Widok
Końcówka ciąży- złe wyniki krwi- która miała???
Zelaza nie biorę.
W ogóle witamin dla ciężarnych nie brałam za bardzo- mam problemy z żoładkiem- i potem odbijało sie czym innym;/Dlatego starałam się nadrabiać jedząc wartościowo- jak widać- nie do końca to pomogło;/
Położna mnie nastraszyła, że jak się ni epoprawi- nie wiem jak , w ciągu 8 dni?!- to będą mi robili transfuzje krwi, czy coś w tym ordzaju, nie dosłyszałam, bo już dośc miałam.
Nie stresuję się aż tak bardzo, ale boję się o powikłania poporodowe- pokarm, itd.
W ogóle witamin dla ciężarnych nie brałam za bardzo- mam problemy z żoładkiem- i potem odbijało sie czym innym;/Dlatego starałam się nadrabiać jedząc wartościowo- jak widać- nie do końca to pomogło;/
Położna mnie nastraszyła, że jak się ni epoprawi- nie wiem jak , w ciągu 8 dni?!- to będą mi robili transfuzje krwi, czy coś w tym ordzaju, nie dosłyszałam, bo już dośc miałam.
Nie stresuję się aż tak bardzo, ale boję się o powikłania poporodowe- pokarm, itd.
Ja miałam takie właśnie wyniki ja Ty. Urodziłam normalnie, dziecku nic nie jest. Zaraz po porodzie pobrano mi krew i podano żelazo w kroplówce. Dziewczynie co urodziła w podobnym czasie jak ja chcieli robić transfuzję krwi i się nie zgodziła. Dostała jak ja żelazo i było ok. Mi gin wiecznie powtarzała, że mam jeść czerwone mięso i pić sok z buraków !
normy parametrow krwi na kobiet ciezarnych sa inne wiec nie sugeruj sie strzalkami pokazanymi na wynikach. lepiej skonsultowac sie z lekarzem.
jesli zaraz po porodzie bedziesz miala duzo bardziej obnizona ilosc czerwonych krwinek, wtedy najwyzej zrobia ci transuzje, ale to na parwde w skrajnym przypadku.
ginekolodzy znaja normy dla kobie ciezarnych dlatego warto skonsultowac sie najpierw ze swoim lek. prowadzacym :)
jesli zaraz po porodzie bedziesz miala duzo bardziej obnizona ilosc czerwonych krwinek, wtedy najwyzej zrobia ci transuzje, ale to na parwde w skrajnym przypadku.
ginekolodzy znaja normy dla kobie ciezarnych dlatego warto skonsultowac sie najpierw ze swoim lek. prowadzacym :)
Generalnie nie ma sie czym martwic, jesli np nie robi Ci sie slabo, ani nie masz innych objawow. W ciaży, zwlaszcza pod koniec czesty jest niedobor zelaza, a jeszcze te wyniki zamiza to, ze jest sie bardziej nawodnionym i obrzeknietym. Wiadomo, ze jak wiecej wody, to krew sie bardziej rozciencza.
Jesli nie bedzie w czasie porodu jakiegos nadmiernego krwawienia i po nie bedziesz miala objawow anemii ani wyjatkowo slabych wynikow, to zadnej transfuzji nikt Ci nie bedzie robil. Skocz do apteki i kup zelazo najwyzej, jest bez recepty i na pewno nie zaszkodzi ;)
Jesli nie bedzie w czasie porodu jakiegos nadmiernego krwawienia i po nie bedziesz miala objawow anemii ani wyjatkowo slabych wynikow, to zadnej transfuzji nikt Ci nie bedzie robil. Skocz do apteki i kup zelazo najwyzej, jest bez recepty i na pewno nie zaszkodzi ;)
Aniu co prawda ja jeszcze mam sporo czasu do rozwiązania ale powiem ci że też bardzo mi spadla mdz in hemoglobina i moja gin powiedziala żeby przyjmować witaminy dla kobiet w ciąży. Piszesz że miałaś problemy żołądkowe ja też w ostatnim czasie to miałam po witaminach ale teraz biorę Prenatal tylko muszę się najeść bo inaczej żołądek strajkuje nawet przez kilka dni. Polecam witaminy elevit w krótkim czasie poprawiają wyniki i są delikatne dla żółądka.
Trzymaj się cieplutko:)
Trzymaj się cieplutko:)