Widok

Kolęda

Strzyża Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Po raz pierwszy będę przyjmować kolędę w swoim mieszkaniu. Proszę powiedzcie ile się daje mniej więcej księdzu w kopercie? Wiem, że co łaska, ale to "co łaska" to ile mniej więcej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zawsze daję 50 zł - uważam , ze w zupełności wystarczy a jak nie mam 50 to daję 20 zł hihi i tez luzik ...i tak uważam , ze jak każdy da po te 20 zł nawet to i tak się uzbiera niezła sumka :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
20-50 zł
image
Kaficzka daj tyle ile mozesz i sie nie przejmuj. Ode mnie ksiadz nawet nie chcial wziasc, bo mlodzi jestesmy, mamy dziecko i sie urzadzamy, ale mu "wcisnelam" bo w sumie to jedyny raz w roku, kiedy "wspieram" parafie finansowo ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
50 zl plus jakiś grosz dla ministranta
Ja nie daje nic wogole , bo moim zdaniem nie o koperte z pieniedzmi chodzi podczas kolędy.
Ale jesli wogole to uwazam ,ze powinnaś dać tyle na ile Cie stac , tak ,zebys nie obciązyla swojego budżetu domowego. A , zeby ładnie wyglądało to mysle ,ze minimalna kwota to 20 zl, a wiecie jesli ktos ma ochote to moze i dac 1000 ;)
warto też pamiętać o ministrantach, i nie chodzi mi o kasę a o picie, czy coś na przekąskę, chłopaki chodzą czasami wiele godzin po domach
image
10 zł
image
ja wlasnie 5 minut po kolędzie -20 złw koperte i 10 zł ministrantowi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak mam daje 10 jak nie mam to nic nie daje :)

pozatym mamy fajnych ksiezy ktorzy potrafia nie wziasc koperty i kaza dzieciom na lody dac ;)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
50zł i drobne dla ministrantów
20-30 zł + coś dla ministrantów
image
image
u nas ministrant chodzil ze skrzyneczka to nie moglam dac cos bo tam maly otwor na bilon byl hihi to czekolada by nie weszla hihi
Ja daje 50 zł . Uważam że to wystarczy. Dajesz ile możesz, wiecej mniej albo wcale.
image
[url=http://pierwszezabki.pl]image
ja daje max 20zl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
coś = 5 zł ;)
image
image
ja mialam ostatnio kolede i dalam 20 zl
A ja nic nie daje i koniec. Kiedyś dawałam a teraz nie. Mi też nikt nie da jak zabraknie na pieluchy a tymbardziej ksiąz
image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
oststnio mówili że wogóle sie nie powinno dawac .Ja w tym roku nic nie dam bo nie mam poprostu .
DAm tylko ministrantom \tesciowa daje 50-100 zł uważam że 100 to przesada ale to jej wybór

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
20 zł w kopercie i 5zł dla ministranta

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (41 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

do góry