Widok

Komandor, Indeco czy Cedepe??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, czy któraś z Was korzystała z w/w firm ? Chodzi mi o szafe do zabudowy do przedpokoju.
Możecie konkretnie którąś fiirme polecic albo odradzić ? dlaczego ?

Jeśli chodzi o cene, to wychodzi dość podobnie, maksymalna różnica około 400zł na całości.
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas cedepe bardzo solidnie zrobiło. Innych nie sprawdzałam w praktyce.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proponuję firmę Sevroll.
5% lat gwarancji na układy jezdne, szeroki wybór systemów przesuwnych, składanych i przejściowych.
i wszystko Sevrolla z Chin, profile cienkie jak papier,
Opinia została zablokowana przez moderatora
ja mam szafe komandora właśnie w przedpokoju - generalnie niezniszczalna - od 10 lat posiadam w tym 7 lat narażona na zabawy dzieci - typu jeżdżenie drzwiami, chowanie sie w szafie i tego typu zabawy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
też nie chce nikogo w błąd wprowadzać ale wydawało mi się że cedepe to komandor
my mamy zabudowę zrobioną przez Indeco i jesteśmy zadowoleni. Zanim zdecydowaliśmy się na Indeco byliśmy w cedepe, komandorze i w Iszafy(czy jakoś tak, mają stoisko w tesco na chełmie) Cedepe wychodziło najdrożej a indeco i komandor na podobnym poziomie cenowym, przy wycenach robionych na ich stoiskach. Jak przyszli do nas projektanci to okazało się, że komandor jednak chce o wiele wyższą cenę niż ta podana na stoisku. Cena indeco praktycznie się nie zmieniła. Już nie pamiętam jaka to była różnica cenowa, ale coś około 800-1200 zł
My juz jestesmy po wizytach projektantów z Komandora i Indeco, jutro jeszcze ma ktos podejsc z Cedepe i wtedy podejmiemy ostateczną decyzje :)
Pan z Komandora bardzo otwarty na negocjacje, pan z Indeco w ogole... ale faktycznie maja niższą cene, jednak patrzac na ' jakosc' obsługi przez projektantów- wielka różnica.

Dzięki za opinie :)
image

Nulka zobacz, akurat jest na indeco grupon właśnie oglądałam i znalazłam :)

http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto/indeco/3379992
image
image
wiem, widzialam... ale to z nim cena jest podobna do reszty ;)
image

hop !!
image

zdecydowanie komandor, ceny zawsze można niegocjować, a wiem z pewnego źródła (mój mąż jest stolarzem i pracował w dwóch z tych firm), że mają najwyższej jakości materiały, dają gwarancję dożywotnio na prowadnice i inne mechanizmy. My mamy zabudowę z komandora już parę lat i absolutnie nie mogę narzekać. Najgorzej z tych firm wypada indeco, materiały trzymane pod namiotem, nie w budynku, zazwyczaj mają defekty. Ale wybór należy do WAS :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy Indeco Teściowe Komandor - ponieważ mieliśmy dość kombinowane szafy (3) znacznie taniej wyszło Indeco (podobna cena w Komadorze w bieli). Moim zdaniem jakość w porównaniu do Komadora jest gorsza (widać miejsca klejenia na płytach, ta okleina jest jakby cieńsza - taka jest moja osobista opinia) jednakże moja Teściowa po obejrzeniu stwierdziła że są z dużo większą starannością wykończone niż w Komandorze. Więc co kto woli :) a CEPEDE mnie jakoś nie przekonało - koszmarnie drogie i mało atrakcyjna ekspozycja.
ja mimo wszystko wolałabym dołożyć kase ale kupić komandora, naprawde są to szafy niezniszczalne, tymbardziej że w przedpokoju niekoniecznie sie uważa na meble a w komandorze nic sie nie dzieje, po 10 latach używania żadnych rys, żadnych napraw, nawet jak drzwi z rolek się wysuną (bo dziecko prubuje trzaskać drzwiami przesuwanymi) to bez problemu można te drzwi zpowrotem wsadzić w prowadnice. a do tego ani jedna śrubka się nie poluzowała czy nie odkeciła
Dzięki wszystkim za pomoc :)
image

Nulka na co się zdecydowałaś , bo mam ten sam problem??
Potrzebuje zabudowy na przedpokój na ścianę 2 metrową i tak się zastanawiam jakie mają koszta
image
image
O 13 bedzie ktoś z Cedepe i pewnie popołudniu z mężem podejmiemy decyzje wiec dam znać :)
image

