Widok

Królestwo za dobrego mechanika

Mam Daewoo Matiza, podstawowy model. Auto użytkuję od przeszło roku i nie żałuje kasy na jego utrzymanie bo ma dla mnie wartość sentymentalną. Znam się na samochodach tyle ile przeczytam lub usłyszę, i niestety jestem zmuszana do ciągłej nauki tematu gdyż nasi trójmiejscy mechanicy nie potrafią porządnie załatwić drobnych napraw Matiza. Jestem w desperacji, już trzeci warsztat zmieniam. Ostatnio wypuścili mnie z dziurawym bakiem, chociaż wymieniali w tym rejonie obejmę przewodu a to i tak najbardziej lajtowa wpadka.Wyciek nie jest znaczny ale widać gołym okiem, dziecko by się zorientowało, na cały garaż śmierdzi benzyną.Po prostu ręce mi opadają. Na pewno znacie jakieś miejsce gdze robią dobrze, gdzie oddajecie swoje Matizy, Lanosy, Nubiry....jestem w takiej desperacji że i do Krakowa bym pojechała aby mieć pewność że wszystko zostanie zrobione tak jak należy....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wejdź do kanału i napraw bez mechanika. Oni są dobrzy tylko do ciągnięcia kasy i psucia samochodów tam gdzie nie naprawiali. Ja naprawiam auto sam, konserwacje karoserii też robię samodzielnie (wystarczył kompresor i pistolet do profili) i auto nie dość że stare to jeszcze nie ma nigdzie rdzy a mechanika działa tip-top. Masz garaż, to do kanału (jeśli brak to sobie wykop i obuduj) i naprawiaj co trzeba.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19
Gdynia-Orłowo, Limbowa 7, 58-624-84-46. Naprawiają Matizy i są solidni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Reda ul. Ceynowy 2 tel. 790-320-105, chłopaki naprawiają wszystko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Kuba, zgadza się. Mam garaż, mam kanał, mam serwisówkę po angielsku wprawdzie ale daje radę, mam własny interfejs i program do odczytu komputera, chętnie sama bym pogrzebała, jednak brakuje mi doświadczenia, narzędzi i czasu. Dlatego szukam kogoś z wiedzą, PRAKTYKĄ i narzędziami :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podejrzewam że problem może polegać na tym że myślą że każdy potrafi naprawić Matiza i zlecją to jakiemuś mało doświadczonemu człowieczkowi. Nie po to jadę do warsztatu i zostawiam niemałą kasę za likwidację usterki, a nie za czynności serwisowe u podawacza klucza, bo płacę jak za mechanika a nie za to by jakiś gość na mioim aucie się fachu uczył. Tracę pieniądze, nerwy i czas a rzecz nadal nie jest zrobiona :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję, a może orientujesz się czy Pan Piotr tam też pracuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
moja rada jest taka żeby jezdzić do warsztatów gdzie właściciel danego warsztatu sam siedzi w kanale a nie tylko w biurze bo nikt tak interesu nie dopilnuje jak sam właściciel,mam racje? czy się mylę?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znajdź sobie chłopa co lubi (i umie) grzebać przy autach. Porobi co trzeba, nie tylko przy aucie. Wszyscy powinni być zadowoleni.

Jakby co znam takiego jednego, ciągle wolny.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1
He he he, :D tak bym zrobiła jakby nie było mnie stać na warsztat :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam Pana Mirka z Grabowka.ul.Kalksztajnow.specjalizuja sie w Fordach ale robia tez inne marki.Audi.Opel itd.szczerze polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
W Gdańsku na Hallera obecny serwis Hondy wiem że się w miarę znają Niestety mam z Rumi za daleko do Gdańska a i jakością nie powalają. Jak ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego. Idealnie by było jakby udało się znaleźć kogoś tylko dla Daewoo, pasjonata i znawce :) normalnie ozłocę .....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Kiedyś mieliśmy w firmie Matzia, ksywka Wall-E, i właśnie tam go naprawialiśmy. Nie wiem, czy tam pracuje pan Piotr, nie kojarzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za info, Walee, nezłe :D tego jeszcze nie słyszałam! Na naszego Matiza mówimy Mietek. Mietek-podnietek i aspiruje na egzemplarz kolekcjonerski. W firmie też mamy jednego ale raczej jako egzemplarz eksperymentalny, oddajemy go do serwisu tam gdzie inne auta ale też nie do końca jesteśmy zadowoleni. Za 3 tygodnie jadę nim na Ukrainę więc nie ma miejscana niespodzianki....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam taką cichą nadzieję że zagląda tu jakiś maniak Daewoo, tak jak ja, i że będziemy mogli trochę powymieniać się informacjami na tematy użtkowe itp, itd...:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A tak swoją drogą ciekawa jestem jak sprawdzacie jakość wykonanych usług po wyjeździe z warsztatu ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po wymianie baku spalanie mojej biedronki zeszło poniżej 6l/100km i to po mieście. cud cud :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
sklep z częściami chylonia morska 303 A. lepiej samemu kupić niż przez mechanika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam chłopaków z Mostowej 11A z Gdańska (2 ostatnie niebieskie bramy), niedaleko PORD-u, znają się na rzeczy i nie biorą majątku ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dobrze i solidnie naprawiają w AllMotors w Letnicy na Suchej. POLECAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry