Widok

Kręgle

Kręgle Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Kręgle.
Teatr Zielony Wiatrak
Kręgle
Marek Brand

Najnowszy dramat autorstwa Marka Branda - Teatr Zielony Wiatrak. To historia pewnego nieśmiałego, bezrobotnego człowieka, który zamiast na spotkanie z pracodawcą trafia na spotkanie z kimś zupełnie innym. To dramat o uświadomieniu sobie własnej wartości. O podróży w głąb własnej świadomości.

Reżyseria: Marek Brand

Występują:
D - Jacek ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co tu pisać. Rewelacja

I nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Polecam wszystkim
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Święte słowa!

Opinia została zablokowana przez moderatora

Całkiem ciekawe momentami, jednak w całości po prosu nudnawe. Fajny pomysł, fajna gra aktorska, ale spektakl taki trochę nijaki. Szkoda.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też mam mieszane uczucia.

Fajny temat, fajnie zagrane, ale czegoś brakuje, jakiegoś akcentu. Wyszłam z wrażeniem lekkiego znudzenia.

a dla mnie nie

A ja nie nudziłem się ani przez moment. Dlatego mam prawo napisać, że to dobre przedstawienie. I jak znam ten teatr tak uważam, że z czasem stanie się jeszcze lepsze. Może nie jest genialne, doskonałe, ale jest dobre. I bardzo dobrze, że nie ma tam fajerwerków i flaków
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczekajmy

To mądry spektakl, który rzeczywiście potrzebuje czasu. Porusza wiele spraw i jest rozgrywany na wielu płaszczyznach. Mogę się trochę przyczepić do zbyt monotonnej miejscami gry pana Jacka, przydałoby się zróżnicowanie emocji i więcej ruchu, ale też muszę się zgodzić, że jest zdyscyplinowany i mocno trzyma postać. Miejscami za mocno. Więcej takich perełek jak scena z tematem "nieśmiertelność" czy "kościotrup" Może warto pomyśleć o tym, żeby pan Marek nie stał tak długo tyłem do publiczności. Ja rozumiem i bardzo mi się podoba usytuowanie planu gry, ale można przecież w tej przestrzeni też zadać o wszystkie strony. Świetna acz nie do końca wykorzystana warstwa dźwiękowa (kule toczące się w czymś rodzaju klepsydry losu). Muzyka bardzo dobrze podkreśla klimat. No, ale piątki jeszcze nie postawię. Na razie "-4".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem na tak

Spektakl udany, bardzo fajna tematyka. Nie samowite wrażenie również robił układ sali, widz był praktycznie cały czas blisko aktorów, jakby stanowił nie odłączny element kreowanego świata, co nie jest obecnie tak często spotykane. Spektakl również wymaga myślenia i uwagi, jest dość ciężki nie ma co się oszukiwać, ale to jest to najlepsze, bo prosty spektakl nie zmusza do refleksji i szybko zapomina się o nim, a wracając z Kręgli zastanawiałem się ' gdzie, co i jak' by odnaleźć sens przy czym zapewnił sobie 'Nieśmiertelność'.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też na tak

yes yes yes

A ja z innej bajki. "SKANDAL"

SKANDAL!!! Co do spektaklu nie będę się wypowiadać, dobry, miejscami bardzo dobry, mnie natomiast dziwi inna sprawa.
1. Jakoś nikt z redaktorów nie był łaskaw napisać o drugiej części premierowego wieczoru, na którym odbył się moim zdaniem ciekawy wieczór autorski, bo widzowie sami mogli sobie przeczytać miniatury jubilata. Ciekawe dlaczego? Za trudne do opisania?
2. Coś co mnie dziwi i smuci. W GW wielki tekst, że to obchody piętnastolecia teatru, że jeden z ważniejszych offowych teatrów itd. itp. NATOMIAST NIE POJAWIŁ SIĘ NIKT Z MIASTA ODPOWIEDZIALNY ZA KULTURĘ, ŻEBY CHOCIAŻ WRĘCZYĆ JUBILATOWI KWIATY. W WYDZIALE KULTURY PRACUJE KILKANAŚCIE OSÓB, ALE NIKT NIE BYŁ ŁASKAW SIĘ POJAWIĆ.
Ponoć Gdańsk Kandyduje do ESK. Po co nam ten tytuł skoro nie potrafimy artystom podziękować za ich starania. To nie miasto tworzy kulturę, tylko tacy pasjonaci. A miasto powinno im pomagać i zauważać, że są.

Byłam zresztą na poniedziałkowym spektaklu. Zaskoczyła mnie inna końcówka spektaklu, natomiast z wydziału kultury ani widu ani słychu.
Wstyd
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to trochę nie ładnie

żeby tak olać artystę

Bardzo dobre

Ja się wybieram jeszcze raz. Byłam na premierze i teraz idę ze znajomymi. Jedno z ciekawszych przedstawień jakie w trójmieście ostatnio widziałem

Mi się podobało

mi się bardzo pomagało

mi też

polecam

Mi też.

Ciekawy temat.

Bardzo fajnie zagrane.

I temat dobrze trafiony w czas kryzysu...

bilety

gdzie można zarezerwować lub kupić bilety jakiś telefon??
podajcie

dzięki
Bardzo prosze telefon 58 557 42 47

dzięki

dzięki

Brawo

Ciekawie pokazana historia o wewnętrznym lęku, i umiejętności przewyciężania go. Skłania do refleksji i stawia ważne pytania dotyczące istoty i godności człowieka. Obok "Drapaczy chmur" najlepszy jak dla mnie spektakl Zielonego Wiatraka, na którym miałem okazję być. W pon. idę jeszcze raz. polecam gorąco.

i ja tak myślę

zgadzam się z poprzednią opinią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Dla tych, którzy chcą czegoś więcej niż żałosnych popisów reżyserów z niektórych instytucjonalnych teatrów. Za 10 zł można obejrzeć kawał dobrego teatru.

Byłem dzisiaj na spektaklu i polecam

Kawał dobrego i szczerego teatru. Wzruszający i zabawny. I zostaje coś w człowieku.

W poniedziałek byłem na tym. Spektakl świetny, brawo za pomysł, aktorsko też łądnie.
Jest jedno "ale". Wszystko byłoby naprawdę fajnie, ale to czekanie na rozpoczęcie, pełno ludzi, duszno, spektakl punktualnie się nie zaczął a tam nie ma gdzie czekać. Strasznie małe miejsce ten teatr.

świetny spektakl

i tyle co mam do powiedzenia

warto zobaczyc ten spektakl

inteligentna sztuka... tyle w temacie

Pewnie, że warto:)

Ja nie żałuję. Szkoda tylko, że nie grają w inne dni. W poniedziałek trudno się wybrać. Ale warto. Choćby dla pana Majoka.

byłem na tym w kwietniu i wybieram się jeszcze raz

Z dwóch powodów. Ma ten spektakl w sobie coś magicznego, co zmusza do oglądania i odczuwania, po drugie dużo tam mądrości i filozofii. Całkowicie nie podzielam opinii recenzentów. Trzeba tylko odrobiny dobrej woli a nie czekania na jakieś fajerwerki i flaki. Jak łatwo zauważyć dobra sztuka aktorska, precyzja w podawaniu tekstu i szczerość nie ma poszanowania u tych co koniecznie chcą mieć na scenie to co mamy w zasięgu ręki - przemoc, agresja, narkotyki, molestowanie. Trochę finezji i poezji jest potrzebne i ten spektakl to daje.
A "co pan na to panie Freud?" - po prostu rewelacja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wybieram się w poniedziałek

Byłem wczoraj na Freudzie i świetnie się bawiłem, może trochę za duszno, ale poczułem fajną atmosferę przezywania sztuki, czego już dawno nie miałem. Myślę, że to miejsce niebawem stanie się ważniejszą sceną w trójmieście. Poczytałem o "Kręglach" i zamierzam się udać. Póki co gorąco dziękuję za wczorajsze przedstawienie. Słuchając reakcji publiczności myślę, że to nie tylko moja opinia

Wybieram się na "Kręgle"

Po bardzo pozytywnych wrażeniach z "Drapaczy chmur" wybieram się na "Kręgle"
Nie byłem na Freudzie, ale nadrobię to w jesienią. Mam nadzieję, że będą to grać

I się wybrałem i nie żałuję

Zupełnie w innym klimacie niż zabawny Freud, chociaż tak do końca Freud nie jest do śmiechu, ale teraz "Kręgle" To dziwny spektakl, który z minuty na minutę wciąga widza w treść. Nie ma takiego kopa jak Freud, bo na początku jest spokojniutko i powolutko, ale jak się rozpędzi to wsysa. Z początku trochę się nie mogłem połapać, ale z minuty na minutę wszystko mi się ułożyło. Rewelacyjny tekst, świetna scena z kościotrupem. bardzo pozytywne odczucia.

O to świetnie, bo już myślałem, że nie bedą tego grać

a się wybieram.

Fajny spektakl

Szkoda, że tak mało grany

dd

jak zamowic bilety ? gdzie mozna je kupic?

Inne tematy z forum Kultura

Dziewczyna, która podeptała chleb (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dziewczyna, która podeptała chleb . PIERWSZE PRÓBY DO SPEKTAKLU...

Zemsta nietoperza (27 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zemsta nietoperza . "Zemsta nietoperza" Fundacja KULTURA.TERAZ! planuje...

Księżniczka czardasza (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Księżniczka czardasza . "Księżniczka czardasza" Imre Kálmán reżyseria:...

do góry