Widok
no wiec ja podgotowuję na parze lub na sitku,potem rozgniatam widelcem,wcieram marchewkę dodaję natek i ziół delikatnie solę i pieprze wkraplam troszkę cytryny,wbijam jajko,podsypuję troszke bułką tarta,aby sie lepiej formowało i nie było papkowate obrtaczam w bułce i na patelnię na rozgrzaną oliwę.tak aby sie tylko zarumnieniły i mam paluszko rybne lub kotleciki jak kto woli tak niech je nazwie
robię trochę inaczej :)
surową rybę przemielić - lub kupić gotowe mielone :)
czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do ryby.
Do tego dużo posiekanej natki pietruszki, przeciśnięty ząbek czosnku, posiekaną cebula, jajko. Jeśli masa jest za rzadka - dodaje bułki tartej :] sól, pieprz ;]
uformowane kotlety obtaczam w bułce tartej albo i nie ;)
surową rybę przemielić - lub kupić gotowe mielone :)
czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do ryby.
Do tego dużo posiekanej natki pietruszki, przeciśnięty ząbek czosnku, posiekaną cebula, jajko. Jeśli masa jest za rzadka - dodaje bułki tartej :] sól, pieprz ;]
uformowane kotlety obtaczam w bułce tartej albo i nie ;)