Widok

Krem do rąk

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
poleccie prosze sprawdzony dobry krem do rąk (mocno przesuszonych),ale taki ktory dosc szybko wsiaka w skorę , nie zostawia efektu "tłustych" rąk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
_DaMa_ - u mnie też problem(taki poważny, bo zawsze miałam suchą skórę) ze skórą dłoni zaczął się od pobytu w szpitalu z Synem ;) i tego wiecznego mycia i dezynfekowania dłoni ;) dokładnie - mega sucha skóra i pękała/lekko krwawiła pomiędzy palcami(robiły się takie placki jakby przypalonej/mega suchej skóry) i na wierzchu dłoni :/ wiele m-cy upłynęło zanim to zwalczyłam :/ niestety od tamtego czasu skóra jest bardzo wrażliwa i wystarczy, że kilka razy umyję naczynia w "innym" płynie do mycia naczyń i dłonie wyglądają jak wtedy :/
dlatego mam "swój" przetestowany płyn (Pur, 3 kolory balsamów, tylko balsamy) i jego muszę się trzymać ;)
Gorzej jak przestaną go produkować ;P
No to właśnie na takie spierzchnięte, aż niemalże krwawiące dłonie polecam tego krem l'occitane, do tego raz na miesiąc - dwa zabieg parafinowy u kosmetyczki i zobaczysz poprawę. Zabieg nie jest drogi coś ok. 25 zł kosztuje. A jak nasila Ci się problem z dłońmi to krem i rękawiczki na noc.
O tak! La roche posay- rewelacyjny krem! Miałam baaardzo przesuszoną skórę dłoni, a ten krem zdziałał cuda w krótkim czasie. Nie pozostawia tłustego filmu, bardzo ładnie się wchłania, a skóra jest po nim aksamitna.
Ja polecam dwa kremy. Pierwszy to neutrogena a drugi krem do rąk z biedronki. Niedawno spróbowałam od siostry i jak dla mnie jest super a kosztuje niecałe 3 zł chyba. Taki czerwony do mocno wysuszonych rąk. Warto spróbować.
Ja również polecam Neutrogenę (ten skoncentrowany się klei, ale jest skuteczny; ja wolę ten "zwykły". genialny jest też Cztery pory roku z wiśnią japońską, z Rossmanna. Mam baaaardzo suche dłonie, i w sumie tylko te dwa kremy sobie z nimi radzą.
a ja polecam Maść Witaminową za 4,50 z apteki. Tłusta przeokropnie, ale poradziła sobie z moim liszajem na brodzie oraz potwornie suchą skórą pomiędzy palcami u rąk. Wyjechałam na jakiś czas za granice a że woda była tam inna, dostałam łupieżu z którym walcze do dziś a moja skóra na dłoniach zareagowała suchą skorupa między palcami...po prostu koszmar! nic mi nie pomagało, mogłam smarować, kremować i po kilku minutach było po staremu.
Ta maść jest o tyle dobra, ze smaruję nią dłonie wieczorem, ubieram bawełniane rękawiczki a rano dłonie są świeże, nawilzone i nawet po umyciu nie przesuszają się w miejscach"newralgicznych".
Polecam.
no, ale tłusta jest do bólu.
widziałyście gdzieś w sprzedaży mój ulubiony krem???? :P koniecznie wersja 150ml z pompką ;) (mój skończył się 2 tygodnie temu i moje dłonie już to odczuwają, a właściwie skóra ;))

image
a ja polecam inne zabiegi niz parafina,gdyż z doświadczenia wiem, że nie jest to zabieg, który daje długotrwałe efekty. Ja od lat swoim klientkom robię zupełnie inne zabiegi,ale nie bede tutaj reklamy wstawiać i efekty są długotrwałe czy to skóra rąk zniszczona detergentami,pracą, czy przesuszona po zimie i zawsze preparat po krótkiej serii zabiegów daję gratis. Skóry nie powinno się leczyć tylko powierzchownie,jesli się chce pozbyć problemu...
Polecam krem firmy Gehwol; dostępny w aptekach i czasami w salonach kosmetycznych. Cena ok. 35 zł.
Ja tez polecam Neutrogene. Co prawda moje dlonie nie sa przesuszone, ale moj mąż ma pękającą skórę na rękach i najbardziej był zadowolony ze skoncetrowanego kremu Neutrogena. Godny polecenia jest też Eucerin. Z szybko wsiąkających to w pracy najczesciej stosowałam YR, taki 2w1 lub Kamil (przezropczyste opakowanie), a w domu mam Clarene, w dużej tubce.
muszę napisać Wam o moim ostatnim odkryciu :) kupiłam krem do rąk Biały Jeleń :] duże opakowanie (100ml) za ok 8zł :] bez alergenów, parabenów, silikonów i barwników :] za to z olejem ze słodkich migdałów :]
jest bardzo fajny :] ma miły, delikatny zapach, ładnie i szybko się wchłania, skóra jest gładka z takim aksamitnym poślizgiem (ale nie tłusta) :)

właśnie mi się kończy i mam zamiar kupić drugi tak sam :]
http://www.bialyjelen.pl/kosmetyki-pielngnacyjne/hipoalericzny-krem-do-rak-bialy-jelen1.html

image
a gdzie go mozna dostać ?
kupowałam w Leclercu :]
Bardzo dobry jest krem Prestige Cosmetics Active Lifting z białą herbatą, ma fajną lekką konsystencję, jakby na pół serum, bardzo dobrze się wchłania i dłonie są super wygładzone.
Polecam ISANA krem z mocznikiem 5%. Dostępny w rossmannie. Tani. Polecam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecamy kremy do rąk i ciała OPI najlepsze z najlepszych i duzo pieknych zapachów. Sa rewelacyjne!

http://www.opinails.pl/opi/22/38/
mało oryginalnie: neutrogena ;)
ale mam też avene eau thermale - cold cream (dostałam jako gratis, więc nie mam pojęcia ile może kosztować) - szybko się wchłania i dobrze nawilża (też mam pękającą skórę na rękach :/) i nie ma uczucia tłustych rąk :)
Na mnie Neutrogena w ogóle nie działa, ciężko się wchłania i mam wrażenie, że nie ma po niej żadnego efektu.
Rewelacyjne są za to - obok kremu do rąk rękawiczki nawilżające, można je kupić kilku firm, ale moje ulubione to Exclusive Spa dla dłoni - rewelacyjnie nawilżają i mają super zapach.
REGENERUM dostaniesz w aptece ja stosuję od niedawna a mam bardzo suche dłonie i pomaga
do góry