Widok

Kosmetyczka- jakie studia?

Chciałabym w przyszłości zostać kosmetyczką. Podpowiedzcie mi- na jakie studia się zapisać? Możecie polecić mi jakąś dobrą uczelnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To wspaniałe, że znalazłeś(aś) świetną kosmetyczkę w salonie Professional & Beauty! Polecanie specjalistów, którzy wykonują zabiegi perfekcyjnie, to zawsze cenny wkład w doświadczenia innych osób.

To dobry zawód. Życzę samych sukcesów. Ja też jestem kosmetyczką!

Świetna kosmetyczka przyjmuje w salonie Professional & Beauty. Polecam jej usługi. Zabiegi wykonuje perfekcyjnie.

Jeżeli chodzi o zawód kosmetyczki to tego co pamiętam to wystarczyło po prostu pójść na dwuletnie studium. Potem są różnego rodzaju kursy czy t z dermapenu czy z makijażu permamentnego itd. Warto na pewno wybrać się też na studia a dokładniej na kierunek kosmetologia. Potem nic tylko otworzyć własny salon, który w przyszłości można połączyć jako z salonem fryzjerskim, zakupić odpowiedni sprzęt, żeby ładnie wyglądało przy wejściu to też recepcje https://ayala.com.pl/produkty/recepcje/

Fajna jest kosmetologia, kompleksowo przygotowuje do zawodu, najlepiej na uczelniach, ktore mają dobre kierunki lekarskie itp.

Myślę, że warto zrobić prawdziwe studia w tym zakresie, a nie kurs.

Polecam cosinusa, świetny i darmowy wybór :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na takie które Ci uświadomią że kosmetyczka to mała torebka na kosmetyki a osoba to kosmetolog :)

Według mnie to najlepiej kursy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakie??? Kosmetyczne of course.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiedziałbym, że propozycja w sama porę.
Po czterech latach pytanie brzmi: jakie studia musi mieć stróż nocy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam spróbować w szkole policealnej typu cosinus tam za darmo i zaocznie w dwa lata możesz się nauczyć zawodu :D

O której pracowni mówisz? Możesz podać adres? Dobrej jakości kosmetyki? A jakie to???

Polecę Cosinus - technika usług kosmetycznych. Dużo praktyki, fajne zaplecze naukowe - zadbana i dobrze wyposażona pracownia, praca na dobrej jakości kosmetykach. Ja jestem bardzo zadowolona. :)

Berberis zdecydowanie polecam pod każdym względem. Największy plus? Niezawodność działania, aktualizacje, lista funkcji. Tam jak wejdziecie na stronę producenta to macie konkretnie określone, jakie są funkcje w zależności od wersji rozwiązania.
A przecież wiadomo, że każda firma może wymagać czegoś diametralnie innego. Po prostu dopasujcie każdy element i tyle.

Cosinus robi też kursy z zakresu kosmetyki, ja zrobiłam najpierw szkołę policealna Technik usług kosmetycznych za darmo a potem zapisałam sie na kurs ze stylizacji rzęs i fajnie sie w tym sprawdzam , mysle o doksztalceniu jeszcze i wyspecjalizowaniu się np w paznokciach :)

Zamiast na studia, rzeczywiście lepiej iść do szkoły policealnej. Przynajmniej wiem jak jest w Cosinusie, bo tak kładą nacisk na praktykę a nie na naukę z książek jak to jest na studiach. Przy okazji - za szkołę nic nie płacisz wiec w tygodniu możesz sobie gdzieś dorobić, bo na studiach - to niekoniecznie.

tutaj https://notatek.pl/informacje/Kosmetologia znajdziesz dużo ciekawych notatek z różnych uczelni na temat kosmetologi:)
Jeśli chodzi o kosmetyke to zdecydowanie szkoła policealna wystarczy. Szkoda czasu na studia... Ja ze swojej strony polecić mogę technika usług kosmetycznych w Cosinusie. Wyposażenie sal, dostępnośc kosmetyków, poziom - nie budzi zastrzeżeń :)
Chcesz byc kosmetologiem,wizazystka czy zwykla kosmetyczka? Bo do tego ostatniego potrzebne jest tylko kilka kursow albo szkola policealna. Do bycia kosmetologiem trzeba ukonczyc studia kosmetologiczne.

Inne tematy z forum Hydepark

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Własna firma? (46 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (3 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

do góry