego nie marznę czekając na tramwaj :PP
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myślę, że zamiast koksowników, w XXIw., można zamontować parasole grzewcze.
Może są droższe od koksowników, ale estetyczniejsze i bez skojarzeń.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie!Tylko ciągle na wszystko narzekacie lepiej się cieszcie ze miasto pomyślało o czymś takim a jak się komuś nie podoba nie musi się grzać i tyle!

po dwudziestu latach odwiedziłam polskę ,normalnie jak bym się w czasie cofneła.

łzy w oczach i śmiech na ustach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

gdańsk wygląda jak stolica slamsu.

mieszkam we wrzeszczu i juz mi nie jest do śmiechu.do pewnego czasu sie godziłam tu mieszkać ale teraz uciekam z tego slamsowatego fyrtelka na mieszkanie w Gdyni na nowym osiedlu z pięknym widokiem na morze. gdańszczanka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

ktoś ci uwierzy?

hahahaha, chyba wyborcy Wojciecha

I CO SIĘ DZIWIĆ ŻE LUDZIE TO POPIERAJĄ, BIEDA,DZIADOSTWO ,ŻEBRACTWO.

tak dzisiaj wygląda gdańsk.brud,smród,patologia,no i te koksowniki dały do ognia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

mam kurtke,buty zimowei kalesony,potrafię sie ubrać na taka pogodę,szpecący koksownik mi nie potrzebny,jest 2012 rok a tu wygląda jak po jakimkś pobojowisku.

ale wstyd.u ruskich pracuje często to widze takie klimaty.ale na zachodzie nie kumają totalnie o co chodzi z tym koksem.

polska też powinna już przestać się wygłupiać bo wstydowo się robi.

głupi jesteś z urodzenia czy z nabycia?

jaka jest temperatura zimą na tym mitycznym zachodzie? taka jak u nas?

przyjechałem z włoch,patrze a tu normalnie jak w stanie wojennym.jade spowrotem na narty.nie chce mi się już nawet pracowac w tej śmiesznej polsce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

wszystko fajnie ale

po co te szpetne barierki ?? nawet nie można sobie blisko podejść, i cały integracyjny 'efekt ogniska' zabity!

jak tak to ma wyglądać, to ja dziękuję..
a na dolnym mieście w czasie ostateniego festiwalu stały bez barierek i było super. eh

Co za..

Mogli bardziej ogrodzić, bo za blisko ludzie podchodzą i ciepło zabierają!! kolejny Gdański kretynizm;/

KOKSOWNIKI TO PRZYKŁAD BŁAZEŃSKIEGO POLSKIEGO TOKU MYŚLENIA. ludzie kupcie sobie porządne ubiory na zime a nie telewizory na raty za ostatnie pieniadze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

w niemczech stasuje się parasole grzewcze,większa inwestycja ale szybko sie zwraca.

no ale to trzeba myśleć.niemcy to nie polski uniwersytet tam trzeba myśleć. estetyka i nowoczesność,pięknie można się ogrzać. przepraszam za błędy w pisaniu,mało kiedy mi sie zdarza pisac po polsku.przyznaje że te koksowniki sa tragiczne.wyglądają strasznie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

polak nie ma pojecia jak wyglądają w niemczech parasole grzewcze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

super pomysł !!

Pierwszy raz widzą moje oczy coś takiego ;) ale pomysł extra, przy takich mrozach można się ogrzać czekając na tramwaj -super :)

A gdzie ekolodzy?

spaliny zatruwają miasto !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ubrania też capią koksem

we fracnji i niemczech mają parasole grzewcze no ale to jes polska,co się dziwić.

a polacy sie podniecili,głupcy nie widzieli jeszcze zachodniej europy.

smród i głupota,syf do okoła,a ludzie przy tym stojący normalnie dołuja swoim widokiem.

weżcie ludzie kupcie se ciuchy na zime i zostawcie ten węgiel,prześmiardniecie i sie popalicie,potem do pracy nie chodzicie tylko kombinujecie zwolnienia i zawracacie du.pe lekarzowi.weżcie wy się w garść normalnie bo żal patrzeć. przestańcie z tego kraju robić slams.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

to gdzie kupic to super ubranie!!! w sklepie sportowym?? kurta 700zl a buty 500zl?????????? w normlalnych,przecietnych sklepach kurtki sa cienkie, buty kiepskie, wiekszosci spoleczestwa nie stac na specjalistyczne buty za chore ceny!!!!!!!!!!!odwalcie sie od koksownikow , nie patrz na nie, nie podchodz blisko...za kilka dni znika

odrazu napisz że koksowniki sa dla biednych ludzi ,to się zgodzę. ja pracuję solidnie odkąd skończyłem studia i mam kurtke za

a koksowniki mnie zniechęcaja do spacerów po mieście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

po jakim miescie?koksowniki sa na przystankah a widzac jakim snobem jestes to nie spacerujesz tam...stac Cie na takie kurtki to gratuluje...mnie moze rownie, ale nie kupuje bo to sa chore,naciagane ceny za specjalistyczne ciuchy ale to juz inna historia..absolutnie nie pisalam, ze koksowniki sa dla biednych ludzi, po prostu dla normalnych, ktorych stac czy nie stac na ciuchy za 700zl za kurtke...dla tych kto korzysta z komunikacji miejskiej...mozna stac daleko od koksownika.. miasto wydaje kase na wiele roznych mniej czy bardziej potrzebnych rzeczy nasza kase...a koksownik jest tylko na kilka dni....

mnie się podoba

nie zgadzam się z większością dodanych tu opinii. Mi się pomysł bardzo podoba. Zdarza się, że przy mrozie -15 muszę stać na przystanku przez 20 minut i w takim wypadku z koksownika chętnie korzystam, gdyż mimo wszystko oddaje trochę ciepła. A to jak wygląda nie bardzo mnie obchodzi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

WIELKI PLUS DLA MIASTA !

jak dla mnie świetny pomysł, już dzisiaj zostały postawione również w moim mieści Pruszczu Gdańskim, nie wiem dlaczego wszyscy na to narzekają... "jak to wygląda" to nie ma wyglądać to ma grzać, najlepiej chcielibyście, aby to zostało zrobione z marmuru albo złota. Ludzie opanujcie się to ma nas grzać ! Także powtórzę się, miło, że jest to i w moim mieście, czekając na autobus jest możliwość ogrzania się.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

ELOOOOOO

to daj siano na te parasole mongole

Specjal przy koksowniku to je to!

Jak w 78"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Brakuje jeszcze tam zupy darmowej....

Ale się jakiś pajac nakręcił i troluje od rana

Ferie się zaczęły, to i gimnazjaliści się nudzą przed komputerami...

hah

i jeszcze te płotki, bo głupi ludzie zaraz się podpalą od tego... traktują nas jak idiotów. Poza tym to trochę nie przystaje do XXI wieku.

POPIERAM

Pomysl swietny szczegolnie jezeli transport sie spoznia niech nie komentuje ten kto nie marznie na przystankach.... tylko ta barierka hmmm nie da rady sie ogrzac z tak daleka mogliby wymyslec cos innego.. popieram ogrzewanie... odnosnie ubioru--> nawet najlepiej ubrany czlowiek maznie gdy stoi w tem -20'C a czasami ludzie nie moga sobie poskakac...!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak sie ogrzać jak koksownik odgrodzony?

no jak z daleka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

ELOOOOOO

Ludzie to dziwni są wyjątkowo... Zimno źle, jak coś ktoś zrobi żeby było cieplej też kurk... źle! porąbani jesteście i tyle, jaka estetyka? Popatrzcie na obskórne budynki we wrzeszczu i na siebie pajace

hehe

A tępa laska robi fote koksownikowi i pisze do swojego misia
"Widzialeś ty takie dziwy?" :D

