Widok

Krok bliżej do przemiany Chyloni

Opinie do artykułu: Krok bliżej do przemiany Chyloni.

Dwa lata temu został opracowany projekt koncepcyjny rewitalizacji najbardziej zaniedbanej części Chyloni. Mieszkańcy liczyli, że prace rozpoczną się w ciągu kilku miesięcy. Tak się nie stało, ale w sprawie przebudowy dzielnicy wreszcie coś drgnęło. Na razie została wyłoniona firma, która wykona dokumentację projektową.Pokutuje twierdzenie, że Chylonia to dzielnica biedna i niezbyt bezpieczna. Urzędnicy postanowili zmienić to nastawienie. Diametralna przemiana dzielnicy nabrała realnych ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak świetnie skomunikowana a tak zapomniana przez urzędników

Rozważam zakup mieszkania tutaj, bo są TANIE i ładnie wyremontowane, a na wyższych piętrach jest naprawdę przyjemny widok. Wolę kilkanaście minut dłużej dojeżdżać do pracy niż przepłacać 100 tys na mieszkanie na "prestiżowych" zadupiach albo w centrum z widokiem na okna sąsiedniej kamienicy. Jedyne co straszy to ta opinia o dzielnicy, która sprawia, że boję się, że nikt ode mnie mieszkania nie odkupi w przyszłości jak będę się musiała przenieść gdzie indziej.

Nadmienię, że ta opinia jest przesadzona, bo od 5 lat przebywam tu bardzo często u znajomych i mimo, że lujów się trochę kręci to nikt się mnie nie czepiał ani razu. Nawet jak po nocy wracałam!

Wyprowadź się!

Wyprowadź się, nikt tu Ciebie nie trzyma, może pod most pójdziesz mieszkać i złą sławę o Chyloni to sieją Ci co tu nigdy nie mieszkali ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kto jatrzy

pytam kto daje szkalujące zamena i opata nieaktualne fotki spprzed 10 lat ,komu zalezy na złej opini tego pieknego osiedla i dpobrych dbajacych o swoje bliskie otoczenie np
przy bl zamena 9 jest wymalowane i powstały małe ładne ogrodeczki i czysciej ,nie damy mówic ,żle jak jesty lepiej ,wszedzie mieszkancy, robia lepiej aaaaa tylko urzzędnicy pozostali na poziome wieku 20 ,czas to zmienic pomyślcie , ,że my też mamay prawo jak ine osiedla do życia ,a druga sparwa jestesmy na trasie Gdynia wejherowo i blisko srodka Gdyni nie wstyd wam , tak nas traktować i jeszce pisać i fotki dawać nieprawdziwe wręcz archaiczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogi

Na jednym ze zdjęć jest pokazana jezdnia na ul. Opata Hackiego, Wydział Komunikacji twierdzi że jest to ulica, która jest odciążeniem ul. Morskiej, ulica ta jest dość długa, przejście owszem jest jedno na początku, drugie na końcu ulicy, a resztę trzeba przelatywać biegiem między sznurami samochodów, dodatkowo chodnik przy Bibliotece jest zastawiany non stop samochodami, przeciskamy się między nimi, lub idziemy jezdnia, a jest to teren Gminy, Straż Miejska tego nie widzi bo po co, takich bolączek jest tu mnóstwo, chodniki koło bloków zrobione przez wspólnoty, domofony, ocieplenie bloków, miasto nic nie zrobiło, o to dbają wspólnoty.

Chylonia niebezpieczna Fakty faktem

Takie fakty FAKTOM

Panie Redaktorze Patryku,

jak to dobrze ze Pan opublikowal ten artykul. Teraz juz naprawde wiem wszystko o podGdynskich okolicach. I dobrze bo ja juz chcialem sie tam przeprowadzic z tegj ciasnej i halasliwej Gdanskiej metropolii.

Chylonia nie wiem czy jest bez czy niebezpieczna ale

wiem ze to Pipidówka w porównaniu z taką Rumia czy Rewą.

zróbcie coś z menelami na Zamenhofa!!!

Więcej policji na Zamenhofa!!! a nie upiększanie kwiatkami!! To tak jakby zamiatać śmieci pod dywan i odświeżać dezodorantem śmierdzące miejsca!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIESTETY MIESZKAM NA ZAMENHOFA

nie mogę się doczekać kiedy się stąd wyniosę!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

WYNOSZĘ SIĘ STĄD!!!!

Wynajęłam mieszkanie na Zamenhofa i teraz strasznie tego żałuję. Patologia i menelstwo to mało powiedziane co tu się dzieje. Do klatki nie da się wejść, bo "menele" okupują ją, w klatce smród, żygi, szczyny, i krew na porządku dziennym, dziewczyny pijane ganiają w stanikach po osiedlu (co poniektórym może akurat się podobać), wydzierając się i zaczepiając każdego. Zaczepki również na porządku dziennym. Mam gdzieś czy osiedlowe pijaczki są groźni czy nie, sam fakt mieszkania tutaj napawa mnie obrzydzeniem!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

oczywiście morskiej...

o czym innym mysle a o czy innym pisze
pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy się zajmą ulicami Krzywą, Pustki i Świecką?

To znaczy kiedy je wybudują, bo teraz jest tylko piach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

żeby ludzie więcej zaczęli zarabiać to muszą najpierw zacząć pracować!!! mieszkam niedaleko tego "trójkąta bermudzkiego", chodzę często przez Opata z Chyloni na Grabówek i prawdą jest że tam widać patologię gołym okiem. Na placu zabaw zamiast dzieci (albo co gorsza razem z dziećmi) siedzi towarzystwo z browarami i fajkami w łapkach,głośno przeklinające i plujące gdzie popadnie...i tak całymi dniami. Znam kilka osób z tamtej okolicy, które mimo, że młode, zdrowe i zdolne do pracy-po prostu leniwe. Nawet jak człowiek rękę wyciągnął, załatwił dobrze płatną pracę za granicą to popracował taki przez miesiąc i wrócił...bo mu tam pracować kazali :( a tu zasiłeczek jest-na piwko wystarczy...więc z kolegami na ławeczce się miło spędza czas. A o resztę to niech już się "państwo" martwi.Nie uogólniam...wiem że są tam też porządni ludzie, ale niestety na pierwszy rzut oka to patologia panuje :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry