Widok
my mamy zabudowę zrobioną przez Indeco i jesteśmy zadowoleni. Zanim zdecydowaliśmy się na Indeco byliśmy w cedepe, komandorze i w Iszafy(czy jakoś tak, mają stoisko w tesco na chełmie) Cedepe wychodziło najdrożej a indeco i komandor na podobnym poziomie cenowym, przy wycenach robionych na ich stoiskach. Jak przyszli do nas projektanci to okazało się, że komandor jednak chce o wiele wyższą cenę niż ta podana na stoisku. Cena indeco praktycznie się nie zmieniła. Już nie pamiętam jaka to była różnica cenowa, ale coś około 800-1200 zł
My juz jestesmy po wizytach projektantów z Komandora i Indeco, jutro jeszcze ma ktos podejsc z Cedepe i wtedy podejmiemy ostateczną decyzje :)
Pan z Komandora bardzo otwarty na negocjacje, pan z Indeco w ogole... ale faktycznie maja niższą cene, jednak patrzac na ' jakosc' obsługi przez projektantów- wielka różnica.
Dzięki za opinie :)
Pan z Komandora bardzo otwarty na negocjacje, pan z Indeco w ogole... ale faktycznie maja niższą cene, jednak patrzac na ' jakosc' obsługi przez projektantów- wielka różnica.
Dzięki za opinie :)
Nulka zobacz, akurat jest na indeco grupon właśnie oglądałam i znalazłam :)
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto/indeco/3379992
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto/indeco/3379992
zdecydowanie komandor, ceny zawsze można niegocjować, a wiem z pewnego źródła (mój mąż jest stolarzem i pracował w dwóch z tych firm), że mają najwyższej jakości materiały, dają gwarancję dożywotnio na prowadnice i inne mechanizmy. My mamy zabudowę z komandora już parę lat i absolutnie nie mogę narzekać. Najgorzej z tych firm wypada indeco, materiały trzymane pod namiotem, nie w budynku, zazwyczaj mają defekty. Ale wybór należy do WAS :)
My mamy Indeco Teściowe Komandor - ponieważ mieliśmy dość kombinowane szafy (3) znacznie taniej wyszło Indeco (podobna cena w Komadorze w bieli). Moim zdaniem jakość w porównaniu do Komadora jest gorsza (widać miejsca klejenia na płytach, ta okleina jest jakby cieńsza - taka jest moja osobista opinia) jednakże moja Teściowa po obejrzeniu stwierdziła że są z dużo większą starannością wykończone niż w Komandorze. Więc co kto woli :) a CEPEDE mnie jakoś nie przekonało - koszmarnie drogie i mało atrakcyjna ekspozycja.
ja mimo wszystko wolałabym dołożyć kase ale kupić komandora, naprawde są to szafy niezniszczalne, tymbardziej że w przedpokoju niekoniecznie sie uważa na meble a w komandorze nic sie nie dzieje, po 10 latach używania żadnych rys, żadnych napraw, nawet jak drzwi z rolek się wysuną (bo dziecko prubuje trzaskać drzwiami przesuwanymi) to bez problemu można te drzwi zpowrotem wsadzić w prowadnice. a do tego ani jedna śrubka się nie poluzowała czy nie odkeciła
a ja nie polecam komandora, mamy szafe w zabudowie. Za szafe daliśmy 5 tys a taki badziew zrobili że szkoda gadać. Niestety przy montażu był tylko mąż, a ja byłam za granicą. Jak wróciłam to ręce mi opadły... Wszystko zrobione na odpierdziel, listwy podocinane na szybko (na końcach nie równe, postrzępione) Szyny tak samo. Te włochate paski przyklejone na jakiś słaby klej (po miesiącu się odkleiły). A tam gdzie nie równo docieli listwy na łączeniu przy suficie było 0,5cm przerwy to przykleilii znaczek komandora hehehe porażka). Wszystko widać gołym okiem.
Nigdy nie widziałam takiego g.wna za taką kasę
Nigdy nie widziałam takiego g.wna za taką kasę
Ja też zamówiłam w indeco w tesco na chełmie i jestem zadowolona. Najpierw miałam stolarza z ulotki, który nabazgrolił coś na kartce i bez liczenia wypalił cenę 3500 bez faktury z zaliczką 2500 (masakra). Pan z komandora rysował i liczył na komputerze i wyszło 3780. Pan z indeco wykonał szkic na komputerze i wycenił z darmowym montażem na 3240 z czego jeszcze urwałam 40 zł do równego rachunku ;-).
jak dla mnie indeco (polecam od: http://parkiety-panele-drzwi.pl/ ). komandor tez jest okay ale porównując oba systemy obstawiam ten pierwszy. cedepe nie znam wiec sie nie wypowiadam :)
o znalazłam wątek w którym miałam napisać po montażu a wiec jestem bardzo zadowolona z szafy z wyglądu i funkcjonalności z resztą sama wybierałam układ półek i jest ok ,a co do samej roboty to pan który robił od razu po sobie sprzątał ,więc czysta robota ,cena tez nie była jakaś wygórowana ,termin od złożenia zamówienia do montażu równe 3 tyg ,tak jak było ustalone wiec mogę polecić Indeco .