Widok
Krok bliżej do przemiany Chyloni
Opinie do artykułu: Krok bliżej do przemiany Chyloni.
Dwa lata temu został opracowany projekt koncepcyjny rewitalizacji najbardziej zaniedbanej części Chyloni. Mieszkańcy liczyli, że prace rozpoczną się w ciągu kilku miesięcy. Tak się nie stało, ale w sprawie przebudowy dzielnicy wreszcie coś drgnęło. Na razie została wyłoniona firma, która wykona dokumentację projektową.Pokutuje twierdzenie, że Chylonia to dzielnica biedna i niezbyt bezpieczna. Urzędnicy postanowili zmienić to nastawienie. Diametralna przemiana dzielnicy nabrała realnych ...
Dwa lata temu został opracowany projekt koncepcyjny rewitalizacji najbardziej zaniedbanej części Chyloni. Mieszkańcy liczyli, że prace rozpoczną się w ciągu kilku miesięcy. Tak się nie stało, ale w sprawie przebudowy dzielnicy wreszcie coś drgnęło. Na razie została wyłoniona firma, która wykona dokumentację projektową.Pokutuje twierdzenie, że Chylonia to dzielnica biedna i niezbyt bezpieczna. Urzędnicy postanowili zmienić to nastawienie. Diametralna przemiana dzielnicy nabrała realnych ...
"Według założeń, w okolicy ulic: Komierowskiego, Opata Hackiego, Chylońskiej i Zamenhofa zobacz na mapie Gdyni mają powstać nowe parki, place zabaw, mini skatepark, a nawet siłownia na otwartym powietrzu i ścianka wspinaczkowa.."
Chylońska patologia i tak to wszystko zniszczy.. Na początek trzeba by wysiedlić ich wszystkich a potem "rewitalizować"..
Chylońska patologia i tak to wszystko zniszczy.. Na początek trzeba by wysiedlić ich wszystkich a potem "rewitalizować"..
"Chylońska patologia i tak to wszystko zniszczy."
Na "zamena" swego czasu eksmitowano cała bandę nierobów, meneli itp. z całej Gdyni, nie dziwne że jest tam taki bajzel. Tylko czemu są winni temu rodowici mieszkańcy tej dzielnicy?! Na usta ciśnie się masa niecenzuralnych słów jak czytam te nędzne wypociny!!!!
Mieszkam na Grabówku i nigdy nie doświadczyłem ani cudów ani agresji. Chodziłem do babci na Chylonię przez zamena i też jakoś cudów nie widziałem. Ogólnie te dwie dzielnice są spokojne, a sława bo kiedyś znajomy znajomego którego kumpel dostał w łeb się niesie. Ale osobiście to nikt nie umie powiedzieć co za cuda widział.