Widok
Kład, impreza jak wesele, wszyscy w nowych ciuchach, pełny Kościół, pozapraszane wszystkie c*otki, dzieciaki z oczekiwaniami jakby byli najważniejsi na świecie, sr*czka matek, szczególnie dziewczynek, żeby były najpiękniejsze, ogólny pitolec. I naraz afera o pięć dych na Kościół (którego jesteście cząstką). To właśnie jest obłuda. 3 dzieci mam i nigdy nie słyszałem żeby ksiądz warunkował udzielenie sakramentu komunii jakąkolwiek wpłatą. Albo piszą to ludzie, którzy są nie w temacie albo tacy, którzy w/g swoich przekonań nie powinni swoich dzieci narażać na takie sytuacje. Takie wpisy są absolutnie nie katolickie. Więc po co to wszystko? Na pokaz? Dla dziadków? dla kogo? po co?. Jakbym był księdzem i czytał ten syf, to zastanowiłbym się nad sensem mojej pracy.
Ludzie wy szacunku nie macie do księdza kościoła. Nie wiem po co dajecie dzieci do komunii. Żal wam d*pę ściska dać 40zł na kościół to nie dla księdza tylko kościół. Księża dostają kwiaty. Weźcie się zastanówcie bo logicznie nie myślicie. Jesteście bezczelni A w kościele raz do roku zachowujecie się skandalicznie nie macie szacunku do miejsca.
już Ci Tami odpowiadam,dlatego że nie wskakuje się do szamba ,bo człowiek w miarę wykształcony i osadzony w wartościach,zdaje sobie sprawę co może go tam czekać.
Zdając sobie sprawę jacy ludzie garną sie do belwederów,poczytam naleje szklaneczkę single malt i porozmyślam.
aha-do seminarium też nie idziemy choć moglibyśmy dostawać prezenty i nie tylko,sam mam święte dzieci w rodzinie żyja na plebani prawie jak swoje...
Zdając sobie sprawę jacy ludzie garną sie do belwederów,poczytam naleje szklaneczkę single malt i porozmyślam.
aha-do seminarium też nie idziemy choć moglibyśmy dostawać prezenty i nie tylko,sam mam święte dzieci w rodzinie żyja na plebani prawie jak swoje...
a kto dał prawo oceny i często wyzywania owieczek zwykłemu klesze?
to przeciez polska tradycja!
tadek sobie radek z toronto chyba najlepszym przykładem!?
już nawet nie wspomnę o rzeszach tych bidulków po seminarium jak synek bufetowej z brzeszcz,którzy zachęceni przez niesprawność intelektualną swoich rodziców i przełożonych staja się międlarami i innymi grzybami!
ETYKA i KK to są dwie rzeczy które nigdy się nie zejdą w jednym punkcie...
HOUGH
to przeciez polska tradycja!
tadek sobie radek z toronto chyba najlepszym przykładem!?
już nawet nie wspomnę o rzeszach tych bidulków po seminarium jak synek bufetowej z brzeszcz,którzy zachęceni przez niesprawność intelektualną swoich rodziców i przełożonych staja się międlarami i innymi grzybami!
ETYKA i KK to są dwie rzeczy które nigdy się nie zejdą w jednym punkcie...
HOUGH