ok spoko czekam na informacje :)
wiesz teraz trzeba szukać jak najtaniej bo dużo wydatków nas czeka :D
image
image
a ja nie polecam komandora, mamy szafe w zabudowie. Za szafe daliśmy 5 tys a taki badziew zrobili że szkoda gadać. Niestety przy montażu był tylko mąż, a ja byłam za granicą. Jak wróciłam to ręce mi opadły... Wszystko zrobione na odpierdziel, listwy podocinane na szybko (na końcach nie równe, postrzępione) Szyny tak samo. Te włochate paski przyklejone na jakiś słaby klej (po miesiącu się odkleiły). A tam gdzie nie równo docieli listwy na łączeniu przy suficie było 0,5cm przerwy to przykleilii znaczek komandora hehehe porażka). Wszystko widać gołym okiem.
Nigdy nie widziałam takiego g.wna za taką kasę
Dziewczyny a jak mniej wiecej wygladaja ceny komandora. Moi rodzice chca zabudowe do przedpokoju ale nie mam pojecia jakie to sa kwoty, bo zawsze kupowalismy szafy w sklepach :)
Tak co do Indeco :)
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto/indeco/3379992
image
Ostatecznie zdecydowalismy sie na Komadora, na daną chwile mogę polecic autoryzowanego dealera Komandora, Pana Karola(info na PW ) :) Jednak ostateczną ocenę wydam po 6 marca, bo wtedy mamy montaż :)

Jeszcze raz dziękuje za wszystkie podpowiedzi :)
image

Nulka?

czy jestes zadowolona z Pana Karola? bo wlasnie z nim jestem umowiona jutro na pomiary :)
image
Jestem bardzo zadowolona :) ( jeden minus to to, ze panowie mieli montować szafę jeden dzien a robili to 1.5 ale wybaczam ;) ) Podaj maila wysle fotki mojej szafy :)
image

o, super! bardzo chetnie!
a.fryczke@gmail.com
image
wysłane :)
image

nulka wyślij mi tez proszę
nmartirosyan@wp.pl
image
image
Nulka a ja bym mogła prosić tez o zdjęcie??:) i jak mogła tez wiedzieć jaki koszt takiej szafy bo jestem na etapie szukania firmy do zrobienia szafy i kuchni. marta0116@op.pl byłaby bardzo wdzięczna:)
Jak dla mnie komandor jest mega drogi.. Zadnego cedepe nie znam =P a Indeco jest o wiele tańsze różnica w cenie na 2-metrowej szafie ok.700zł. (jak na moją kieszeń to sporo) i jak się okazało są bardzo solidni a montażyści nawet posprzątali po sobie ;) Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tam zamówiłem Indeco z carfura na morenie i złego słowa nie powiem bo bardzo sie postarali. komandor byl drozszy, cedepe mialo cene z kosmosu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też zamówiłam w indeco w tesco na chełmie i jestem zadowolona. Najpierw miałam stolarza z ulotki, który nabazgrolił coś na kartce i bez liczenia wypalił cenę 3500 bez faktury z zaliczką 2500 (masakra). Pan z komandora rysował i liczył na komputerze i wyszło 3780. Pan z indeco wykonał szkic na komputerze i wycenił z darmowym montażem na 3240 z czego jeszcze urwałam 40 zł do równego rachunku ;-).
Dosłownie dwa dni temu ,zamówiłam szafę na wnękę na przedpokój z Indeco, pan z indeco był u mnie wymierzył ,wycenił dostałam rabat montaż gratis teraz muszę czekać ok 3 tyg na monterów a i zamawiałam na Chełmie w Tesco .Potem jak juz szafa będzie to napiszę czy jest ok .
A ja mam szafę z Komandora, Indeco i robioną przez stolarza.
Stolarz najtaniej i najlepiej.
Komandor też bez zastrzeżeń, chociaż może drożej.
Indeco najdrożej i pełno niedoróbek.
image
image
a mi malutką szafę wycenili na 2000 - 2 500 zł (szeroka na 100 i głęboka na 60) bez żadnych udziwnień, tylko półki w środku...
więc pojechałam do IKEA i kupiłam piękną szafę akurat jak na wymiar, za 900 zł :)
A jeszcze a pro po Komandora ,moja teściowa ma ogromna szafę chyba robiona jeszcze z początków działalności Komandora ,to bardzo jest zadowolona ,a szafa wciąż wygląda bardzo dobrze .
jak dla mnie indeco (polecam od: http://parkiety-panele-drzwi.pl/ ). komandor tez jest okay ale porównując oba systemy obstawiam ten pierwszy. cedepe nie znam wiec sie nie wypowiadam :)
popieram, również wybrałbym Indeco :-) ...

ale to mające swoje ekspozycje w pasażach Tesco ...

a to dlatego, że znam tych ludzi, znam ich doświadczenie i znam ich korzystne ceny
Mam Indeco. Po 8 latach bezawaryjna.
o znalazłam wątek w którym miałam napisać po montażu a wiec jestem bardzo zadowolona z szafy z wyglądu i funkcjonalności z resztą sama wybierałam układ półek i jest ok ,a co do samej roboty to pan który robił od razu po sobie sprzątał ,więc czysta robota ,cena tez nie była jakaś wygórowana ,termin od złożenia zamówienia do montażu równe 3 tyg ,tak jak było ustalone wiec mogę polecić Indeco .

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

drzwi wejściowe (3 odpowiedzi)

jakie macie drzwi wejściowe do domu? Ja bardzo długo szukałam dobrych drzwi pasujących do domu...

drzwi wewnętrzne. białe? (51 odpowiedzi)

zastanawiam sie czy są "modne" białe drzwi wewnętrzne? w mieszkaniu. jakie są plusy i minusy...

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (136 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....

do góry