Widok

Kolęda

Strzyża Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Po raz pierwszy będę przyjmować kolędę w swoim mieszkaniu. Proszę powiedzcie ile się daje mniej więcej księdzu w kopercie? Wiem, że co łaska, ale to "co łaska" to ile mniej więcej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wierze w to, że kasa z kolęd idzie do kieszeni księdza. Są różni księża tak jak są różni ludzie, ale nikt nie zmusza nikogo do wiary i do chodzenia do kościoła albo do przyjmowania kolęd i dawania kopert. U mnie w kościele ksiądz co tydzień mówi ile jest pieniędzy z tacy i na co są przeznaczone. Kościół do którego chodzę w ciągu 10 lat zmienił się nie do poznania a kosztowało to bardzo dużo i gołym okiem widać gdzie są pieniądze od parafian. Nie rozumiem też gadania na temat tego, że księża mają wypasione fury. Oni dostają pensję za swoją pracę i mogą sobie pozwolić na auto albo co tam chcą. Nie składali żadnych ślubów, że będą żyć o chlebie i wodzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusiu, odpiszę ci na priv. Sorry że nie loguję się a zagaduję. :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
gościówa, ale przecież nikt Ci nie każe dawać kopert i chodzić do kościoła :D Ty módl się w szopie, a ja lubię się modlić w kościele z witrażami, więc daję kopertę. I nie krytykuję Twojej szopy, to daj spokój kościołom :)

Marta-B, nie, jestem z Gdańska.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry