Widok

Kościół Św. Brygidy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Forumek miała może wesele w św. Brygidzie? Jeśli tak, będę wdzięczna za opinie i informacje ile kosztuje tam ślub, czy są problemy ze strony księży jeśli nie jest się z parafii i czy wcześnie można się zapisać na konkretny termin :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bralam tam ale 4 latat temu w tym roku bierze moj szwagier:) i za Slub proboszcz Głódz powiedzial no tak 300-500 zl - masza jest sliczna -Mi slubu udzielał Ks., Krzysztof Czaja ale teraz go nie ma i nawet jak sie go poprosi to nie chce ze wzgledy na Proboszcza bo jest bardzo niesympatyczny ( to potwierdza moj szwagier)-Spisywli protokół slubny chyba 2 godziny bo najpierw kazal wejsc intersantom a im na koncu bo to dlugo trwa- a ja mieli wchodzic to wypalil tekstem moze przelozymy to na jutro ( a oni czekali 1,5 godz w kolejce);/i nawet szwagierce nie pozwolil do toalety wyjsc heheh

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurcze... co ci proboszcze w Gdańsku tacy niemili... =/ w Mariackim podobno też za sympatycznie nie jest... =/

Agnieszko nie rozumiem w czym problem ... ja jestem z parafii Św. Brygidy i nie miałam żadnych problemów (co mnie zaskoczyło).
Ksiądz Tadeusz (aktualny administrator) jest bardzo sympatyczny. Ślub biorę w trzeciej parafii (czyli nie u siebie i nie u narzeczonego) ze względu na to, że salę mam na wsi i tam chcę wszystko na miejscu pozałatwiac.
Z protokołem nie było najmniejszego problemu. Fakt faktem załatwialiśmy to, jak to opisałaś, między innymi interesantami, ale i tak zajęło nam to nie więcej jak 1,5h.
Nawet Ks. Tadeusz nie chciał od nas żadnych pieniędzy za zapowiedzi, spisanie protokołu czy licencję.
Nawet trochę żałowałam, że nie będziemy ślubowac sobie w mojej macierzystej parafii, gdzie biegałam na lekcje religii, byłam przyjęta, bierzmowana, gdzie śpiewałam w scholi, ale cóż ... tak sobie wymyśliliśmy i koniec :)

url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmmm, ale jak to tam jest kiedy nie jest się z tej parafii?

ja mam w tym kościele i jak na razie wszyystko super .

image

image
Karolcia teraz jest juz ok ten co teraz jest ksiadz:)bo wczesniej byl inny i byll straszny

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
A tak na marginesie mi Brygida towarzyszyla od malenkiego ,chrzest,komunia,bierzmowanie itp:)i bylo super do czasu poki nie przyszedl ten jeden ksiadz na szczescie po krotkim czasie go wysiudali:)bo nawet ludzie na msze nie przychodzili tylko 6 osob na cala parafie;/

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Pójdź do Brygidy i sprawdź czy termin, który Cię interesuje jest wolny,jaka godzina.Powiedz,że nie jesteś z tej parafii ale bardzo byś chciała wziąć tam ślub i co musisz zrobić.Najprawdopodobniej będzie Ci potrzebna zgoda ze swojej parafii lub parafii narzeczonego na ślub w innym kościele i kto będzie załatwiał formalności. Ja tak zrobiłam ale w kościele św. Mikołaja. Jestem ze św. Brygidy i czekam mnie wizyta w kancelarii parafialnej po zgodę na ślub w Mikołaju. Też mam wiele wspomnień z tego kościoła!zastanawiałam się nad ślubem w Brygidzie.To trudna decyzja, ale z narzeczonym chodziliśmy razem na msze św do Mikołaja tam czuje się super.Rewelacyjne kazania,ojcowie.
Też słyszałam, że zmienił się proboszcz w Brygidzie, poprzedniego znam słabo. Zraziłam się do niego jak na mszy za moją mamę totalnie pomylił intencję, a wiem jak zapisywał.Miałam wrażenie że jest albo pijany albo nieprzytomny, msza była jednym wielkim cyrkiem a tak nie powinno być w tak ważnej sprawie. Życzę jak najlepiej tej parafii.Kościół piękny i budzi we mnie wiele miłych wspomnień.
Pozdrawiam:)

image
to moja byla parafia ale nigdy nie wzielabym w niej slubu.

dziękuję za opinie :) jednak zdecydowaliśmy się na ślub w Mariackim, tak jak chcieliśmy od początku, Brygida miała być alternatywą, z której jednak nie skorzystamy :)

mimo, że niaktualne :) też potwierdzam :) od czerwca wszystko się zmieniło, robią porządki po poprzednim mocno niefajnym proboszczu:) Aktualny jest bardzo wesoły, pozytywny, otwarty, stara się odmienic wizerunek parafii :) żadnych problemów z niczym, finansowo też nie powiedział ile... ale jego poprzednik nas uświadomił więc wiedzilismy co i jak :)
image

Kościół Św. Brygidy - aktualne opinie

Witam,
czy ktoś ma aktualne opinie na tema ślubu w św. Brygidzie? Wiem, że Proboszcz jest bardzo miły, ale ktoś mi powiedział, że podobno robią tam problemy jeśli chodzi o zespoły muzyczne z zewnątrz, a ja właśnie taki chcę mieć. Zamierzam porozmawiać z Proboszczem, ale może ktoś z Was wie?
Witam,
my mieliśmy ślub w parafii św. Brygidy 18.06.2011. Co prawda zespołu nie mieliśmy, także w tym nie pomogę, ale ks. Ludwik to cudowny człowiek i myślę, że to kwestia rozmowy. Sama ceremonia ślubu była piękna, ksiądz się zgodził na sypanie kwiatków w drodze do ołtarza, kazanie było również piękne. Ksiądz Ludwik jest super człowiekiem, kościół jest piękny, także nie ma się nad czym zastanawiać. Płaciliśmy 500 zł.
Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewela, bardzo mi pomogłaś, bo już zaczęłam się wahać co do tej parafii :-) Ale chodziło mi właśnie o świeże opinie.
Wielkie dzięki :-) Pozdrawiam!
Miałem przyjemność fotografować ślub 18.08. Muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem samego kościoła jak i Księdza Proboszcza.

Pozdrawiam.
Ja polecam kościół Św. Barbary w gdańsku proboszcz bardzo sympatyczny i z terminami nie ma kłopotu My bierzemy slub 15.09.2012r a termin załatwiliśmy 3 lipca. w Św. Brygidzie byłam po świadectwo chrztu to proboszcz powiedział mi
,,DZIECKO PO CO TY ŚLUB BIERZESZ I TAK ZA ROK BĘDZIE ROZWÓD ZASTANÓW SIĘ NAD TYM!''
Nie wierzę w to co pisze Marzena, proboszczem jest ks. Ludwik a to bardzo miły i ciepły człowiek. Jeszcze raz dodam, że polecam tą Parafię, ma swój klimat:)
Pozdrawiam
A jak spowiedź w św. Brygidzie? Można porozmawiać i nie nasłuchać się mało miłych pogadanek czy wyjść bez rozgrzeszenia?
Oczywiście. Wystarczy nie grzeszyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No tak, nie grzesząc to i po co iść do spowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na filmie videogroszka widać że śluby tam są przepiękne

http://www.youtube.com/watch?v=bKH3XOUre2w
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry