Widok

Kozaczki z Lidla rozm. 30 i 31 - długość wkładki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was mogłaby zmierzyć długość wkładki i napisać ile mają cm?

Rok temu kupiliśmy buty w rozm. 32 - okazały się dużo za duże i przeleżały w szafie. Wczoraj mierzyłam Młodemu - dalej są dużo za duże...

Chciałabym Mu kupić mniejsze, bo jestem zadowolona z tych lidlowych kozaczków, a pewnie jeszcze będą w sprzedaży inne niż te, które dziś wchodzą(gumowy wierzch).

Ubiegłej zimy nosił ichnie 29 i myśleliśmy, że do wiosny z nich wyrośnie. Dlatego kupiliśmy większe (niby nie było wielkie różnicy w długości wkładki ale jak już patrzy się na podeszwę - to na oko 4 cm)

A może te z gumowanym wierzchem też są fajne? Czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupilam z gumowanym przodem w lidlu i sa oki zginaja sie i sa cieple
a te rozm 32 co kupilas rok temu masz na zbyciu?
jesli chodzi o kozaki lidlowe to ten rzut jest drugi w tym roku juz raz były i rok temu tez tylko 2 razy pokazaly sie
30- dl wkladki 20 , 31- 20,5 takze bardzo mała różnica
MjakMama - nie myślałam o tym, żeby je sprzedać :] Ale może i faktycznie :P Bo wychodzi na to, że może będą dobre za rok ;)

Joanne - mierzone wyciągnięte wkładki? To te nasze 32 mają wkładkę dł. 20cm, a podeszwa przez srodek 22,5cm :P

Kurczaki - to jaki rozmiar powinnam obstawiać? 28-29?
jeszcze raz inna miarka sprawdzałam i tak samo wychodzi mierze wkładkę oczywiście no moze te 31 maja 2mm wiecej. miedzy 29 a 31 mala roznica jest bo 29 mają jakies 19,8 dziwnie. Wzielam 3 pary bo sama miałam dylemat z rozmiarem a córka w przedszkolu. Te roznice naprawde sa niewielkie.
Joanne - mierzyłaś w tych z 1 "rzutu" czy dzisiejszych?

nasze 29 noszone rok temu(kupione 2 lata temu) mają wkładkę 18cm :P

I bądź tu mądra kupując buty bez dziecka :P
dzis kupiłam ;) no wlasnie dlatego 3 rozmiary wzielam bo nie wiedzialam jak z rozmiarowka. Mierzyłam doladnie po środku wkładki i aż dziwne ze takie roznice. Porównałam z zimowymi bartkami i wladki z 29 w obu sie pokrywaja wiec rozmairówka niby ok
czyli wychodzi na to, że co roku jest inna rozmiarówka :P Ja też mierzyłam wkładki po środku ;) (leżące na biurku)
w bartku wkladka np jest taka jakby zagieta do gory na koncu a tu sa zupelnie proste a w tych starych modelach z lidla jak bylo ? bo może np przez to ta roznica w długości bo przez to ze bartki zagiete to pare mm ucieka. Juz kilka razy roznymi miarkami sprawdzałam bo sama zgłupiałam ale wychodzi tak samo.
wkładki są takie

image
Udało mi się kupić czarno-zielone z pierwszego rzutu, rozmiar 31. Długość wkładki ok 19,3-19,5cm
moim zdaniem fajne te sniegowce w srodku mieciutkie futerko jak za ta cene calkiem solidne corce sie bardzo spodobały. Ostatecznie 30 chyba najlepiej pasuje takze zostalo mi 29 i 31 na dniach bede oddawac do sklepu, jakby ktos jednak nie zdazyl sie zalapac to moge odsprzedać. w rozmiarze 29 mam białe, 31 jasno niebieskie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry