Widok

Kościół św. Anny w Wejherowie

Wejherowo Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie wszystkich,
ponieważ będziemy brali ślub w tym Kościele, a jeszcze nie romawialiśmy o szczegółach, chciałabym wiedzieć jaka jest oprawa muzyczna podczas uroczystości, czy organista ma może jakiś kontakt z kimś kto gra na skrzypcach, czy można dekorować wnętrze i sypać ryż po uroczystości. Bardzo proszę o kontakt wszystkich zorientowanych.

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka,
myśmy mieli ślub w klasztorku tydzień temu :)
Co do organisty, to polecam wziąć kogoś swojego ;) A tak na serio, to nie wiem, czy on ma kontakt z kimś grającym na skrzypcach... Myśmy mieli swoich grajków (kapelę jazzową), więc kłopot z głowy.
Kościół można dekorować, albo można to zlecić siostrze zakrystiance i ona udekoruje kościół :)
No a ryżu niestety sypać nie można - u nas franciszkanin pod koniec Mszy prosił, że jeśli ktoś chce sypać ryżem, niech zrobi to przed wejściem na salę weselną, a nie pod kościołem...

Pozdrawiamy :)

Grałam w 2017 na ślubie : pan Organista jeden z najlepszych na pomorzu : przepiękny tenor. Polecam na 100%
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez bede miala ślub w tym kosciele. jestem ciekawa jak wychodza w nim zdjecia bo wnętrze wydaje się takie ciemne... a ile kosztuje organista i przystrojenie kosciola przez siostrę?
Witaj
Mogę ci zagwarantować że zdjęcia wychodzą i to całkiem fajne mimo tak ciemnego wnętrza wiem to na 100% bo moja siostra miala tam ślub na dadatek zima więc popołudniu było jescze dodatkowo ciemno na dworze ale zdjęcia wyszły bardzo fajne.
Pozdrawiam
Aga:)

mamy ślub w Klasztorze 05.07.08 na godzinę 15,
mamy własną organistkę, kwartet smyczkowy i wokalistkę.
dobrze, że mówicie o ryżu, ostatnio na ślubie siostry narzeczonego została ładnie obsypana (w Kębłowie).
w piątek pojadę i się dowiem, jak opłaty... :)

image

image
dzięki i czekam na info :)
byliśmy jednak teraz w piątek, spisywanie protokołu było świetnym przeżyciem :D Było bardzo miło!
Gdy się zapytałam o opłaty, to rzeczywiście jest "co łaska" :)
Organistę można mieć swojego, księdza swojego (bez problemów!)
Przystroić kościół może siostra zakonna, koszt to około 100 zł a robi to naprawdę pięknie.

Jeśli macie jakieś pytania, to śmiało..;)

image

image
KAsiu a jaki masz kwartet i wokalistke??:) jakis znany mi?? Ala O:)
image
no ba:) Ania R. jako organistka+kwartet smyczkowy i wokal :)
a u Ciebie?

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mozna jakies namiary na organistke kwartet smyczkowy i wokalistkę,?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam kursy weekendowe z nauk przedmałżeńskich (bez poradnictwa rodzinnego), są intensywne i ciekawie prowadzone, jest czas na refleksje, rozmowy, trochę warsztatowe zajęcia, parafia Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy, prowadzone są przez małżeństwa i księdza. termin 23-25 marca i 06-08 kwietnia 2018. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com koszt 180 zł od pary
Jak już chcecie innego organistę to szukajcie faceta. Kobieta śpiewająca w kościele słabo brzmi

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry