Widok

Kółko graniaste, czworokanciaste

Sieroty po peerelu, chłopcy radarowcy i chłopcy komsomolcy zostali wyekspediowani na boczny tor i pozostały im nisze, takie jak to forum. Intelektem nie grzeszą, żadnej oryginalnej myśli nie są w stanie wygenerować, więc żadnej kariery gdzie indziej nie zrobią, jako że ich zainteresowania sięgają jedynie od buzi do rączki. Monotonia ich wypowiedzi jest na poziomie psa ogrodnika a repertuar, a jakże, ograniczony do poszczekiwania i wycia.

Usiłują się ratować przed społeczną marginalizacją tworząc forumową tajną grupę wsparcia do zadań specjalnych - plucia, obsikiwania, miotania inwektyw i wypisując bzdety pod zwielokrotnionymi nickami. Tworzą w efekcie kółko, ale to nie przypomina kółka, powiedzmy, różańcowego - to kółko graniaste, czworokanciaste - komiczny skutek umysłowej infantylizacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dobrze, ze sa tacy ludzie dobrej woli, ktorzy pomagaja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

łowca, życzę ci wesołych świąt. budujące jest, że miasto wspomaga ciebie i innych potrzebujących.

http://www.gdansk.pl/urzad-miejski/Wigilia-dla-ubogich-i-potrzebujacych,a,96813
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasami robię paprykarza ze śledzi. Odfiletowane świeże śledzie usmażone, potem na patelnię starte warzywa (marchew, seler, cukinia), pokrojony por, można paprykę i podduszanie. Na koniec wrzucamy w warzywa te podsmażone śledzie, dodajemy pomidory, paprykę w proszku albo grysie słodką i ostrą, podlewamy bulionem, wodą albo winem i zagotowujemy, na koniec ryż w ilości szklanka ryżu na dwie szklanki wywaru i w zasadzie gotowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

rzekła dziunia
po czym poczeła szykować salon ,pokazujac słuzacej i kamerdynerowi
gdzie maja postawic złote karafki i platynowe patery
zaraz zejdzie do podziemi zamczyska zaordynowac koniec moczenia pszenicy
i sprawdzac stan miekkosci rodzynek oraz maku
z wdziekiem roztłucze na głowie kuchcika makutre
po czym spocznie na brylantynowym sianku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

> W PRL-owskiej wersji używano ścinków z zamrożonych bloków rybnych

Nie wiem, czy to syndrom tego, że wówczas nie było szczególnej alternatywy, ale wydaje mi się, że kultowy paprykarz z prylu był o niebo lepszy od tego, co się obecnie znajduje w sprzedaży.
Kiedy do Biedry wszedł "paprykarz z łososiem" to pierwsze partie były ok. Potem smakowało to już jak pies zmielony z budą i łańcuchem włącznie... tzn.. chrzęści, osći itd..Ohyda.
A przepis? Banał. Podsmażona ryba, starte na wiórki warzywa, ryż, koncentrat pomidorowy + skarmelizowana na patelni papryka (może być chilli, jak kto lubi).

Smaka mi narobiłaś. Chyba se po Świętach zrobię. Z Mansonowym sosem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziadulku, masz już jabcoka na święta? Kupiłeś konserwę świąteczną? Czy może idzisz do MOPS-u?

No i nareszcie jakiś jakiś merytoryczny wpis nie zawierający jadu i polityki. ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A propos paprykarza...
'Pół wieku temu z taśmy produkcyjnej zjechała pierwsza puszka 'Paprykarza Szczecińskiego'. Ryżowo-rybny przysmak zawdzięczamy temu, że Przedsiębiorstwo Połowów Dalekomorskich i Usług Rybackich 'Gryf' rozpoczęło wyprawy na afrykańskie wody. W jednym z portów pracowników 'Gryfa' zachwycił lokalny przysmak czop-czop z ryżu, ostrej papryczki pima i świeżych ryb. W PRL-owskiej wersji używano ścinków z zamrożonych bloków rybnych'.

Nie, nie odbiło mi - 'Przekrój' czytam najnowszy i trafiłam;)
Ktoś z Was ma przepis może na wersje autorską paprykarza? Zdarzyło mi się trafić na kilka wariacji, niektóre wyciskały łzy z oczu;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak naprawdę łowco mentalnie jesteś dokładnie taki sam jak on.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cross

Nie rozszyfrowałeś Prawdy ? Chyba niewłaściwie go interpretujesz.
On nie jest aż tak uczuciowy - tu masz do czynienia z manipulatorem, prymitywnym, ale manipulatorem. On celowo konstruuje taki komunikat, który, w jego umyśle, ma być prowokujący i irytujący dla odbiorcy. Tworzy taką skladankę inwektyw, jakby naczytał się Ga-, ga-, ga-zety i na niej usiłuje się wzorować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A co z wesołych świąt?

Cross żal mi ciebie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myślę że prawda leży gdzie indziej. Wyrazy sympatii wobec łowcy nie wzięły się li tylko z internetowego forum. Podejrzewam jakieś osobiste porachunki.

Prawda dowartościowujesz się pisząc o kimś z taką pogardą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawda, strzel kielicha może na rozluźnienie albo co...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czołowemu komuniście Trójmiasta, zwanego łowczym, ratlerkiem, pieskiem, dziadkiem, twórcy grupy "łowcy kuroniówki", popierającemu komunistycznych prokuratorów - życzę wesołych świąt. Nie przejmuj się, że spędzisz je samotnie, bez rodziny, z butelką taniego wina/piwa i paprykarzu. Pamiętaj, że w wigilię nawet zwierzęta mówią ludzkim głosem - jest więc szansa, że istota tak chora z nienawiści do ludzi, chrześcijan, kobiet, ludzi sukcesu, kościoła katolickiego też tym ludzkim głosem przemówi.
Zatem życzę ci dziadku spokojnych świąt, spróbuj plucie jadem odstawić choć na te kilka dni :)
Bądź zdrów :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziadulek jest tchórzem nr jeden wśród wszystkich postkomunistów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taś taś :)

Dziadek jest tchórzem, schował się pod swój kamień:)

Dziadku, czekamu na odpowiedź dlaczego jesteś podróbką Polaka?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (220 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry