Widok
Witam. Jestem posrednikiem w obrocie nieruchomosciami i tez kredytowym.
Dzialam 20 lat na rynku i nie chce mi sie wciskac polskich liter-sorry i krew mni zalewa jak czytam czesc wpisow ludzi zauroczonych netem.
Bedac specjalstą sam mam problemy w oddzieleniu ziarna od plew. Open jest ok, open jest be, masakra -gdzie tu informacja? Internet jest jużśmieciem.. miejscem gdzie nie uzyskasz info tylko potwirdzenie swojego pomyslu
Dzialam 20 lat na rynku i nie chce mi sie wciskac polskich liter-sorry i krew mni zalewa jak czytam czesc wpisow ludzi zauroczonych netem.
Bedac specjalstą sam mam problemy w oddzieleniu ziarna od plew. Open jest ok, open jest be, masakra -gdzie tu informacja? Internet jest jużśmieciem.. miejscem gdzie nie uzyskasz info tylko potwirdzenie swojego pomyslu
Omijaj posrednikow szerokim lukiem,zarabiaja na nas dobre pieniadze.My wlasnie jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu w sumie to juz koncowka.Zaszlam do 3 bankow i wybralam najlepszy,a do tego Pania ktora jest poprostu stworzona do takiej pracy:)W cigu tyg. dostalismy odpowiedz od analityka o pozytywnej decyzji,dostarczylismy reszte dokumentow,jutro wycene rzeczoznawcy i moge juz myslec o swietach w moim m-2:)pani krok po kroku mowi jakie nalezy dostarczyc dokumenty,jest w stalym kontakcie,bynajmniej my jestesmy mega zadowoleni:)Zycze powodzenia:)
Ja z czystym sumieniem moge polecic Open Finance, na Grunwaldzkiej- jako,ze nie moglam latac sama po bankach, skusilam sie na nich i nie narzekam. Wszystko sprawnie, szybko, wytlumaczone' jak krowie na rowie', doradca wszytskim sie zajal, ja tylko przynioslam dokumenty. Wiem, ze wszystko zalezy od czlowieka- ja polecam pana Jakuba.
Popieram - żadnych pośredników. Najlepiej pochodzić, podzwonić po bankach i wybrać najlepszą ofertę. Nikt się lepiej nie zatroszczy o Twoje interesy niż Ty sam. My najpierw sami wybraliśmy sobie bank, ale niestety daliśmy się namówić na usługi takiego "doradcy". Przez niego prawie straciliśmy dość wysoki zadatek i połowę zapłaty agencji pośrednictwa (bo nie poinforował nas, że mamy dostarczyć jakieś dokumenty do banku i minął termin podpisania umowy ostatecznej). W końcu wzięliśmy kredyt tam, gdzie na samym początku chcieliśmy (bo dostaliśmy najlepsze warunki) i formalności dokończyliśmy sami, tylko niestety nasz "wspaniały" doradca złożył dokumenty w oddziale położonym 30 km od nas... i wiele razy musieliśmy się stawiać tam osobiście.
Popieram przedmówcow - załatwiałem raz przez Open Finanse, a teraz samemu. Lepiej samemu. Minusy: spędzisz więcej czasu bo trzeba iśc w ze trzy wytypowane miejsca. Plusy: dostaniesz pełną informację na temat *aktualnej* oferty banku wraz ze wszystkimi możliwymi opcjami i ich kosztami. Dość powiedzieć że w każdym banku zeszło mi blisko godzinę, żeby wybrać ofertę najbardziej mi pasującą (przy cross-seliingu opcji jest multum). Ale co z tego że tracisz parę godzin jak zyskac można tysiące?
Co więcej mogłem od razu pogadać z osobą która będzie to faktycznie prowadzić przynajmniej częściowo po stronie banku, więc widziałem czy sprawa pójdzie sprawnie czy nie.
Co więcej mogłem od razu pogadać z osobą która będzie to faktycznie prowadzić przynajmniej częściowo po stronie banku, więc widziałem czy sprawa pójdzie sprawnie czy nie.
edi na pośredników finansowych uważaj. Często polecają banki nie te najkorzystniejsze dla klienta, ale takie z których mają najwięcej prowizji. Przejdź się po kilku najbardziej wiarygodnyh Bankach (np. PKO BP SA, PeKaO SA, Kredyt Bank, Milenium, BGŻ, ...) . A zapewnienia, że każdy się chwali to norma. Dostaniesz wydruki ile kredytu, jakie raty, jaka marża, ile odsetek spłacisz i sam zdecydujesz.
