Widok

Kreacja dla mamy panny młodej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam problem z moją mamą, a mianowicie z jej strojem na ślub i wesele. Mamy już dla niej strój do kościoła, ale na wesele chciałaby ubrać się w coś wieczorowego ale mniej oficjalnego. Gdzie w trójmieście można kupić taką sukienkę wieczorową??? dziś zmarnowałyśmy cały dzień w galerii bałtyckiej i nic. Sama nie jestem z trójmiasta, więc nie mam pojęcia gdzie szukać takiej kreacji... Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na chrobrego jest duzo sukienek , dla Mam tez- sukienka+bolerko lub spodnica igóra albo sukienka. w galerii to strata czasu, w mnhattanie tez sa raczej sukienki dla młodszego pokolenia
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Wiesz, wiele zależy od tego jaki rozmiar nosi twoja mama. Bo jak mama jest puszysta, co się często zdarza starszym paniom to z fajnym ubrankiem może być lipa.
no to sklepy xxl, jest kilka w gdansku i sopocie
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
akurat moja mama jest trochę niewymiarowa:D ale ogólnie nosi rozmiar 40, niekiedy 38, zależy czy ma jazdę na odchudzanie czy nie:) ona pewnie by się chciała ubrać młodzieżowo, tylko mama panny młodej powinna wyglądać przede wszystkim z klasą, moim zdaniem:) na chrobrego? tzn gdzie??:)
Polecam sklep w Gdyni w centrum handlowym Batory na 1 albo drugim pietrze jak sie idzie do toalet to po lewej stronie- maja tam bardzo fajne sukienki i inne stroje wieczorowe w cenach 80-250 zl w rozmiarach od 36-44 a nawet jakies 46. Taki sam sklep- tzn tego samego wlasicicela jest na Starowiejskiej tez w Gdyni - kolo domku Abrahama.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.trojmiasto.pl/Centrum-Handlu-CHROBRY-o37122.html

fajne sa tez sklepy Mona- n w tesco na chełmie, madison. moja nowa Mama i ciocia kupiły tam sukienki. Moja Mama kupoała kreacja poza polska , fotki w relacji. obydwie Mamy miały kapelusze, co bardzo fajnie wygladało:)
image
Zobacz w 'mlynie' w Gdansku:)
W Gdyni gdzie miedzy Swietojanska a Teatrem Muzyczny jest butik z sukienkami wieczorowymi. Babeczka ktora tam obsluguje jest super. Mozesz tez zajrzec do Carmen w Gdansku na Sw Ducha. Moja mama do tej pory znajdowala cos w Carmen, ale teraz juz poleca wszystkim ten butik w Gdyni
Jakie sa ceny sukienek w Carmen i w tym butiku w Gdyni?
A mama nie może mieć1 stroju?Czy aby nie lekka przesada ? :)

suknie wieczorowe- 2 sklepy, są armii krajowej w Gdyni. Ceny raczej bardzo wysokie, sukienki beznadziejne (jak na mój gust) Skoro nie jesteś z 3miasta, to może szukaj tam gdzie mieszkasz?
Jak chce mieć dwa stroje, to niech ma:) dla mnie to nawet lepiej, bo moja mama, kobieta przed pięćdziesiątką, lubi ubierać się jak dwudziestolatka. Chciałabym, żeby w kościele wyglądała jak matka panny młodej, a nie jak koleżanka:P A potem niech już się przebierze w jakąś podfruwajkę, jak jej wygodnie, bo z parkietu zejdzie pewnie jako ostatnia:)
a "tam gdzie mieszkam" nie ma nawet jednego sklepu odzieżowego, o sorry, jest lumpeks:D
Hah, moja mamuśka też przeżywa 2 młodość, ale na moim ślubie i weselu będzie mieć 1 kreacje :) nawet wyjątkowo klasyczna sukienka, bez udziwnień! Ejj w lumpie można znaleźć ciekawe szmatki :)
Jesli chodzi o Carmen i butik w Gdyni to tanio tam nie jest. Sa kiecki za 500 zle ale za 1000 albo i wiecej tez sie znajda. Ale zalezy co kto szuka. Generalnie jezeli ma to byc tansza kiecka to raczej nie tam...
to w takim razie gdzie dluga ale w rozsadnych cenach do 150 zł? Poza allegro.
u nas kilka pan- Gosci miało po dwie krecje, Mama mojego Mężą i ciocia tez dwie, moja Mama jedna, jak- co w tym zlego, jak ktos na weelu chce sie czuc swobodniej niz w kosciele?
image
up up up
Ponawiam pytanie:

Gdzie znajdę w Trójmieście długą sukienkę, ale w rozsadnych cenach do 150-200 zł? Poza allegro.
mojej mamy sukienka kosztowała 700 zł więc nie pomoge...a z opisów podobna do twojej
150-200 to niestety nie poradze. ale za 250-400 jest sporo w manhattanie, butik na pierwszym pietrze naprzeciwko marconi ale nie wiem czy to styl twojej mamy no i ceny troche wyzsze niz planujecie

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry