Widok

Koronawirus a wyjazd do sanatorium

Sobieszewo Koronawirus Temat dostępny też na forum:
Witam. Chciałbym poznać opinie ludzi wyjeżdżających do sanatorium w trakcie rozprzestrzeniającej się epidemii koronawirusa. Zaznaczam,że nie jestem osobą bojąca się ale zaczyna mnie to trochę przerażać.....tym bardziej ze zbliża się termin mojego wyjazdu do Almy. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jadę do ciechocinka

Pisze się oświadczenie, że ze względu na koronawirus rezygnuje się z wyjazdu i prosi o wyznaczenie innego terminu. Nie będzie żadnych konsekwencji- tak zapewniało kilka pań pracujących w placówce. W poniedziałek macie możliwość się sami przekonać.
Mnie nie moga przesunąć bo do konca kwietnia mam rentę musze czekać na komisje lekarska moze Lekarz orzecznik da mi następne skierowanie
Ja też zrezygnowałam. :-(
Tzn. Napisałam do ZUS z prośbą o przesunięcie terminu. Nie wiem czy się uda ,bo tylko do 20 - go maja mam świadczenie rehabilitacyjne :-( A nie wiem ,czy przedłużą :-( Niestety mogę mieć tylko niektóre zabiegi, więc na moim terenie bardzo trudno na taką rehabilitację się dostać I może być tak, że zostanę bez niej :-( , ale ryzyko jest zbyt duże.
Widać po wpisach że większość jedzie do Almy nie patrząc na zagrożenie zarazania się koronawirusem później beda żałować że pojechali zawsze można pójść do zusu i przełożyć na inny termin lub zrezygnować a nie pchać się w takie piekło?????

Proszę sie udac na 11Listopada 15a na pierwsze pietro do pokoju 138 i trzeba miec zrobione xero skierowania do sanatorium i napisane pismo ze rezygnuje z wyjazdu z powodu zagrożenia koronowirusem. Trzeba jechac i zlozyc pozdrawiam
Słuszna racja tylko w domu bezpiecznie ja właśnie złożyłam rezygnację z wyjazdu do Almy moje zdrowie ważniejsze w pozniejszym terminie pojadę jak mi lekarz orzecznik wyślę jak będę na komisji lekarskiej życzę wszystkim duzo zdrówka uważajcie na siebie
Siedzieć w domu ! Nie przemieszczać się w dużych skupiskać ludzi, a tym bardziej w sanatorium . Ryzyko za duże dla wszystkich.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na rehabilitację nie czeka się 3 lata. Jestem w Almie i nie radzę tu przyjeżdżać w sytuacji jaka się rozwija z wirusem bo zostaniecie tu na zawsze
Wszyscy czekalismy na wyjazd ale wole zrezygnowac i byc zdrowa niz tam przechodzic kwaratanne pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przypuszczam ze osoby które pojada to zamiast rehabilitacji będą zmuszeni przechodzić kwarantanne.......wystarczy tylko jedna osoba która źle się poczuje.......a dalej to już wiadomo co będzie...Pozdrawiam
Znalazłam taki artykuł:
https://pomorska.pl/masz-skierowanie-do-sanatorium-ale-nie-chcesz-ryzykowac-wyjazdu-mozesz-zrezygnowac-12032020/ar/c1-14848757
Jutro rezygnuję :-(
Strasznie jestem przybita, tak bardzo czekałam :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie czytam ;-)
Pan napisał ( cytuję) : ,,Prosze mi napisac gdzie mam sie udac aby zrezygnowac z wyjazdu mam na 11listopada do kogo mam sie tam udac bo infolnia caly czas zajęta"
Nigdzie nie padło, że to nazwa ulicy :-)
Ale ok. Skoro to adres ...
Najlepiej zadzwonić na numer podany na skierowaniu, albo iść do ZUS w miejscu zamieszkania.

Chodzilo o moja mamę

Kobieta nie czyta tego co Pan napisal ja tez rezygnuje i tez mam termin wyjazdu 18.03 wole w domu posiedziec niz mam pozniej miec kwaranntane w Almie pozdrawiam

Kobieto!adres na 11 listopada (nazwa ulicy)w warszawie a termin na 18 03.

Na 11go listopada??? Człowieku! Do tej pory będzie już po epidemii! Nikt nie wycofa Ci sanatorium z takim wyprzedzeniem. W każdym razie, na swoim skierowaniu masz podany telefon i adres gdzie masz się zgłosić, żeby zrezygnować

Ja wysyłam maila z rezygnacja-osobiście nawet nie mam zamiaru iść w ten tłok.Osoba z która rozmawiałem to Pani Anna Jaczewska z wydziału orzecznictwa i prewencji i od tej Pani otrzymałem informacje ze nie będzie żadnych konsekwencji.Szkoły,teatry itp pozamykali a nas do sanatorium chcą wysyłać..........

Ja jutro udam sie do zusu i zrezygnuje z wyjazdu nie zostawie mojej samej jak by mnie tam zatrzymali na dluzej juz nie jest pierwszej młodości pozdrawiam i dzieki za wiadomosci