Widok

Kredyt hipoteczny

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam. Jestem w trochę podbramkowej sytuacji, więc proszę o oszczędzenie mi dodatkowych stresów związanych ze złośliwościami. Mam pytanie, czy jest w którymś banku sposób na uzyskanie kredytu hipotecznego bez wkładu własnego i jak to się kalkuluje. Do tej pory mieszkaliśmy w domu teściów, remontowaliśmy (łącznie poszło ze 100 000 zł). Teraz teściowi zaczęło odbijać i wyrzuca nas z domu. Nie chcę płacić za wynajem, wolę od razu spłacać kredyt. Problem tylko tkwi w wkładzie własnym, bo mamy bardzo dobrą zdolność kredytową, no ale.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest taka opcja. Mdm sama bralam. Jesli chcesz polece kompetentnego pana, ktory mi wszystko zalatwil. asia.kloc@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziękuję za odpowiedź, ale na MdM się nie kwalifikuję, o pół roku za późno zaczęło teściowi odbijać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co się orientuje, to nie musisz mieć wkładu własnego jeśli bierzesz kredyt hipoteczny po raz pierwszy w życiu i mdm. W pozostałych musisz mieć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja polecam Panią Ole, która przyjmuje na Przymorzu.
Bardzo kompetentna kobieta i nie narzucająca się (nienawidziłam tego w przypadku większości doradców).
Oczywiście nic Pani Oli nie płaciliśmy. Jeśli dojdzie już do transakcji to dostaje ona wynagrodzenie z banku.
Sprawdzałam jej ofertę z ofertami innych doradców i okazała się albo najlepsza albo podobna. Tym sposobem wiem, że działała dla naszego dobra i nas nie oszukała.
My mieliśmy wkładu raptem 5 tyś. i znalazła nam odpowiedni kredyt.
Jak się później okazało trafiliśmy dobrze w okres bo dostaliśmy bardzo niską marżę.
Myślę, że bez wkładu też mogłaby coś na to poradzić.
Jeśli będziesz zainteresowana to napisz do mnie na maila to podam kontakt do niej.

Mój mail: sardyna87@tlen.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Mieliscie wkladu 5 tys? Komu te bajki wciskasz? Po co sie reklamujesz w tak glupi sposob? Gdybys miala realnie wkladu 5 tys to moglabys kupic mieszkanie za 50 tys. A takich jak wiadomo w 3miescie sa tysiace hahahaaha

A co do autorki postu. Jesli tesc robi sie chamski i Was wyrzuca wezcie rachunki i idzcie do Sadu walczyc o zwrot wkladu. Poza tym napisz cos wiecej o swojej sytuacji kredytowej poniewaz niby masz bardzo dobra sytuacje kredytowa ale ni emozesz wziac MdM. Skoro dobrze zarabiacie idzcie na najem na pol roku, odlozcie sobie kase na wklad i kupcie wlasne mieszkanie. Nie wiem w czym tu jest problem.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mowisz ze masz bardzo dobra zdolnosc kredytowa ale nie masz wkladu wlasnego wcale.... jak dla mnie to sie kupy nie trzyma.
U mnie byc mial zerowa (albo bardzo mala) zdolnosc kredytowa bo nie potrafisz rozsadnie gospodarowac swoimi przychodami.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Miałam wszelkie podstawy sądzić, że to co remontuje będzie w przyszłości nasze. Mąż jest jedynakiem. Właśnie zakończyliśmy remont i stąd brak większej gotówki na wkład, co nie znaczy, że nie mamy nic odłożone. To pół roku na wynajmie byłoby super gdyby nie zmiana od 2016 roku. Dlatego zależy mi na kredycie, gdzie można obejść się bez wkładu własnego by jeszcze na starych zasadach moc skorzystać. Co do MAM jak pisałam, jest za późno o pół roku. Jestem juz za stara. Nie rozumiem tylko dlaczego mam się tak uzewnetrzniac by uzyskać odpowiedź, czy ktoś orientuje się, gdzie dostanę kredyt bez wkładu własnego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na podstawie nowelizacji programu MDM ograniczeń dot. wieku i nieposiadania mieszkania NIE STOSUJE SIĘ jeżeli potencjalny beneficjent MDMu wychowuje przynajmniej troje własnych lub przysposobionych.

Czyli mdm jest dla rodzin z trójką i więcej dzieci, jeśli masz trójkę to wiek nie ma znaczenia od tego roku. Trąbili już o tym przez połowę 2015 kiedy to wprowadzono mieszkania z rynku wtórnego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za odpowiedź. Póki co drugie dzieciątko w drodze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gratulacje i współczuję stresu akurat teraz.. z rodziną to jak zwykle najlepiej się wychodzi na zdjęciu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest parę wyjść -> http://www.forbes.pl/5-sposobow-na-kredyt-mieszkaniowy-bez-wkladu-wlasnego,artykuly,186840,1,1.html . trzeba pokombinować.
do autorów głupich komentarzy -> pomyślcie, nim coś napiszecie. Jak można zarabiać "dobrze" i nie móc odłożyć? Prosto, załóżmy, że płacą 1000 zł teściom, za prąd, rachunki itd., podobnie płaciliby za wynajem, czy kredyt i nie jest to mała suma, to co zostanie, spokojnie starcza na życie, na potrzeby rodziców, dziecka i prowadzenie ciąży, ale niewiele uda się już odłożyć na wkład... (a przecież odkłada się też na wakacje, wymianę sprzętu, samochód)... i tym sposobem, młodzi ludzie, którzy wynajmują mieszkania (nawet "wynajmując" u rodziców) mają już ogromny problem z poradzeniem sobie z warunkami wspaniałej "prorodzinnej" rekomendacji S....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
A starszym z nieba wszystko spadlo.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oczywiście,że starszym samo z niebo nie spadło. Ale wszystkie remonty z ostatnich lat były za nasze a nie Ich pieniądze. Jak piec siadł to my kupiliśmy nowy. Jak pisałam wcześniej, zaoszczędzone ostatnimi czasy pieniądze w większości przeznaczyliśmy na remont. Gdybym nie posłuchała 6 lat temu rodziny i postawiła na swoim, czyli poszła od razu mieszkać na swoje to problemu by nie było. A tak za namową m.in. teściów, bo kto się zajmie nimi na starość człowiek zamieszkał z Nimi. Skutek jest taki, że mają wyremontowany dom (nowy piec, okna, altanę ogrodową) a my zostaliśmy z niewielką resztą na koncie i stresami.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
To nie byla uwaga do Ciebie :-)
Tylko do komentarza " i tym sposobem, młodzi ludzie .... "
Wiem ze to nie na temat troche ale draznia mnie programy "tylko dla mlodych", "powyzej 3 dzieci" etc.
Generalnie wychodzi na to ze cala reszta (starsze malzenstwa - mimo ze nie maja mieszkania, malzenstwa z 2 dzieci mimo ze tez nie maja mieszkania etc) musza dolozyc sie do tamtych w podatkach - bo innej mozliwosci nie ma. Wg mnie to jest kuriozalne wspieranie rodziny.
No ale jak napisalem - to nie na temat.
W kazdym razie - popieram Twoje starania.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie dostaniesz kredytu bez wkładu własnego. Musisz mieć 10% w gotówce i 5% w postaci innych zabezpieczeń lub lokaty, gotówki na racchunku itp. lub po prostu 15% wkładu własnego. Idź do sądu z teściami, a nie chce być uszczypliwy ale Twoja rodzina BARDZO dobrze Ci radziła te kilka lat temu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, to proste. jak masz zdolnosc kredytowa to wez pozyczke gotowkowa na 15% wartosci i tyle. Niech to bedzie 30tysi. rata okolo 700 na miesiac... jesli masz duza zdolnosc kredytowa i nic wiecej na kredyt to nie powinno byc problemu...
Udawalo juz mi sie w zyciu dobrze sprzedawac:))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję bardzo za wsparcie i pomoc. Nie zdajecie nawet sobie sprawy jak bardzo było mi to potrzebne. Brat teścia zbulwersowany Jego postępowaniem postanowił Nam pożyczyć na wpłatę własną. Tak więc nasze oszczędności wystarcza w sam raz na ubezpieczenie i podatek i notariusza. Swoją drogą uważam, że to Zdzieszowice żądać 2 procent podatku za nieruchomość, która jest banku właściwie a moja będzie na dobrą sprawę za 25 lat. Jeszcze raz dziękuję, nie zdajecie sobie nawet sprawy jak bardzo przywrociliscie mi wiarę w ludzi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdzierstwo miało być. Ach to Ty w telefonie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym z teściem poszła do sądu o zwrot nakładów na remont, jakie ponieśliście. Zakładając, że macie na to rachunki. Jest to jak najbardziej do odzyskania.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak nie chcesz placic 2% to kup nowe. Rynek pierwotny nie placi tego.
Ale za to wydasz na urzadzenie sie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
forbes.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jestem tuż po zawarciu umowy kredytowej, przy podpisywaniu której pomogła mi brokerka. Z tego co się orientuję, możliwe jest wzięcie kredytu hipotecznego na 90% wartości (niedługo 85%), a 10% trzeba mieć wkładu własnego. Z tymże, niektóre banki dopuszczają możliwość sfinansowania 10% innym rodzajem kredytu, oczywiście z wyższym oprocentowaniem. Trzeba mieć na uwadze, że przy takiej metodzie mieszanej konieczna jest zdolność na oba kredyty, a po drugie rata będzie wyższa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jak jest marza i w jakim banku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prochu nie wymyślę, polecę doradcę który w moim wypadku się sprawdził – Andrzej Lewański. Nie mam uwag. Fachowo, szybko, w miłej kulturalnej atmosferze. Profesjonalna wiedza, ma ofertę banków w małym palcu, szczegółowo wyjaśnie konkretne zapisy w umowie, naprawdę taka współpraca to czysta przyjemność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja również mogę polecić Pana Andrzeja bardzo dobrze doradził mi podczas brania kredyty hipotecznego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

do góry