Widok

Komandorskie Wzgórze- proszę o opinie

Oksywie Inwestycje i deweloperzy Komandorskie Wzgórze Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę o Wasze opinie na temat osiedla Komandorskie Wzgórze w Gdyni na Oksywiu- jeśli ktoś z was tam mieszka to powiedzcie jaki jest tam standard mieszkań, poziom skomunikowania z resztą miasta, czy w pobliżu są korki? Jak wygląda wysokość opłat (czynsz) - czy są wysokie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czynsz to nie tajemnica :D Więc każdy Ci powie :)
I tak musisz osobiście zweryfikować każdą głupiotę co Ci tu napiszą :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na razie nie mam możliwości pojechać tam i sprawdzić położenie i komunikację osobiście, dlatego chciałam poznać zdanie osób tam mieszkających na temat "wygody" życia na tym osiedlu.
Kwestii pytania ludzi przez domofon o wysokość ich czynszu nie skomentuję ;)

Gdyby ktoś jeszcze mógł podzielić się swoimi odczuciami i spostrzeżeniami na temat tego osiedla, będę ogromnie wdzięczna:)

Pozdrawiam Gdynian!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co za problem pojechać tam samemu i przez domofon zapytać się
kogoś o czynsz? Przy okazji sprawdzisz przystanki autobusowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14
Cześć:) Dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o komunikację, to mówisz ogólnie i o miejskiej i samochodowej? Bo z tego co słyszałam to samochodem wszędzie jest blisko, ale nie mam pojęcia jak wygląda tam komunikacja miejska- czy są częste połączenia z resztą miasta?

Co do czynszu to jeśli znasz rząd wielkości tych opłat to byłabym wdzięczna za podanie- wiem, że różnice na poszczególnych osiedlach w tych opłatach są mega duże, w jednych płaci się ok 100- 200 zł miesięcznie, a w innych ok 500 zł za małe mieszkanie:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
SOiedle b. dobrze skomunikowane, korków raczej nie ma, standard dosyć wysoki. Mieszkania w zakupie dosyć drogie, a późniejsze czynsze (płacisz za ochronę, ogrodnika, utrzymanie garażu itp.) też nie należą do najniższych. Wg. mnie nie jest to propozycja dla osób poszukujących ekonomicznego rozwiązania. Obok znajduje się kościół i jak włączy te swoje bimbały, to może trochę denerwować.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8