Widok

Komandorskie Wzgórze- proszę o opinie

Oksywie Inwestycje i deweloperzy Komandorskie Wzgórze Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę o Wasze opinie na temat osiedla Komandorskie Wzgórze w Gdyni na Oksywiu- jeśli ktoś z was tam mieszka to powiedzcie jaki jest tam standard mieszkań, poziom skomunikowania z resztą miasta, czy w pobliżu są korki? Jak wygląda wysokość opłat (czynsz) - czy są wysokie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a byc moze kiedys zrobia ta obiecywana kolejke do otniska w babich dolach to zyskasz przystanek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest bezpiecznie, ale generalnie wszędzie znajdziesz nieciekawe sąsiedztwo. KW położone jest wśród starych bloków i bywa różnie. Choć ja mieszkam na Oksywiu od dziecka i nigdy nic mi się nie przytrafiło przykrego.
Co do czynszu to podałam Ci przy dwóch osobach, ale wydaje mi się że nie ma to większego znaczenia bo wszystko liczone jest od powierzchni mieszkania (udziału w nieruchomości wspólnej) a nie od il osób. Oczywiście c.o. czy c.w jest liczone od indywidualnego zużycia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja z kolei też mam tam znajomych i oni za 78 mkw płacą teraz w zimie prawie 780 zł czynszu na dwie osoby. A ja mieszkam na Morskim i przy takim samym metrażu płacę połowę mniej. A dodam jeszcze że różnica w cenie też była spora my nie musieliśmy płacić za balkon i to spory a na KM trzeba. Jeśli chodzi o dojazd to pewnie w godzinach szczytu wszędzie są korki tyle,że my z Morskiego możemy jeszcze zjechać do Chyloni a z KM jest jedna droga.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
oj tak tzreba się liczyć z korkami a bywają nawet ok 20 min samochodem aby dojechać z bosmańskiej do estakady. Najluźniej jest w okresie letnim i w czasie ferii zimowych...Ale teraz to już chyba wszedzie są korki. Obawiam się, że jak nabudują wiecej osiedli a nie dobuduja ulic to może kiedyś być cieżka sprawa i cała polska pewnego razu stanie na amen...

Nie oszukujmy się invest komfort nie jest tanim deweloperem...
no tak..czego jak czego ale sasiedztwa iwonki bym nie zniósł..dobrze, że odeszła z Oksywia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no zgodzę się z xxx i kajagdynia. Ale mieszkając w mieście to w większości dzielnić trzeba liczyć się z korkami... :(
Ale nie przesadzajmy że z KM jest tylko jedna droga :) zawsze są jakieś alternatywy. Żeby nie stać na odcinku Bosmańska-Estakada (a korki tworzą się od ok 15 jak AMW i Stocznia kończą pracę) można jeździć uliczkami przy domach jednordzinnych. W tym samym czasie jadąc z Morskiego można utknąć na Hutniczej i potem na przejeździe kolejowym.
Ale nie ma co się spierać. Na Morskim jest taniej, może to ze względu też na gminę. Ponadto w czynszu to się odczuje - niższe podatki, opłaty za wodę, ścieki itp itd.
Zawsze można się doszukać plusów i minusów każdej lokalizacji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
najwiekszym minusem KW jest to, ze mieszka tam iwonka140...bez niej byłoby tam piekniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
co się ktoś uwziął na tą "iwonke"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
O co chodzi z tą iwonką, kim ona jest?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
sama jestem ciekawa :) bo nie wiem o co chodzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przecież Ty bartek nie mieszkasz z iwonką
Ciekawe, że najwięcej wiedzą zawsze osoby nie związane bezpośrednio z tematem. Ja mam tam mieszkanie 53 m.
Ceny zakupu mieszkań na KM w Invest Komfort nie odbiegają bardzo od innych inwestycji w pobliżu. Trzeba tylko trochę się potargować, obniżają całkiem niezłe sumki. Jeśli ktoś nie ma parcia na Gdynię to oczywiście może kupić na Morskim z tym że wtedy będzie mieszkał w powiecie puckim (auto GPU, urzędy w Kosakowie i Pucku).
Każdy budynek na KM ma własną wspólnotę mieszkaniową i to one ustalają niektóre składniki czynszu (np. fundusz remontowy, dodatkowe oświetlenie, ogrodnik itp). W moim budynku czynsz za 53 m wynosi ok 320 zł z ryczałtem za ogrzewanie (rozliczenie raz w roku, może być + może -) plus wg licznika woda zimna i ciepła oraz prąd.
Ogólne wrażenia: osiedle oświetlone, monitorowane i jako tako strzeżone, miejsc parkingowych nie brakuje, dojazd mało kłopotliwy, boisko, kort, plac zabaw, fontanna, sklepy i bank na miejscu. Klatki schodowe przestronne, winda w każdym bloku. Dużo młodych mieszkańców z dziećmi.
Urok osiedla widoczny oczywiście poza zimą.

Adam
Uważam podobnie jak Pan Adam. Zamieszkuje również mieszkanie ok 55m2 i mój czynsz nigdy nie przekroczył 500! złotych. Latem ok 300, zimą ok 400zł. Codziennie rano dojeżdżam autobusem do centrum - zajmuję mi to ok 15 min i nigdy nie stoję w uciążliwym korku. Sąsiadów nie słyszę - może są bardzo cicho, bo ściany jak wszędzie są cienkie ( z cegły pełnej już się nie buduje). Miejsc parkingowych pod dostatkiem. Osiedle jest dość rozbudowane ale mimo to nie jest klaustrofobicznie. Jest przestrzeń, dużo zieleni, kort tenisowy, boisko do koszykówki i latem jest to całkiem słonecznie.
Owszem nie mieszkam na KM, ale moje wiadomości są z pierwszej ręki jeśli chodzi o czynsz. Moim znajomi nic nie wiedzę o ryczałcie na ogrzewanie a rachunki za to mają ogromne. Oczywiście w zimie. Oni też są zadowoleni. Osobiście sama do nich często jeżdżę autobusem inie narzekam bardzo dobra komunikacja. Szkoda tylko, że będą mieli z każdej strony bloki. A widoku n aterminal kontenerowy pozazdrościć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moim znajomi nic nie wiedzę o ryczałcie na ogrzewanie a rachunki za to mają ogromne.

Może źle to określiłem. W moim bloku płacimy zaliczki w równej wysokości (ok. 110 zł dla mojego mieszkania) każdego miesiąca przez cały rok, a raz w roku jest rozliczenie i wtedy wychodzi ile trzeba dopłacić lub jest nadpłaty. W 2010 r. miałem kilkaset złociszy nadpłaty. Ale to już zależy od tego jak kto lubi ciepełko. Może inne wspólnoty rozliczają ogrzewanie inaczej.
Dodam jeszcze jedno. Jakość wykonania mieszkań jest całkiem niezła.
http://stalmeb2.newnetwork.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=12
Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jezeli przemawia za panem zazdrosc to wspolczuje;
-nie jest ciasno
-budowa trwa bo powstaja nowe bloki
-nie ma pustosnanow,w obecnie budowanych dwoch budynkach 75%mieszkan sprzedano w innych oddanych do uzytku nie ma juz zadnego,wystarczy sprawdzic w tabeli mieszkan
-standard stosunkowo wysoki
-jest 5lub6 autobusow w kierunku centrum w promieniu dwoch przystankoworaz dwa jadace ulica Morska
-kosciol czasem w niedziele zadzwoni bez wiekszego halo
Kto co lubi:)
chamidlo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mieszkam na Komandorskim.
Mieszka nam się bardzo dobrze , jest bezpiecznie i czysto .Trzeba pamiętać że nie tylko cena się liczy ale też jakość wykonania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieszkam na Obłużu od 1978 roku :) Wtedy na terenie KW była jednostka samochodowa ;) Chciałam powiedzieć, że jak zobaczyłam ogrom prac przy budowie Komandorskiego Wzgórza, az głowę się złapałam i pomyślałam "ale będzie tłoczno" :) A dziś - przechadzam się tamtędy nieraz na wieczornym spacerze i muszę przyznać - bardzo przyjemna okolica :) Cicho, czysto, fajnie :)
Pozdrowienia od sąsiadów z Benisławskiego :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0