Widok

Kościół

dlaczego ksiądz przestał czytać w ogłoszeniach intencje mszy. komu to przeszkadzało. starsi ludzie bez okularów nie maja możliwosci przeczytać na tablicy ogłoszeń. a pozatem przy wychodzeniu z kościoła zrobi się tłok przy drzwiach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

Jak czyta intencje, to w 95% są one dla mnie obce, to znaczy nazwiska nic mi nie mówią, a jeszcze są czasami tylko imiona, a czasami intencja to " w sprawie Bogu wiadomej". Jest jednak strona internetowa, a internet jest w Baninie prawie że powszechny. Ponadto solidna tablica ogłoszeń mogłaby stać tuż przy płocie. Kruchta nie zawsze jest dostępna, a taka tablica przy płocie zawsze. Oczywiście, informacja powinna być dużym drukiem, ale to teraz już żaden problem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

a co powiedział ksiądz na Twoje pytanie dlaczego?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to? Było dzisiaj mówione w kościele, w intencji poprzedniego proboszcza, do tego w intencji córki Anny w dniu jej urodzin, itp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może tak jak w innych parafiach byłby wydawany biuletym z ogłoszeniami duszpasterskimi i nie byloby problemu dla tch ktorych denerwują nic nie mówiace nazwiska .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dlaczego niema Drogi krzyżowej dla dzieci o godz. 15.30 jak do tej pory , przez tyle lat tak bylo ......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie godz. 15.30 dla dzieci była O.K.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak żyje jedyny kościół w którym są czytane intencje. Pytam się po co. Jeśli kogoś interesuje niech przeczyta a nie wszyscy muszą stać i tego słuchać. W żadnym kościele tego nie ma. Zresztą w baninie w kościele jest tak jakoś...jak to w baninie :-(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Parafianin - jak byś chodził do kościoła na msze to byś wiedział, proboszcz mówił na mszy o tym tak więc albo chodź na msze albo słuchaj ze zrozumieniem co ktoś mówi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli nie potraficie wytrzymac 40 minut w kosciele to macie problem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potrafimy, ale to nie oznacza że chce słuchać intencje cały tydzień . Wiele ludzi którzy tu mieszkają nie mają nic zupełnie wspólnego z czytanymi nazwiskami. Są zupełnie obce.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czytanie tych intencji nie trwa nawet 5 minut. Jak Ci to przeszkadza to wyjdz z koscioła. Nikt nikogo nie zmusza. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie może wyjść bo potem jest błogosławieństwo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

W żadnym kościele nie czyta się intencji
Takie jest zarządzenie Biskupa i kropka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

najpierw chcą i mówią na kolędzie żeby nie czytać ogłoszeń, teraz jak nie są czytane to wychodzi że jednak powinny być czytane
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja zawsze lubilam posłuchać ogloszen, ale moge i przeczytac. W kazdym razie na pewno nie wszyszcy na kolędzie mieli takie sugestie odnosnie czytania ogloszen, mysle ze cala rzesza wiernych jednak chcialaby wysluchac tych intencji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy naprawdę nie macie nic lepszego do roboty ponad komentowanie tych durnych wpisów???

Do kościoła do banina to ja chodzę z obowiązku a do kościoła do Żukowa z chęcią . Tam czuć że ten kościół żyje ,aż się chce. Tu jest odpustowo i jakoś tak nijak. No i te intencje czytane nigdzie tak nie jest. A modlitwa za zmarłych na siedząco !!!!!????? Litości !!!!!! Co tu są za zwyczaje dziwne. Nigdzie tak nie ma !!!! Choćby z szacunku do zmarłych byście wstali. Ale widocznie ta wiocha rządzi się własnymi prawami. Jednym słowem ... Banino :-(((((
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja już nie wiem o co tu chodzi... o intencje czy o ogłoszenia? Bo to są dwie różne sprawy. Zdecydujcie się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry