Widok

Kościół - Bojano

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś ma namiar na kościół w Bojanie? Czy ktoś miał tam ślub? Jak wygląda sprawa strojenia kościoła?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć
ja jestem z Bojana co prawda nie mialam tu ślubu tylko u męża w mieście ale musze ci powiedzieć że nasz kościółek jest z klimatem
proponuję się wybrać nr tel.676-03-20
mamy przyjemnego proboszcza
a dlaczego tu ślub?
image

Dzięki za namiary. Będę miała wesele w Magnacie i jak załatwiałam tam sale zobaczyłam tam ten kościółek, który od razu mnie urzekł. Co prawda nie wiem jak jest w środku, ale taki kościółek stojący w polu to jest coś:)
Czesc Aniuzzz mam pytanie kiedy masz slub w Magnacie? Pytam bo tez tam mamy :)

anulaimage
zabka a Ty kiedy masz ślub?

Czesc Aniuzzz my mamy 7lipca :) a wy? Moze w tym samym czasie :) ???

anulaimage
Ja mam 8 września

Czy wiesz może jakie są tam godziny urzędowania? Chciałam podjechać tam w niedziele, ale są msze i nie wiem czy uda mi się porozmawiać z proboszczem. A chodzi mi narazie o zaklepanie terminu.
Ślub możesz zawszec w parafi swojej lub męża.

Jesli chcesz gdzie indziej, to musisz mieć zgodę proboszcza twojej parafi lub męża i jeszcze zgodę proboszcza parafii gdzie ma być zawierany slub.

image
nie "zawszeć" tylko "zawrzeć"

przepraszam
o matko, ale mi wyszło..........

image
Heh. Nawet nie zwróciłam uwagi na Twoje "zawszeć" :)
Wiem. Ale żeby dostać pozwolenie ze swojej parafii muszę podać w jakiej chcę mieć. Więc najpierw muszę zaklepać sobie termin w jakimś kościółku a potem wziąć pozwolenie. Ponieważ mój kościół się buduje od 20 lat, nie podoba mi się bo nie jest wykończony tylko betonowy dlatego szukam innej parafii...
Sprawdz tu, są namiary
http://www.diecezja.gda.pl/modules.php?name=Kuria&op=Parafie&dek=35

hehhe czyżbys była z okolic Brętowa, odkąd pamiętam moja parafia jest w budowie i wygląda, no cóż..
jak stamtąd to proboszcz bez problemu daje pozwolenia na slub w innej parafii

image
Dzięki za namiary. Nie jestem z Brętowa.
aniazzz i jak załatwiłaś coś w Bojanie
wiesz a ja jestem ciekawa jak tam w Magnacie wszyscy mówią że fajnie
ja jeszcze nie miałam okazji tam się bawić
image

aniu, w bojanie napewno będzie ok. proboszcz jest naszym znajomym księdzem, był kiedyś wikarym w mojej parafii i jest fajnym gościem. to ks. mirosław burzan. także mamy w magnacie. nie planujemy mszy w bojanie tylko dlatego, że mamy zamiar zaprosic dużo gości tylko do kościoła, a w mojej rodzinnej parafii jest to dużo prościej organizacyjnie, w końcu nie wszyscy mają samochody. poza tym względy sentymentalne odgrywają tu bardzo dużą rolę. myślę, ze nie bedziesz miała zadnych problemów. pozdrawiam i cieszę sie, ze udało Ci się przełozyc termin:)

image
image
ferrari mieszkasz gdzieś w okolicach Bojana
image

nie. wręcz przeciwnie. mieszkam w gdańsku na przeróbce. pozdr

image
image
Mam zaklepany termin w Gwieździe Morza w Sopocie, ze względu na znajomych. No ale teraz się zastanawiam czy jednak nie Bojano. Ponieważ ja jestem z Gdańska i mam dużo gości przyjezdnych, więc prościej by było zabrać wszytskich do autokaru, bo pewnie będą tacy co będą chcieli samochód pod blokiem zostawić. I tak sobie myslę, że komu ze znajomych będzie zależało to do Bojana jakoś trafią:)
Wesele w Magnacie mam 08.09.2007

to może przyję na spacer dobaczyć jak wyglądasz:)

a wiesz ja wynajełam autokar bo z kościoła do sali było kawałek i wiesz ile osób jechało? aż 2 hahah

ubaw był po pachy nie wiem jak ci ludzie dojechali każy każdego jakoś wzioł jedni z ksiedzem jechali no jakoś tak wiec się zastanów
teraz do bojana autobus miejski jeździ 191 wiec jak komuś bedzie zależało to wydaje mi się ze dotrze

pozdrawiam
image

k@juta a Ty kiedy masz ślub?
Co do autokaru muszę mieć koniecznie, bo u mnie cała rodzinka przyjezdna, więc jak ktoś się nie zabierze z kimś to lipa....

Ach się zakręciłam.... k@juta przecież Ty juz po ślubie...

ja wiem tylko że u nas tak śmiesznie wyszło
ja miałam ślub 7.10.2006:)
a mieszkam jakieś 100m od magnata:)
i się zastanawiam jak tam jest co weekend widzę tam śluby wiec chyba jest to fajne miejsce, a poza ślubami widzaiłam że ludzie orgamnizuja jakieś zjazdy sylwestry andrzejki

jak coś tam się nowego Ci wyklaruje to pisz:)
pozdrawiam
image

Inne tematy z forum Bojano

Nowy Sołtys (76 odpowiedzi)

Czytam i nie wierzę. Nowy Sołtys to zrobił nowy Sołtys tamto wsparł. Można można. A stary sołtys....

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (6 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

do góry