Miejsca są źle dobrane

Tam gdzie są ustawione koksowniki, przed zimnem można się schronić w centrum handlowym czy pod tunelem i tam oczekiwać na przyjazd autobusu czy tramwaju. Swoją drogą wolałbym aby zamiast ustawiania koksowników, kierowcy mieli obowiązek na pętlach (np. w Oliwie / Jana z Kolna) podjechać na przystanek i wpuścić pasażerów.

dobra jest ta myszka co robi fotke

dobra jest ta myszka co robi fotke,a potem na NK lub FEJSA buhahah zal mi takiej

DO TYCH KOKSOWNIKOW I TAK NIKT NIE PODEJDZIE BO POLAK Z TEJ BIEDY TO JEDEN DRUGIEMU WILKIEM,NAJCHĘTNIEJ TO JEDEN DRUGIEGO BY W MISCE WODY UTOPIŁ Z ZAWIŚCI I BIEDY ...BO TO POLSKA WŁAŚNIE

jesteście ludzie walnięci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jest się gdzie ogrzać i to jest najważniejsze.. a nie ze kurde Niemcy się z nas śmieją i tak sie z nas śmieją 24/h a Polska jest takim Bruklinem z lat 70 wiec czego wy oczekujecie ?? !! Jak wam ciepło w d*pe to sie sobą zajmijcie a nie hejtujecie !!!

ZESRAĆ SIĘ MOZNA W MAJTKI,TO NIC ŻE MASZ BRUDNĄ d*pE I ŚMIERDZISZ ,NAJWAZNIEJSZE ŻE SIĘ WYSRAŁEŚ.

polakOWATE MYSLENIE.

oj

masz to pod domem a sam lapska grzejesz jak stoisz na przystanu

Uwaga uwaga! Budyń wprowadza stan wojenny na terenie całego miasta.

Estetyczne jak kojec dla prosiaków - brawo urzędasy.

Teraz (21 wiek) stawia się tymczasowe wiaty z elektrycznym nawiewem ciepłego powietrza

a Ty widziales takie nawiewy np w naszej stolicy?daleko nam niestety do europy, wszystkie miasta w naszym kraju maja podbne kokosowniki...juz mdlo od tego marudzenia

co wy gadacie? wielka burżuazja się znalazła ;p

jedynym powodem do śmiechu są tu wasze idiotyczne opinie;)
takie to paskudne, wolelibyście od Dolcze i Gibonów, co? trendy z ajfonem wygląda? to ma być skuteczne i świetnie spełnia swoją rolę. Tak jak wy wypełniacie świat kwasem;)
pozdro gdańsk;**

super....

max 2 ludzi sie ogrzewa , też mi zainteresowanie tym wynalazkiem -a jakie koszty!!! znowu ktos zarobił na miejskiej kasie

przesadzacie

nich sobie sa skonczą sie mrozy to znikną , a co mnie interesuje co sobie pomyślą inni naprawde czepiacie się juz wszystkiego

Zadowolony

Super, super, nie zwracajcie uwagi na mentalność polaka robaka marudy :)

Co super?

Kilka, w porywach kilkanaście stopni mrozu, a tobie jakieś śmierdzące ogniska na ulicy są potrzebne? Na tramwaj czekasz godzinę, do tego bez czapki, rękawiczek i kalesonów?

kolejna k... maruda..mdli od tych marud w kraju...odwalcie sie od kokosownikow, pobeda kilka dni i znikna..sa inne sprawy wazniejsze..nie chcesz to sie na nie gap, nie podchodz...jakos w innych miastach ludzie sa zadowoleni, a komu nie odpowiada stoi dalej na przystanku..a wy tu tylko marudzic potraficie boszzzz co za ludzie

Czy spełniają swoją rolę?

Śmierdzą, kopcą, trują, przypominają Stan Wojenny... Tak, spełniają swoją rolę.

tak wyglądają koksowniki....

ludzie czy wy jesteście normalni? tak wyglądają wszystkie koksowniki we wszystkich miastach i wcale gdańsk sie nie kompromituje bo jako jedyne miasto z trójmiasta zgodziło sie na takie coś... zobaczymy jak wam d*py przymarznął i sie przydadzą... wtedy nie będziecie narzekać ;) miłego dnia ;]

widac po plusach i minusach jaki slams jest z tego gdańska ,mieszkańcy nie mają na ciuchy i się grzeją przy ognisku jak dziady.

wstyd. stolica kultury ze śmierdzącymi tunelami wypełnionymi patologią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

do gdańszczan : w kanałach też jest cieplej,włażcie tam,w ciężkich czasach tez sie tam ludzie ogrzewali.

podobny poziom ,no moze troszkę nizszy. barany jesteście że akceptujecie taki syf,zamiast kupić czyste,eleganckie,ekologiczne parasole grzewcze. no ale polaczek dziad jeden z drugim nie wie jak to wygląda wiec cieszy sie rozwiązaniem z czasów epoki kamienia łupanego.

w gdańsku wciągają koks legalnie,jak banda palikota.dać im jeszcze pałki i broń top bedzie jak dawniej w polskim wojsku.

nie tylko w Gdańsku stoją koksowniki a ludzie zawsze będą narzekać bo to taki naród

jak widze te plusy i minusy to mam wrażenie że w gdańsku mieszkaja same dziady co im zimno bo albo sie nie potrafią ubrac albo

do caritasu a nie do mediamarkt.

w wielu miastach sa koksowniki, tylko u nas tyle marud jest!! co wam one przeszkadzaja???nie chcesz to nie stoj w ich poblizu!nie jest ich az tak duzo!!miasto wydaje czesto na inne rzeczy duzo wieksze pieniadze a czesto sa to wątpliwe wydatki ....odwalcie sie od koksownikow, postoja kilka dni i tyle

ale bym se koks popalil.......

hehe

GDAŃSK to porażka!!!!!!!!!!!!!!!!! wstyd wstyd i jeszcze raz WSTYD!!!!!

a byłeś/aś tam kiedyś?? czy tylko na zdjęciach podziwiałeś/aś?? pozdro :)

w hamburgu ławki i parasole grzewcze a w gdańsku śmietnikowate wiadra z koksem jak za komuny

A GDAŃSZCZANIE SIE CIESZĄ,nawet nie wiedza ile za to płacą,a ciesza sie jak głupki.

to zostań w Hamburgu ...

polskie dziadostwo. przyjedzie niemiec to nie uwierzy,beda sobie europejczycy przy tym zdjęcia robić,więcej jak pewne,a ruski sie bedzie czuł jak u siebie w domu.polakowi brak klasy,brak porównania,brak wiedzy i doswiadczenia.

to miasto zamienia sie w śmietnik.

za niemca to Gdańsk wygladał jak Bremen. NO ALE TO ZA NIEMCA JAK BYŁ NIEMIECKI,BO GDAŃSK BYŁ KIEDYS NIEMIECKI TYLKO ZŁODZIEJE POLACY ZABRALI NIEMCOM ICH WŁASNOŚĆ. dziwić się że hitler nie tolerował złodziejstwa.

baranku ale zanim Gdańsk był niemiecki to od wieków był Polski ale skąd Ty to możesz wiedzieć?? Pewnie masz kilkanaście lat i nie przykładałeś się do nauki a przynajmniej do historii ... :)))
pozdro baranku

a ja tak,jade se do pracy tramwajem,grzeje sie przy koksowniku,wypijam małpke,spalam papieroska,odleje sie za przystankiem i do pracy se jade,i tak codziennie.

gdańsk sie ośmieszył.

POwinni stawiac przy szkolach

Dzieci chodza palić papierosy w tym mrozie,ah mi ih żal. marzną bardzo ;
do góry