jeszcze miesiac temu pracowalam jako doradca kredytowy, na wlasne oczy widzialam i godnych zaufania i takich do ktorych nigdy bym sie nie zglosila. prawda jest taka ze zalezy na kogo sie trafi- jedni maja sumienie i nie dzialaja na szkode klientow a inni dbaja o wlasne tylki. a co do wizyt w bankach to wydaje mi sie ze nie do konca jest prawda ze lepiej samemu pojsc i sprawdzic- pracownicy bankow tez czesto sa niekompetentni i wiedze maja mniejsza niz taki posrednik, obiecuja zlote gory a potem okazuje sie ze kredytu dany osobnik nie dostanie. pracownicy bankow tez maja prowizje od kredytow i wciskaja swoje oferty niekoniecznie najlepsze. i nieprawda jest ze to klienci placa za prowizje posrednika- placi bank i tu i tu oferta jest taka sama. ja sama korzystalam dwukrotnie z uslug posrednika przy kredycie hipotecznym- pierwszy raz bylam niezadowolona- kredyt strasznie drogi. za drugim razem poszlismy do bankow- w zadnym nie chcieli dac nam kredytu bo zdolnosc nie wychodzila wiec chcac nie chcac zglosilismy sie znowu do tego samego biura z tym ze do innej osoby. nasz kredyt byl bardzo problematyczny i o wlos sie udalo ale sami nic bysmy nie wskorali. ja mam to szczescie ze krotko bo krotko ale pracowalam w takiej firmie i wiem do kogo bym sie zglosila w razie potrzeby a kogo powinnam unikac
ja teraz wzięłam kredyt hipoteczny, załatwiałam przez pośredniczkę z polecenia, dziewczyna działająca niezależnie (nie żadne Open Finance ani tym podobne), my tylko dostarczyliśmy dokumenty ona wszystko za nas powypełniała, informowała o wszystkim na bieżąco,
decyzję dostaliśmy w 2 tygodnie, oprocentowanie 5,16% przy 40% wkładu własnego, ja na działalności a mąż na etacie, kredyt nam uruchomili jeszcze tego samego dnia co wniosek - bank ING
jesteśmy bardzo zadowoleni i wiem że jakbyśmy załatwiali wszystko sami to mielibyśmy dużo więcej latania i nie poszło by tak sprawnie
decyzję dostaliśmy w 2 tygodnie, oprocentowanie 5,16% przy 40% wkładu własnego, ja na działalności a mąż na etacie, kredyt nam uruchomili jeszcze tego samego dnia co wniosek - bank ING
jesteśmy bardzo zadowoleni i wiem że jakbyśmy załatwiali wszystko sami to mielibyśmy dużo więcej latania i nie poszło by tak sprawnie
z tymi doradcami jest różnie, chcieliśmy wziąć kredyt hipoteczny mieliśmy doradców: jeden znalazł nam najdroższy kredyt, chcieliśmy się załapać na RnS to taki był koszt kredytu, że lepiej opłacało nam się wziąć kredyt bez RnS w innym banku,drugi doradca rozmawiał z nami na spotkaniach wypełniliśmy dokumenty i później znikł;/, także średnio miłe mam doświadczenia;]
Ja byłem akurat mile zaskoczony z usług z your finance z Gdańska Oliwy z ul. Czyżewskiego. Właścicielem jest młody ogarnięty koleś, który najpierw zadał mi milion pytań i dopiero na tej podstawie przedstawił mi kilka możliwości. Chodziłem najpierw sam po bankach ale każdy do mnie mówił takim językiem, że nic z tego nie skumałem. Trafiłem do tej firmy przez moją koleżankę, której załatwili kredyt i też jest mega zadowolona także tą firmę mogę szczerze polecić. Kredyt ogarnięty w 2 tygodnie, listę dokumentów dostałem od razu po pierwszym spotkaniu i jestem szczęśliwym posiadaczem mojego wymarzonego mieszkania.
Samemu chodząc po bankach i sprawdzając swoją zdolność w każdym z nich zostawiasz ślad w BIKu i można sobie tę zdolość obniżyć w ten sposób, a nawet zostać posądzonym o wyłudzanie. Mogę polecić mojego znajomego doradcę, który na podstawie kilku informacji wybiera konkretny bank, z najbardziej optymalną ofertą. Dla zainteresowanych podam mój numer tel: 506 942 561.
ale nie trzeba przecież wysyłać zapytań o zdolność tylko dokładnie wypytać o warunki, ile marża, jaka prowizja, ile za wcześniejszą spłatę itp. poprosić aby wyliczyli zdolność na swoich kalkulatorach, w domu przeanalizować, wybrać najlepsze i wrócić żeby wnioski złożyć- to dopiero jest zapytanie odnotowane w biku, i jakie wyłudzanie? jak ktoś chce to sobie może składać wnioski cały czas i ma do tego prawo
A my poszlismy sami do jednego banku,pierw dowiedziec sie o warunki,potem złożyc zapytanie, decyzje mielismy w ciagu 2 godzin, potem reszta dokumentow, zeczoznawca,i po wizycie zeczoznawcy w 2 dni umowa, warunki ok marza obnizona o 2pp bez prowizji kredyt na 100% plus 30 tys w gotowce wszystko ostatecznie zamkniete w 2 tyg :) bank pekao sa aaa oprocentowanie do czasu zalożenia hipotek i wpisow w kw 6,1 pozniej 5,1 kredyt złotówkowy,wiec myslę ze warunki super
Korzystałam z doradcy finansowego przy kredycie hipotecznym i jestem bardzo zadowolona. Załatwia wszelkie formalności, także wiele zaoszczędzonych nerwów...
http://www.michal-mazur.pl
http://www.michal-mazur.pl
Ja ostatnio kupiłam wymarzone mieszkanie od https://heweltdeweloper.pl/. Kwestiami kredytowymi kompleksowo zajął się Pan, który jest doradcą kredytowym właśnie u wymienionego wyżej dewelopera. Cały proces przebiegł szybko i sprawie. I przede wszystkim, co było dla mnie najważniejsze - bez stresu. Więc jeśli szukasz mieszkania ale przerażają Cię formalności zgłoś się do nich. Przy okazji polecam cała inwestycja jest bardzo przemyślana i stworzona z myślą o przyszłych mieszkańcach. Teraz też warto skorzystać z tego programu bezpieczny kredyt 2%.