Widok

Kościół

dlaczego ksiądz przestał czytać w ogłoszeniach intencje mszy. komu to przeszkadzało. starsi ludzie bez okularów nie maja możliwosci przeczytać na tablicy ogłoszeń. a pozatem przy wychodzeniu z kościoła zrobi się tłok przy drzwiach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

Z halloween jakoś nie zadziałało...... Dzieciaki robiły "żarty" na takich posesjach gdzie właściciele sobie tego nie życzyli, więc nie trafiłeś z tym argumentem. A jeśli miałbym odmówić księdzu a sworze dzieci to wolałbym księdzu bo mi bynajmniej nie ubrudzi samochodu, klamek czy nie wypuści psa z kojca. Taka różnica
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego? Powinien to działać tak jak z holloween :) poczytaj sobie wątek i wypowiedzi katolików przepełnionych miłością bliźniego ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka prostacka wypowiedź. I takie osoby uważają się za bardzo tolerancyjne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja na liście sie nie znajduje bo co roku mnie nachodzą. Co roku to samo zdziwienie kiedy grzecznie mowie nie. Powinno być tak że na płocie domów które chcą wizyty Pana księdza wystawiona jest zpalona świeca lub inny znak do uzgodnienia z proboszczem. Ja proponuję lampion przed domem. Wtedy pryszczate kolesie w białych sukienkach nie będą przeszkadzać niewiernym. W zeszłym roku wyslannicy czarnego dobijali się do moich drzwi kiedy oddawalem się uciechą cielesnnym. Mężczyźni nie lubią jak im się przeszkadza. Jestem za lampionem w oknie lub na płocie jako sygnał dla pasterza że owieczka jest gotowa na wizytę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie jest tak że pan klecha pcha się wszędzie: dwukrotnie stanowczo ale grzecznie odrzuciłem propozycję odczyniania guseł w moim domu i więcej już się nie pojawił ani pan klecha ani jego pryszczate chłoptasie w białych sukieneczkach - wnioskuję że skrupulatnie prowadzona jest lista miejscowych antychrystów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

A co to za nachodzenie i kolędowanie . Powinno być jak w halołin jest dynia to można wchodzić . A tutaj czarni chodzą gdzie i kiedy chcą. Dwa to to że czarny jest mądry wysyła zwiadowców w postaci ministrantów i to oni zbierają ewentualne niemiłe słowa A on w limuzynie czeka na wieści. Skandal biedne dzieci. Jakby miał tyle odwagi i sam przyszedł to ojjj to bym mu dopiero powiedział ale dzieci wysyłać. Sprytny zabieg duszpasterski.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

A musisz otworzyć drzwi? Musisz dać "kaskę"? W czym masz problem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja słyszałem że kolędowanie trwa do mają. Dużo duszyczek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, jakby ktoś była zainteresowany to kolędy już ksiądz zaczyna 1.12, dobrze że w listopadzie nie zaczął, wciąż się tłumaczy rozmiarem parafii ale nie pamięta że księży przybyło... byle kaska się zgadzala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prewencyjnie zalecam abstynecje kościelna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej wcale do kościoła nie chodzić

Ja też bym owieczek samych nie puszczał do kościółka bo jak pod przykryciem pasterza może czaić się wilk.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lepiej dzieci samych do kościoła nie puszczać. Kościół tym się różni od "czarnej wołgi", że to, co o nim mówią, to prawda.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Idź to powiedzieć księdzu na parafii. Czy liczysz na to, że ktoś Ciebie wyręczy? Malkontenctwo i roszczeniowość w każdym wątku.

Roraty tylko o 18 wieczorem ?
Jak była mala parafia były dodatkowe msze dla dzieci o 15.30 lub 16 ( droga krzyżowa, roraty , rekolekcje ) a teraz ?
Parafia się rozrasta, ludzi co raz to więcej , księży tez ( było 2 jest jest 4) a nabożeństw o dogodnej porze dla dzieci niema.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie nie są do tego zobowiązani dając na każdym kroku świadectwo tego, że ich głównym celem jest golenie owiec z pieniędzy, a rzeczy typu miłosierdzie, miłość bliźniego itd, to zwykła marketingowa ściema.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pan nie wstydzioch się pojawił i wszędzie nawołuje że wszyscy mają robić tak jak on.
Proszę podać jeszcze adres zamieszkania i może nr.rej.samochodu przecież jest Pan transparętny i niczego się nie wstydzi,może osobny wątek o Pana 11nasto letnim pobycie w Baninie,obserwacjach jakiś mały wtręt o rodzinie czekamy Panie Gruszkiewicz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

A co oni wiedzą o Bogu? Wychodzi że niewiele wiesz jak i oni ,ale tak się umówiliście i tego się trzymacie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co wiem, to księża są po to by nauczać o Bogu. Nie wiem skąd to przeświadczenie, że są zobowiązani do pomocy biednym, chorym, etc.

Ktokolwiek lub cokolwiek to robi, to nadal jest strona parafii i ona za nią odpowiada specjalisto od stron internetowych.

"Nie bronię księży, ale" ale jednak bronisz w najbardziej prymitywny sposób - atakując i sugerując komuś rzeczy o których prawdziwości nie masz pojęcia.
Nie muszą pomagać, ale po coś zostali księżmi i mam nadzieję, że nie tylko po to, żeby zbierać na tacę i golić owieczki.

Inne tematy z forum Banino

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry