Widok
sprawdź w szpitalu marynarki na Palanki. Tam można zrobić ze znieczuleniem-anestezjolog obecny. Za znieczulenie pobierają dodatkową opłatę , nie wiem ile, ale jeśli masz obawy to naprawdę warto zasnąć. Jest to komfort dla Ciebie i dla lekarza który wykonuje badanie.
Budzisz się nic nie bolało i jest po sprawie. Warto.
Pozdrwaiam
Budzisz się nic nie bolało i jest po sprawie. Warto.
Pozdrwaiam
To nie jest to samo, nie wprowadzaj ludzi w błąd!
Wiesz, jak wielką dawkę promieniowania dostaniesz przy tej wirtualnej kolonoskopii? A jak się okaże, że masz polipa, i tak trzeba będzie zrobić normalną kolonoskopię, by go usunąć - czyli podwójne cierpienie. Tak, tak, bo żeby zrobić to badanie tomokomputerowe, muszą ci napompować jelita powietrzem nawet bardziej, niż przy normalnej kolonoskopii.
Wiesz, jak wielką dawkę promieniowania dostaniesz przy tej wirtualnej kolonoskopii? A jak się okaże, że masz polipa, i tak trzeba będzie zrobić normalną kolonoskopię, by go usunąć - czyli podwójne cierpienie. Tak, tak, bo żeby zrobić to badanie tomokomputerowe, muszą ci napompować jelita powietrzem nawet bardziej, niż przy normalnej kolonoskopii.
Pierwszy raz miałam kolonoskopię tylko z zastrzykiem przeciwbólowym i rozkurczowym, co miało mi zapewnić komfort i brak bólu.Rozmawiałam wcześniej z kilkoma osobami, które wcale nie brały zastrzyku i twierdziły, że nie ma po co. Niestety, badanie było dla mnie koszmarne. Okazało się, że z powodu wcześniejszej operacji na jajnikach ( minęło 20 lat) mam takie zrosty, że sam lekarz uznał, iż przy kolejnej kolonoskopii narkoza jest bezwzględna ( musiałam powtórzyć). Tak więc widzisz, że to bardzo indywidualna sprawa. Za narkozę jednak trzeba płacić. Wiem jednak, że w szpitalu marynarki można zrobić bezpłatnie, w wojewódzkim z kolei, jeśli bierze się narkozę, trzeba też płacić za kolonoskopię.