Widok

Komunijny problem :)

Dziewczyny,
Potrzebuję porady w sprawie prezentów na komunię. Idziemy na dwa przyjęcia : do kuzynki i mojego chrześniaka.
Przy czym tak, dla dziewczynki hm... wszystko wchodzi w grę a dla chłopca - zabawki, niecodzienne atrakcje (takie jak np. wyjście do Loppy's World).
Z góry serdecznie dziękuję za każdą podpowiedź, pomysł :)

ps. z pewnych względów kaska w kopercie nie wchodzi w grę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wyjście na plac zabaw prezentem na komunie zwłaszcza dla chrześniaka to zły pomysł!.Zabawki co niby klocki na komunie!!No chyba że masz na prezent 50 zł przeznaczone to radze nigdzie nie iść!!!!!!!!!!!Kupić aparat fotograficzny,rower,albo jakoś wypasioną hulajnoge!!!!!!!!!!!1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 20
Czy ja napisałam, że mam przeznaczone 50 zł na prezent ?
Rodzice nie chodzą z młodym nigdzie (kino, teatr, basen, płatne place zabaw) , więc od takich (dla niego) super wyjść jest ciocia tzn. ja .
Rolki już mu kupiłam, hulajnogę też kupiłam, rower ma...
W nosie mam co pomyślą rodzice (wiadomo kaska się przyda, no bo ba... zwróci się komunia) ale ja uważam że to, ma być prezent dla DZIECKA, i to DZIECKO ma być zadowolone :-)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
"kupić aparat fotograficzny,rower,albo jakoś wypasioną hulajnoge!!!!!!!!!!"

Monika chyba cie pogięło .. taki tekst z tyloma wykrzyknikami..

każdy kupuje takie prezenty jakie sa w jego budżecie
i od kiedy jest taki obowiazek ze trzeba dawać od razu na komunie takie wypasione prezenty

jak ktos ma duuużo kaski to owszem mozna czemu nie ;) ale żeby od razu nome z tego robić

ludzie wyluzujcie troszke bo sami sie nakrecacie...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Aparat fotograficzny 300 zł,rower 400 zł hulajnoga 150 zł,to nie są wyposione prezenty!N a plac zabaw to go zabierz w urodziny!!!!!Wyposiony prezent np laptop!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 15
https://www.ministerstwogadzetow.com/
moze tu wpadniesz na jakis pomysł

monika0751 jestes przybita jak paczka gwozdzi!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dla dziewczynki coś z biżuterii...nie musi być złota, srebrna też jest piękna, a np. kolczyki mogą być pamiątką na całe życie.

dla chłopca może wyjście na jakiś mecz, niekoniecznie piłkarski, ale np. żużel. Mam syna w tym wieku i wiem, ze taki prezent byłby super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gwożdzie w paczce nie są przybite!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
O losie znowu jakaś wojna...

Może powinnas sama zapytać chrześniaka co chciałby otzymać:)
Teraz jest mase pomysłów na prezenty,ale jeśli kupisz mu coś sama bez konsultacji z chrześniakiem i okaże się,że nie jest zadowolony?Badz np ktoś z rodziny kupi mu ten sam prezent co Ty?poradz sie rodzicow chrzesniaka badz samego chrzesniaka,bo jak mowisz pieniązkow nie chcesz dac,i to zrozumiale bo o prezent ma byc dla dziecka,to dziecko ma się cieszyc nie rodzice:)
monika, ja myślałam, że ty żartujesz, ale ty na poważnie??? szkoda mi Ciebie
Wstyd się pokazywać z takim prezentem za 50 zł??? No sory, ale to nie jakiś plebiscyt na bogatych krewnych tylko komunia! Święta na dodatek!

komunia nie jest od dawania prezentów
prezent to tylko dobra wola

A moze zasponsorować małemu jakieś zajęcia np. judo albo basen?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
a moze dla chrzesniaka jakis fajny zegarek albo mp4 czy cos w tym stylu plus wlasnie jakies wyjscie do aquaparku dla calej rodzinki zeby z nim poszli albo do zoo czy cos w tym stylu tyle, ze uwazam, ze nie powinien to byc jedyny i glowny prezent wkoncu to chrzesniak i choc jedna rzecz taka dla niego powinna byc nie musi byc tez mega droga ale jakas fajna z pomyslem. moze byc srebrny obrazek z grawerem np.
a dla dziewczynki to moze byc wszystko, np wlasnie hulajnoga, bizuteria, ale tez chyba bym wolala kolczyki niz pierscionek czy branzoletke bo ja dostalam cos takiego na komunie a praktycznie nie nosilam pozniej. moze tez jakis fajny zegarek tylko teraz dzieci maja komórki to malo ktore pewnie nosi zegarek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli jestes głupia jak paczka gwozdzi!!
soooorki autorke watku:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jesli chlopak lubi np. klocki Lego to taki większy zestaw np. Star wars to niestety wydatek 200-300 zł więc całkiem fajny prezent . Dla niektórych nawet zestaw kolckow za 100 zł może być na komunię fajnym , wymarzonym prezentem . Zapytaj chrzesniaka może Ci coś podpowie :-)
dla dziewczynki bransoletka charms albo srebrny łańcuszek p. z serduszkiem albo kamieniami Svarowskiego - śliczne są i nie tak drogie .
buhaha rower za 400 zł - to chyba jednorazówka - porządny za 1000 w górę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
beti dla jednych duży wydatek to rower za 400 dla drugich za 6000 , Tobie napewno nie dałabym ani 1 złotówki ...za takie podejście do sprawy ..najpierw zarób a pózniej kup co chcesz ..nawet mieszkanie chrzesniakowi na komunę , nikt Ci nie broni ..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
niektorym z was zycie nie dalo jeszcze o sobie znac,sodówka w glowie.....
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny, ale bez takich ... Każdy daje ile może :) Ja wychodzę z założenia, że to jest ważne wydarzenie w życiu DZIECKA, i to ONO ma być w tym dniu NAJWAŻNIEJSZE :)

Pytałam chrześniaka, ale odpowiedział że prezenty od cioci zawsze są fajne i pewnie coś fajnego dostanie, obojętnie co :) I tyle w temacie.
Z rodzicami jak rozmawiałam, to usłyszałam ,,że no wiesz przydało by się kupić nową/wymienić ... i tu masa rzeczy nie dla małego''.
No właśnie chciałam coś fajnego/praktycznego i taki dodatek dla młodego (w postaci pakietu wejściówek do kina/basen/plac zabaw?) - taki właśnie prezent tylko dla Niego :)
Uwielbia klocki Lego, Garaże Wadera?
Zazwyczaj młody dostaje kasiorkę, bo u rodziców krucho, ale podejrzewam że nic z tego nie trafia do Młodego, bo są ważniejsze wydatki. Ja zawsze jak taki uparty osioł kupuję zabawki+ubrania coś takiego tylko dla Niego.

Dzięki za pomysł z tymi zajęciami judo :)
No właśnie te klocki Lego SW mogły by być radochą dla Młodego :) Dzięki :)

A dla dziewczynki właśnie myślałam o kolczykach z białego złota :) Bo ze złotymi łańcuszkami, branzoletkami różnie bywa, a wydaje mi się że mania kolczyków zawsze jest na czasie...
Dzięki za :
dla dziewczynki bransoletka charms albo srebrny łańcuszek p. z serduszkiem albo kamieniami Svarowskiego - śliczne są i nie tak drogie
sa jeszcze ciekawe zestawy - chemik itp,
klocki tematyczne czy technics
bilet na gokarty,
zegarek to tez fajna pamiatka
gitara elektryczna ;)
sprzet muzyczny do pokoju czy przenosny, tablet
wieczne pióro tematyczne (ja mam watermana harley-davidsona)

dla dziewczynki bizuteria, pozytywkan z krysztalami svar.
jakies ciuchy np z idolem/ulubionymi postaciami,
Uważam,że jeśli rodzice są rozsądni warto porozmawiać co dziecko chciało by dostać,z czego się ucieszy a co zarazem będzie pamiątką na dłużej.

Ja po takich uzgodnieniach kupiłam aparat foto plus śliczny srebrny obrazek z wizerunkiem Pana Jezusa.
do góry