Widok

Kolia?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie czy ktoś wie gdzie dostać coś takiego? Koronkowa kolia, normalnie zakochałam się w tej ozdóbce, idealnie pasowałaby do całości jaką sobie wymarzyłam!!!

image

image

Szukałam już wszędzie, chyba tylko poza salonami ślubnymi :(((

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej :) mam sukienke z Farage model Richarda, jedyne zdjęcie jakie znalazłam to to: http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=38797&grupa=6&kat=0&nxt=0 ale ono nie oddaje tego jaka jest śliczna ta sukienka :) O takiej w sumie marzyłam :)

Och....... to kamień spadł mi z serca ......... Juz dzwonię do tej Pani - jej napewno tez spadnie :) A jaką teraz masz suknię???? Pochwalisz sie ?? Masz foto??

Nie szkodzi Dori :) jest mi to po części nawet na rękę, ponieważ zmieniłam sukienkę i już taka ozdoba mi nie pasuje, tak więc pociesz tą panią, że nic sie nie stało i życz jej powrotu do zdrowia!!! A tobie dziekuję za pomoc :*, przynajmniej chciałas pomóc za co jestem wdzięczna :)))

Pozdrawiam

Kropeczko - pani złamała rękę :( Na dodatek prawa w 2 miejscach i jest zagipsowane :( W tym wypadku kazała cię stokrotnie przeprosić ale nie da rady zrobić kolii :( Ja też przepraszam :(
Widziałam ogloszenie na forum o wykonaniu sukni z koronki - moze ta osoba pomoże...........

ale kropka już znalazła...
http://www.allegro.pl/item89003780_naszyjnik.html tu masz osobe robiącą takie cuda
Odpowiedz wysłałam. A o frywolitce bliżej tutaj:

http://hafciki.pl/tiki-index.php?page=FrywolitkA

Moim zdaniem jest troszke bardziej sztywna i gładsze wzory wychodza chyba, ale ja sie nie znam, w zyciu nie mialam szydełka w ręce :)

Napisałam na maila - i chyba tak bedzie najlepiej się porozumiewac i tez nie zasmiecając forum.
P.S. A co to są "FRYWOLITKI" - czym to jest robione?????????
Tu są ładne wzorki (troche za szeroki bo to na kołnierzyk) tylko że to jest z frywolitki:

image

image

to tez ładne i ciekawe tylko ze czarne:

image

Dori niestety lepszego wzoru z filmu nie znalazłam. Powiem tak, zdam się na ta panią, licze, że zrobi coś naprawde ładnego. Zamysł jest, chodzi przede wszystkim zeby to nie bylo masywne a ozdobne :) Koraliki nie za duze, pytanie tez jak to jest zakończone, tzn zapięcie, na zatrzask, na kokardkę?? Jezeli potrzebujesz jakies bardziej szczególowe informacje to pisz :)

Pozdrawiam

Tak :) dodac u góry tak z 1 cm i małe koraliki :) i chyba byłoby ok :)

To co - zapisze ta fotke i pokaże tej pani i każe zrobić grubsze??? Zrobic tak ???

O powiem ci ze bardzo zbliżone. Szukalam na allegro ale tego nie widziałam. Hmm a jakby coś takiego troszkę pogrubić i dodać własnie takie perełkowe łezki :D ??

Aha - moze tez zrobic ten scieg u góry i rzad taki ch kwuiatków - bo byc moze na tym z filmu były własnie takie [ołaczone brzegami kwiaty..... a dopiero od nich te sopelki....

wklejam ci bardzo szybciutko zrobiny wzór już z perełkami. Oczywiście to jest robione jakies kilkanaście minut, bo czekałam żeby na szybciora zrobić fotke, więc kółeczka w sciegach sa nierówne i w ogóle, jak ta pani stwierdziła "brzydactwo". Pani nie była zadowolona że wyslę ci taką brzydką "niedoróbkę" ale powiedzałam że to tylko do zobaczenia co i jak można zrobić.
Ta pani ma kupic grubsza nitke - wtedy scieg będzie grubszy i równiutki i koraliki te "sopelki" - no i czeka na wzór tego z filmu :)

image

zobacz co znalazłam na allegro:

http://allegro.pl/item89003780_naszyjnik.html

chyba o coś takiego chodzi, prawda?
8 zł !!
Dori napisał(a):

> Mi się te kolie nie podobają z wylęgarni :( No i troszkę inny
> styl.......... takie jakieś "masywne" z tym kwiatem a nie
> delikatne jak te tutaj wyżej wklejone.

Hi, hi - zgadzam się. Link nie miał na celu wciśnięcia komuś, kto chciałby kolię z "Na Wspólnej", kolii z Wylegarni :-DD ... a raczej ewentualne wskazanie osób, które mogłyby rzeczoną kolię wykonać z racji umiejętności (bo pewnie na zamówienie pani zrobiłaby kolię "lżejszą", delikatniejszą, ozdobiona wedle życzenia itd.). :-D
Pozdrawiam
actina
Świetnie, dziękuję ci bardzo :) Poszukam jak najlepszej fotki i się odezwę, cena mi również odpowiada :) Jesteś nieoceniona w tych sprawach :*

Mi się te kolie nie podobają z wylęgarni :( No i troszkę inny styl.......... takie jakieś "masywne" z tym kwiatem a nie delikatne jak te tutaj wyżej wklejone.
Pytałam o ta kolię - jeśli masz wieksza fotkę tej kolii z filmu, to ta pani zobaczyłaby jaki wzór ma być i czy uda się jej odwzorować cos takiego. Jak sie przyjrzy to zrobiłaby cos na ten wzór, ukrochmaliła ( a moze nie trzeba ??) a ja bym ci zrobiła foto i zobaczyłabyś czy ci sie podoba czy tez nie. Trzeba tez podac szerokość szyi (czyli długośc jaki ma miec kolia) oraz wysokość kolii :) cena ok. 40zł ale juz z ozdobieniami z koralikami itd.

Natomiast kolia ta druga, co ja wkleiłam, chyba bez problemu by taką zrobiła :)

A tutaj kolczyki z koronki:

image
image
do góry